Letci se v Mladé Boleslavi dočkali výhry
sobota 16. září 2017

Hamalčík pod palbou 70 střel! Stejně starší dorost slavil

Že to není možné? Je. V Mladé Boleslavi se starší dorost ocitl pod těžkou palbu, ale navzdory 70 střelám ze soupeřových hokejek stejně slaví velmi cenné vítězství. Vůbec první v sezoně! Hlavní podíl na tom má brankářský mág Petr Hamalčík, který za svá záda pustil jediný gól a nakonec byl úspěšný i v penaltovém rozstřelu. Letci vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech a konečně se dočkali úspěchu.

Bylo to dlouhé čekání. Nepočítáme-li turnaj v Pardubicích, starší dorost vyhrál vůbec poprvé v sezoně. Z osmi přípravných utkání neurval jediné vítězství a nula na jeho kontě byla i po prvních dvou soutěžních kolech.

Radost přišla až v Mladé Boleslavi. Přestože se podstatná část zápasu hrála na jednu stranu...

Svědčí o tom i naprosto jasný poměr střel. Domácí Letce přestřílelí v poměru 70:14. "Nepodcenili nás, měli převahu po celý zápas, ale my jsme poctivě bránili. A hlavně - v brance jsme měli Petra Hamalčíka," naznačil kouč Martin Rousek, kdo byl hrdinou pátečního duelu. "Je to naše klíčová postava a s ním se nám zvyšuje šance na úspěch. Snad se mu takhle bude dařit dál," přeje si.

Skóre ve 26. minutě otevřel Tomáš Searle, který Letňany před sezonou posílil. Středočeši stihli v té samé třetině vyrovnat a utkání nakonec musely rozhodnout až nájezdy. V těch Pražané třikrát proměnili, zatímco Boleslav jen jednou. Jak je vidno, ódy na brankáře Hamalčíka nebyly před sezonou smyšlené.

"Pro náš tým tahle výhra hodně znamená. Je to ohromná úleva a povzbuzení do dalších dnů," přiznal Rousek, že na hráčích byla vidět velká radost. "Přesvědčili jsme se, že jedině obětavostí můžeme dosáhnout dobrých výsledků. Na druhou stranu - podívejte se, kolik jsme zatím dali gólů..."

Kolik? V každém utkání jeden. A to je dost málo. 

Ostatně právě na koncovku trenéři apelovali během celé přípravy.

V sobotu se tak na ni místo zápasu mohli zaměřit v tréninku, protože jim extraligový program naordinoval volno. "Alespoň doléčíme nějaká zranění, vždyť momentálně máme dost marodů," vysvětlil Rousek.

Letci příští pátek narazí na posledního soupeře, se kterým se ve skupině B ještě neutkali - přitom Bílí Tygři z Liberce v sobotu podlehli 3:5 právě Boleslavi. V sobotu pak starší dorost vyzve pražskou Spartu, které chce oplatit vysokou porážku z minulého víkendu.

Třeba mu páteční skalp Mladé Boleslavi opravdu pomůže... Ve víře, že porazit se dá každý.

Mladá Boleslav - HC Letci 1:2sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Imlauf (Čermák) - 26. Searle, rozh. nájezd Krutil. Rozhodčí: Folk - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:6 + Schönbauer (Let.) 10 min. Bez využití. Diváci: 80. Střely na branku: 70:14.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka