Letci podlehli Boleslavi, na výhru čekají dál
pátek 20. října 2017

Málo střel, žádný gól. Starší dorost natahuje černou sérii

Už sedm zápasů trvá dlouhá série, v níž starší dorostenci čekají na jakýkoliv další bod. Výsledkové trápení nezlomili ani v Mladé Boleslavi, kde v pátek prohráli jednoznačně 0:4. Letci si procházejí zároveň i střeleckou krizí, vždyť v posledních třech utkáních skórovali jedinkrát. Naposledy navíc na branku Bruslařů vyslali za celý zápas pouhých 15 střel... A to je v tak těžké skupině sakra málo.

Zatímco ostatní čtyři soupeři si kradou body navzájem, Letci jsou v tabulce extraligové skupiny B odsouzeni k poslednímu místu. Na kontě mají jednu výhru za dva body - a tvrdý boj o záchranu je letos nemine.

Přesto už teď hrají o hodně.

Tak za prvé: v konečném zúčtování opravdu může hrát každý bod od startu sezony. A pak tu jde i o získané sebevědomí. Až za měsíc odstartuje nadstavba se slabšími soupeři, bylo by složité jít do ní s děsivou šňůrou tolika porážek v řadě. Starší dorost výhru potřebuje jako sůl.

Jenže na ni znovu musí čekat minimálně další týden. V Mladé Boleslavi k ní měl hodně daleko. "Soupeř byl od začátku jasně lepší a přehrával nás ve všech směrech. V bruslení, v důrazu, prostě ve všem," posteskl si jeden z koučů Jiří Seidl.

Za vše hovoří nejen skóre 0:4, ale také poměr střel 15:63 z pohledu hostů. 

Boleslavští zkrátka Letňany jednoznačně přestříleli. "A nebýt našeho gólmana, skončilo by to víc," řekl stručně k hodnocení Seidl. Zápas se mu krátce po skončení příliš rozebírat nechtělo. "Víc k tomu snad nemám co dodat," nechal se slyšet pro web Mladé Boleslavi.

Ostatně spokojen nebyl ani jeho protějšek Jiří Zörkler. "Chybí nám lehkost a na góly se nadřeme. Máme spoustu šancí, ale je to z naší strany spíše upracovaný hokej," pronesl k duelu proti Letcům boleslavský kouč. Kéž by takové starosti měli i letňanští trenéři... 

Ti své mužstvo musejí dát do pořádku, teď nejspíš především psychicky. 

Příští víkend Letce čekají dvě střetnutí doma - v pátek s Libercem, o den později proti pražské Spartě.

Mladá Boleslav - HC Letci 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Hovorka (Sýkora), 36. Šípek (Dotter), 43. Hovorka, 46. Schulz (Novák). Rozhodčí: Čáp - Žídek, Kettner. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 81. Střely na branku: 63:15.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka