Vyprávění Letců, kteří dělají i jiné sporty
neděle 25. června 2017

Golf, tenis, taekwondo... I takto si sedmáci zpestřují život

Jeden sbírá trofeje v plavání, jiný běhá po tenisových kurtech, další zase soupeří v taekwondu nebo kope do fotbalového míče... V týmu letňanské sedmičky najdete zástup kluků, kteří se kromě hokeje baví ještě vedlejšími sporty. A všichni se shodují: "Je to zábava, ale taky nám to pomáhá do hokejového tréninku." Tady je sedm vybraných Letců, kteří zaznamenali první úspěchy už i mimo led.

MAREK SITARČÍK (GOLF)
"Hraju ho pět let za Golf Club Mstětice, nedávno jsem si snížil handicap na 52. Vyhrál jsem hned svůj první turnaj v Benátkách, ale od té doby nic, tak doufám, že se mi brzy zase zadaří. Jako vzor mám Tigera Woodse. Na golfu mě baví hlavně to, že když švihnete a dobře trefíte míček, tak může letět daleko vzduchem a je to takový fajn pocit. Přes prázdniny chodíme na golf celá rodina, už začal trénovat i můj mladší brácha."

ADAM VOSMÍK (TENIS)
"Hraju druhým rokem za oddíl v Klánovicích a hned se mi povedlo vyhrát ostrý zápas. Líbí se mi, že můžu jít na kurty se svým taťkou nebo se svými kamarády, ale vždycky se tam musím spoléhat sám na sebe, protože tenis je hlavně individuální sport. Je těžké ho kombinovat s hokejem, ale jednou týdně trénink stíhám, k tomu se navíc snažím ještě pravidelně plavat. Mým nejoblíbenějším tenistou je momentálně Andy Murray."

ŠIMON FLIEGER (GYMNASTIKA)
"Chodím na tréninky gymnastiky už druhý rok a začalo mě to hodně bavit. Nejvíc asi v tom, že se dokážu víc a víc hýbat a ovládat vlastní tělo. Poznávám na sobě pokroky. Cítím, že mám větší sílu, teď už udělám třeba i stojku na hlavě, kterou jsem dřív neudělal. Hýbu se skoro pořád. I ve škole si někdy při hodině vyjdu od lavice k lavici. Sice nezávodím za žádný oddíl, ale moje ségra dělala sportovní aerobik."

RICHARD ŠTÍPEK (FOTBAL)
"Já hraju za SK Vyžlovka už třetí sezonu. Chodím tam jenom na zápasy, protože tréninky kvůli hokeji nestíhám. Hokej je pro mě na prvním místě, i parta je tady o něco lepší. Nastupuju jako záložník, tam mě to taky nejvíc baví, protože můžu hodně běhat, podporovat útok a dávat góly. Já když dám gól, tak z něj mám fakt velkou radost. Mezi profesionálními fotbalisty jsem si nejvíc oblíbil hlavně jednoho: Antoine Griezmanna."

PETR JELÍNEK (TAEKWONDO)
"Taekwondo je obranné bojové umění, kde se používají většinou nohy. Začal jsem s tím kvůli protahování, ale začalo mě to bavit tak hodně, že už se mu věnuju tři a půl roku a dnes mám modrý pásek. To je celkově už sedmá úroveň. Za tu dobu jsem vyhrál pět turnajů. Může se mi to hodit i do života, protože budu zvládat sebeobranu. Největším vzorem v taekwondu je můj trenér Petr Poklop, má nejvyšší možnou hodnost."

JAN LIBERDA (PLAVÁNÍ a PARKUR)
"Plavání jsem se věnoval devět let, ale se závody jsem loni skončil. Za tu dobu jsem za klub Motýlek získal dvanáct zlatých medailí a tři stříbrné. Proč plavání? Mně se voda obecně líbí, cítím v ní volnost. Taky jsem zkoušel zadržet dech pod vodou a rekord mám asi minutu. Teď jsem se začal hodně věnovat parkuru, kde skáčete po různých překážkách. Viděl jsem, jak to dělá youtuber Tary, a tak chodím do speciální haly. Ze začátku jsem měl strach. Nejdůležitější je přesnost, nejdřív to musíte cvičit bezpečně, jinak to dost bolí."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka