pondělí 20. února 2012

Jedinými výherci ze sobotních klání žákovské ligy byli Letci 5. třídy

V sobotu přijeli na polootevřený zimní stadion Letci 5. třídy do Vlašimi a utkali se s místními Rytíři. V netradičním prostředí podobném téměř zámořskému ,, Winter classic " si došli pro výhru 5:1 a stali jedinou žákovskou kategorií z Letců, která vyhrála v sobotu.

Mistrovské utkání (22.kolo):

HC Rytíři TJ Spartak Vlašim - HC Letci Letňany = 1:5 (1:0, 0:2, 0:3)

Branky: Klikorka 2, Matějka, Pejchal, Tzovairis
Asistence: Adamec

Sestava:
Zeithaml (Hruška) - Adamec, Klikorka, Kloutvor, Matějka, Pejchal, Pinkas, Rudolf, Tzovairis, Vlček, Vobořil, Vrba, Výrut, Zedek

Začátek utkání se nesl ve znamení vzájemného oťukávání a nenabídl příliš pohledný hokej. Letcům vázla kombinace a ztráceli kotouče při individuálních akcích. Domácí měli pár šancí po špatných rozehrávkách Letců a jednu z nich proměnili, když křídelní útočník Letců pozdě přistoupil ke svému obránci, ten vystřelil kotouč na branku a někdo v chumlu před brankou tečoval kotouč do sítě těsně před brankářem Zeithamlem, který už nestihl zareagovat, 1:0 pro domácí. Takto skončila i první třetina.

O přestávce trenéři důrazně domluvili hráčům Letňan, že bez kvalitního pohybu a bojovnosti to nepůjde. Letci tak vlétli aktivně do druhé části, lépe forčekovali a nutili domácí k chybám. Olda Matějka dobře zabojoval v útočném pásmu, nadzvedl hůl soupeři, získal kotouč, na kruhu tvrdě vystřelil a tuto střelu nadzvedl při jejím blokování jeden z bránících hráčů Vlašimi do levého horního rohu své branky, mimo dosah domácího brankáře, srovnáno 1:1. Letci ožili, ale obrat ve skóre přinesl až individuální průnik obránce Karla Klikorky, který zavezl puk podél hrazení hluboko do třetiny, natlačil se až před branku a nekompromisně zavěsil, 1:2.

Letci byli ve třetí třetině už lepším týmem než domácí, ale stále vázla produktivita, když své úniky neproměnili ani Pejchal ani Vlček. Klíčovým momentem byla až situace, kdy domácí faulovali a v době kdy jeden z hráčů Vlašimi putoval na trestnou lavici, další hráč Spartaku neudržel nervy na uzdě a napadl po odpískání Marka Vobořila, rozhodčí vše viděli, incident potrestali a Letcům se tak naskytla ideální možnost přesilové hry 5 na 3 v trvání celých dvou minut. Letci tuto situaci skvěle zužitkovali, když po souhře obránců na modré čáře tvrdě pálil Klikorka, domácí brankář střelu neudržel a vyrazil před sebe, ve vzniklém závaru se pak nejlépe zorientoval Pejchal a dorazil puk za domácího brankáře Spartaku, 1:3. Tato branka Letce dost uklidnila a konečně začali hrát pohledný hokej. Karel Klikorka pak ještě tvrdou střelou od modré čáry, kterou si opět někdo z domácích tečoval do vlastní sítě upravil na 1:4. V samotném závěru ještě pečetili Letci svou výhru na konečných 1:5 po krásné akci, kdy Vašek Adamec vybojoval a zavezl kotouč do útočného pásma podél pravého hrazení a přesnou přihrávkou našel Petra Tzovairise, který pálil bez přípravy do protipohybu domácího brankáře a krásně trefil k tyči.

Letci tak získali do tabulky nadstavby další důležité 2 body, ke kterým vedla velice trnitá cesta, přes houževnatého soupeře. O to více výhra těší. Za zmíňku ještě stojí spolehlivý výkon brankáře Letců Tadeáše Zeithamla, který podržel tým především v klíčových momentech, kdy Vlašim vedla 1:0 a měla pár závarů a těžkých střel. Výborný výkon podali Kryštof Pejchal, mladý Vašek Adamec a "quarterback" (rozehravač) týmu, Karel Klikorka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka