"Áčko" bude připravovat Michal Hamršmíd
středa 05. července 2017

Posila jako hrom! Přichází kondiční kouč národního týmu

Nová Dukla? Pro někoho to mohl být odvážný plán, ale v Letňanech to s touhle myšlenkou myslí smrtelně vážně. A Aleš Totter, kouč druholigového "A" mužstva, obzvlášť. Teď se mu povedlo do klubu přitáhnout posilu jako hrom. Posilu, která má hráčům výrazně pomoci v přípravě. Realizační tým totiž doplní Michal Hamršmíd, jenž pracuje jako kondiční trenér i u české hokejové reprezentace!

"Dohodli jsme se na spolupráci, budu Letcům moc rád k dispozici," potvrdil Michal Hamršmíd. "Áčko" si nyní užívá poslední dovolenou před startem ostré přípravy na nováčkovskou sezonu ve II. národní lize.

Sraz má v Ice Areně 13. července ve 14.00, od té chvíle přijde na řadu období intenzivních tréninků. A už od poloviny července se do nich má zapojit i kondiční trenér s obrovským renomé. 

Jeho portfolio je bohaté, tak jen stručně: v roce 2007 se stal mistrem světa v populární MMA, možnost pravidelně zápasit v kleci dostal také v Americe. Ještě předtím stihl vybojoval pět titulů mistra republiky v judu.

Pestrá je i jeho trenérská kariéra. Pod dozorem už Hamršmíd měl známé tenisty, squashisty, fotbalisty, basketbalisty nebo právě borce z bojových sportů. A během léta samozřejmě každoročně připravuje také hokejové hvězdy z NHL a dalších velkých soutěží. 

Nabídky na stáže mu chodí i od slavných zámořských klubů. "Na podzim se určitě na nějakou chystám," prozradil. Po angažmá ve Spartě začal pracovat i pro Český svaz ledního hokeje a s českou reprezentací v posledních sezonách objíždí mezinárodní akce. 

Teď se z něj stává také Letec. 

Mužskému kádru bude vypomáhat během letních prázdnin. "Oslovil mě můj kamarád, který se zná s Alešem Totterem, jestli bych nebyl ochotný pomoct v Letňanech s kondiční přípravou," vysvětlil. "Na tu nabídku jsem kývl, mám to kousek. Není vyloučeno, že bychom ve spolupráci pokračovali i v sezoně."

Nadšení neskrývá ani kouč Totter, jenž do Letňan přišel teprve v průběhu června a svoji družinu chce stavět převážně na mladých hráčích, kteří mají motivaci se hokejově vyvíjet. "Angažování Michala je další skvělá reklama pro klub. Věřím, že to mladé kluky přesvědčí, že to s naší koncepcí myslíme opravdu vážně, a Letňany pro ně budou lákavou adresou," nechal se slyšet.

Rozhovor se 37letým "Hášou" vyjde brzy na letňanském webu. 

Už za několik dní se s Letci pustí naplno do práce.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka