Mládež
středa 20. března 2024

První na mezinárodní scéně

Hodně výživný víkend za sebou, kromě A-týmu, mají i mládežnické celky Letňan. Minimálně na jedno vítězství si během něj sáhli junioři, sedmáci a páťáci. Velký úspěch pak zaznamenala čtvrtá třída, která na mezinárodní turnaj do Teplic vyslala hned dvojnásobné zastoupení. A nakonec z toho bylo vítězství v turnaji. Rudý tým Letců zvládl nástrahy dvoudenního zápolení nejlépe a ze severu Čech přivezl do hlavního města cennou trofej.

Turnaj byl především unikátní našlapanou startovní listinou, v níž se kromě českých klubů objevily i tři celky z Německa. Ani ty ale letňanskou jízdu nedokázaly zastavit.

Hned během úvodního hracího dne zazářil letňanský výběr "rudých", který ovládl svou skupinu a do vyřazovacích bojů vybojoval výhodné nasazení. Do čtvrtfinále se dokázal probít i druhý letňanský celek "bílých".

A právě ve čtvrtfinále došlo na zajímavé setkání dvou letňanských celků. Derby kamarádů, kteří jsou zvyklí povětšinu sezóny bojovat za Letňany společně, ovládl rudý tým. Ten se tím pořádně nakopl do zbytku vyřazovacích bojů.

Po jasném čtvrtfinálovém výsledku 8:2 si totiž v semifinále poradil poměrem 4:0 i s domácími Teplicemi. Tato výhra tak malé Letce katapultovala do finále, kde svedli lítý boj s pražskou Slavií. I tu nakonec dokázali zdolat a po výhře 3:2 pozvedli nad své hlavy krásný pohár pro vítěze turnaje.

Opomenout bychom rozhodně neměli ani sedmou a pátou třídu, které shodně zakončily víkend se dvěma výhrami. Na závěr své ligové skupiny se vítězství dočkali také junioři. V akci se ukázali také dorostenci, osmáci a šesťáci.

Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Pátek Hvězda – Letňany 2:1
    Neděle
    Letňany – Most 4:2
  • Dorost
    Sobota
    Jablonec – Letňany 3:2sn
  • 8. třída
    Sobota Liberec – Letňany 5:4
  • 7 třída
    Sobota Říčany – Letňany 5:7
    Neděle
    Rakovník – Letňany 1:4
  • 6. třída
    Neděle Slavia – Letňany 7:5
    Pondělí Letňany – Mladá Boleslav 5:6
  • 5. třída
    Sobota Kutná Hora – Letňany 2:17
    Neděle Čáslav – Letňany 4:7
  • 4. třída
    Mezinárodní turnaj v Teplicích (16.-17.3.)
    1. Letci Rudá
    2. Slavia
    3. Chomutov
    -------------------
    8. Letci Bílá

Čtěte také

Podcast hokej zblízka