Sobotní kolo proti Slavii bylo odloženo
sobota 14. října 2017

Starší dorost se držel půlku zápasu. Spartě opět podlehl

Tři porážky, skóre 5:17. Starší dorost Letců ne a ne najít recept na pražskou Spartu, a tak po pátečním 11. kole čeká už šest zápasů na vítězství. S aktuálním lídrem skupiny B v pátek prohrál 1:4, přesto to byl v letňanském podání nejvydařenější z dosavadních tří odehraných duelů. Sobotní domácí bitva se Slavií byla odložena na později z důvodu marodky a reprezentačních povinností hostujících hráčů.

Je to přesně měsíc, co starší dorostenci urvali dva body na ledě Mladé Boleslavi. Vítězství 2:1 po samostatných nájezdech bylo první a zatím také poslední. Od té doby Letci na další úspěch marně čekají, tedy přesněji - sérii porážek protáhli na číslo 6.

Nelichotivou bilanci podle předpokladů nezměnil ani páteční zápas na ledě Sparty.

Přitom vypadal nejslibněji ze všech tří, které letňanský tým proti tomu holešovickému sehrál. Mužstvo Jiřího Seidla a Martina Rouska drželo krok s favoritem přes polovinu utkání, než ve 32. minutě inkasovalo poprvé.

"Ano, byl to nejvyrovnanější zápas, bohužel jsme znovu dostali gól jako první po špatném střídání a následném přečíslení," hodnotil výkon svých svěřenců kouč Rousek. "Ve třetí třetině jsme museli otevřít hru a soupeř toho dvakrát využil. Jednou po zbytečném faulu." 

Letcům se sice v 50. minutě podařilo snížit z hole Davida Valdhanse, ale při závěrečné power-play inkasovali počtvrté.

Zápasy se Spartou jsou vždycky náročné, její dominantní postavení v tabulce to jen potvrzuje. V deseti zápasech nasbírala úctyhodných 24 bodů, Letňanští mají stále pouhé dva.

"Nám se bohužel - tedy až na výjimku s Mladou Boleslaví - nedaří jít do vedení v zápasech, čímž bychom na soupeře vytvořili alespoň trochu tlak. Víc by nám vyhovovalo, kdybychom se mohli soustředit jen na obranu a hrozit z brejků," připomíná trenér Rousek. 

Největší slabina je přitom pořád ta samá: tým doplácí na nízkou efektivitu v koncovce, na každý gól se hodně nadře. "Především nám chybí větší důraz do brány, kdy puk kolikrát poskakuje na brankové čáře a my stejně nejsme schopni ho dotlačit do sítě."

"Potřebovali bychom do ofenzivy stejnou sílu, jakou máme v brankovišti," pochválil kouč mezi řádky gólmana Petra Hamalčíka. Ten v utkání opět čelil smršti 49 střel a navzdory třem inkasovaným gólům měl procento úspěšnosti na velmi slušném čísle - 93,75.

"Myslím, že jsme viděli parádní hokej z obou stran," přidal hodnocení pro web Sparty Rouskův protějšek Jiří Katz. "Bylo to těžší tím, že jsme skoro celý zápas museli dobývat branku Letňan." 

Také on vyzdvihl brankáře na své straně. "Od jejich gólu nás ten náš neskutečně podržel v klasických ošemetných situacích. Šli jsme vítězství naproti, bojovali jsme a hráli jsme týmově."

Sparta Praha - HC Letci 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 32. M. Najman (Vorobjev), 44. Dani (Prymula), 45. Flídr (Pšenička, Vorobjev), 58. Tůma (Dani) - 50. Valdhans (Nárovec, Schönbauer). Rozhodčí: Micka - Lhotský, Horažďovský. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 54. Střely na branku: 49:25.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka