Žákovské třídy Letců odehrály další víkend
pondělí 11. prosince 2017

Šestka si po porážce vysloužila pochvalu. Ostatní tápali

Díky dohrávce sedmá třída absolvovala jako jediná dva zápasy ve třech dnech. Ostatní žákovské týmy o uplynulém víkendu odehrály po jednom a počínaly si rozdílně. Páťáci natáhli svou úspěšnou sérii o další vítězství, ovšem trenéry - stejně jako ty v sedmičce - svým výkonem příliš nepřesvědčili. To šesťáci si navzdory porážce naopak vysloužili pochvalu. A osmáci také, ale jen za část zápasu.

Pětka neprodala, co v ní je

Páťáci jeli do Kolína, kterému v předchozím vzájemném zápase nadělili osmnáct gólů. A tahle vzpomínka je před nedělním soubojem možná lehce poznamenala. Přesto zvítězili 11:6 a neprohráli už pošesté v řadě.

"Ale evidentně měli říjnový výsledek v hlavách a tak k tomu i přistoupili," hodnotil jeden z trenérů Jan Mišner. "Začátek byl z naší strany hodně opatrný, čemuž nasvědčuje i výsledek první třetiny."

Tým podle jeho představ začal hrát až po přestávce a dal tři rychlé góly. Jenže pak opět polevil a hra se srovnala. Trenéři proto před třetí třetinou promíchali sestavu a tento tah nakonec přinesl ovoce. Pěti góly Letci rozhodli o vítězství.

"Je zvláštní, že jednu třetinu kluci mohou hrát, jak po nich chceme. Proč to nedokáží ostatní dvě?" ptá se kouč Mišner. "Víme, že v nich hokejovost je. Ale tentokrát ji vůbec neprodali."

5. třída: Kolín - HC Letci 6:11 (1:1, 4:5, 1:5)
Branky hostů: Vítek 3, Surkov 2, Svoboda 2, Kurka, Merenus, Paškovskij, Novotný. Asistence: Vítek 3, Paškovskij 2, Novotný 2, Nerud 2, Kubeš, Surkov.

Šestka mocný finiš nedotáhla   

Šesťáci v posledních pěti zápasech vyhráli jen jednou a i v sobotu si nakonec připsali porážku. Na domácím ledě totiž podlehli 6:7 Třemošné, s níž v sezoně zaváhali už potřetí.

Čekáte slova kritiky? Kdepak, trenér David Pojkar naopak výkon svých svěřenců ocenil. "Jasně, máme problém proměňovat šance, ale kluci se v zápasech snaží dělat to, co cvičíme v tréninku. A to mi dělá radost."

Jeho tým trochu doplatil na několikaminutový výpadek v první třetině, po druhé přestávce už prohrával o čtyři branky. Ovšem ve třetí části - tak jako v minulém utkání - zahájil stíhací jízdu a málem dokázal vyrovnat.

"Máme fyzičku a některé týmy dokážeme ubruslit. Třeba Třemošná spíš vyhazovala puk, zatímco my jsme se snažili hrát hokej," viděl letňanský kouč. Závěr utkání byl emotivní a došlo i k hromadné bitce. "Rozhodly individuální chyby, ale to se stává. Hlavně že kluci bojují a snaží se. Já byl z výkonu nadšený."

6. třída: HC Letci - Třemošná 6:7 (2:4, 0:2, 4:1)
Branky domácích: Hájek 2, Porubský, Šedivý, Riley, Neuhäusl. Asistence: Panýr 2, Vančura, Hynek, Hájek, Klíma, Malý, Neuhäsl, Riley.

Sedmička zažila nejhorší třetinu  

Sedmáci jako jediní odehráli minulý týden dvě utkání, v pátek je totiž čekala dohrávka v Kutné Hoře, kde vyhráli 7:4. Dva dny nato pak remizovali 4:4 v Kolíně a připsali si první plichtu v sezoně.

V Kutně Hoře trenéra Ladislava Kadaněho zastupoval Marek Horáček. "Byl to zápas na jednu stranu. Našly se tam dobré chvilky, kdy tým hrál to, co se po něm chce. Ale byly i pasáže, kdy se na to nedalo koukat."

Výkon v Kolíně pak nepřesvědčil vůbec a nic nenasvědčovalo tomu, že by Letci mohli zopakovat výhru 5:1 z prvního vzájemného měření. "Strašný začátek... Z naší strany jsem viděl nejhorší třetinu dosavadní sezony," hodnotil kouč Kadaně.

Přitom svoji družinu varoval před náročným zápasem. "A o první přestávce jsme si něco museli říct v kabině znovu." Utkání však ovlivnila častá vyloučení. "Co mě ale nejvíc mrzí, je laxnost a nedůraznost v našem zakončení," uzavřel trenér kriticky.

7. třída: Kutná Hora - HC Letci 4:7 (2:2, 1:3, 1:2)
Branky hostů: Brytski 2, Flieger 2, Štípek, Uhlík, Liberda. Asistence: Uhlík 2, Liberda 2, Bejček, Sitarčík, Hrdinka, Horáček, Godochkin.

Kolín - HC Letci 4:4 (2:1, 1:3, 1:0)
Branky hostů: Uhlík, Horáček, Tejkl, Štípek. Asistence: Vosmík, Mišovic.

Osmička ztratila dech i koncentraci  

Osmáci z posledních pěti kol prohráli už počtvrté, tentokrát doma 1:6 s Třemošnou. S neoblíbeným soupeřem v dosavadní sezoně neurvali ze tří pokusů jediný bod.

Trenérovi Martinu Kotyrovi se však první dvě třetiny líbily a své svěřence pochválil. "Bylo to super, kluci hráli dobrý hokej, líbilo se mi to. Zato třetí třetina byla z naší strany šílená."

Tu doslova označil za výbuch. Také ji Letci prohráli 0:3. "Místo abychom se semkli, když prohráváme, a ještě víc zabrali, tak si děláme, co chceme. Kluci přestali dodržovat systém, projevila se ještě jejich nevyspělost."

Přitom Letci chvílemi Třemošnou dostali pod tlak, jenže jim chyběl důraz v zakončení. "Když máme šance, narveme to gólmanovi do břicha. Soupeř tohle nedělal," uvedl Kotyra příklad. "Jasně, jedna jejich lajna dala pět z šesti gólů. Ale celkově mi přijde, že kluby z menší měst mají větší touhu po výhře. Nám tohle kolikrát chybí," uzavřel svoji úvahu.

8. třída: HC Letci - Třemošná 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Branka domácích: Křišťan.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka