pondělí 20. února 2012

Mladší dorost otočil utkání, vyhrál doma s Hradcem

V nedělním utkání 28.kola ELIOD ELMD skupiny střed se Letci v domácím utkání postavili proti soupeři z Hradce Králové. Domácí neměli šťastný vstup do utkání a od 5. minuty museli dotahovat dvougólové manko. Tři body nakonec vybojovali až v samotném závěru utkání, když se jim podařilo vsítit vítěznou branku 2 minuty před koncem.

Začátek nedělního utkání ovládli hosté z Hradce, když doslova vlétli do zápasu a zaskočení Letci nestačili reagovat na jejich rychlý nástup. Už v šesté minutě si hosté vypracovali dvougólové vedení díky dvěma rychlým brankám. 
Nejdříve se v polovině 5.minuty prosadil Malík po přihrávce Malínského (0-1) a o minutu a půl později si tito dva hráči role obrátili a Letci tak prohrávali už o dvě branky (0-2).
První přesilovou hru Letců dokázal v 9. minutě proměnit v kontaktní branku po přihrávce Čapka Kroh a dostal tak Letce zpět do utkání (1-2).
Bohužel pro domácí v začátku 12.minuty Hradec díky Hejnovi opět odskočil na rozdíl dvou branek (1-3) a vyhnal domácího Janderu z branky.

V první přestávce zřejmě zapůsobil trenér domácích na hráče v kabině, protože druhá třetina byla plně v režii Letců. V 23. minutě dával druhou branku domácích Čapek, o deset minut později srovnával na 3-3 Karabáček.

Třetí třetina představovala přetahovanou o výsledek, když vždy jeden z týmů odskočil svému soupeři na rozdíl jedné branky, během 60-ti vteřin byl ale náskok opět smazán.
Skóre se měnilo ve prospěch hostů v 49. minutě zásluhou Miškáře (3-4), za 50 vteřin ale srovnal za Letce druhým gólem v utkání Kroh (4-4). Další dvě rychlé branky přišli v polovině třetí třetiny. V 51.minutě poprvé v utkání poslal Letce do vedení Čapek (5-4), během 70 vteřin ale na 5-5 srovnal hradecký Miškář.
Poslední slovo v utkání měli ale domácí, když se dvě minuty před koncem trefil Polyanychka a zařídil tak tři body pro domácí (6-5).

Pohled do tabulky ukazuje, že postup na MČR se Letcům trochu vzdálil, nicméně do konce zbývá dost utkání na to, aby s tím mohli ještě něco udělat. Suverénně první Liberec (78b) už má postup jistý. Ve hře jsou další tři adepti - České Budějovice (61b), Brno (60b) a Letci (53b), přičemž právě naši mladíci to budou mít nejtěžší.

VÝSLEDKY 28.KOLA

TABULKA PO 28.KOLE




Čtěte také

Podcast hokej zblízka