čtvrtek 23. února 2012

Dlouhodobá soutěž ŽL 98

Ve středu se v ICE ARENĚ konalo další turnajové kolo dlouhodobé soutěže osmých tříd, tedy ročníků 98. V Letňanech se tak představila kromě domácích mužstva z Brna a Karlových Varů.

Projekt, který byl nastartován tuto sezónu, zahrnuje družstva z "akademií" a další přizvané týmy. Cílem projektu je v průběhu sezóny sehrát další těžká utkání se soupeři z jiných skupin tak, aby příprava pro ročníky 98 (99) na přechod do mladšího dorostu byla co se týče utkání co možná nejkvalitnější.
Každé mužstvo se třikrát zúčastní turnaje o třech účastnících plus finálového turnaje dle umístění. Jedno miniutkání se hraje na 2 x 20 minut, přičemž každá dvacetiminutovka se počítá jako jedno utkání.
Soupeři jsou rozdělení do dvou skupin. Červená skupina má složení Karlovy Vary, Letňany, Brno a Plzeň. V modré skupině je Jihlava, Sparta, Liberec a Chomutov.

Včerejší třetí turnajové kolo přineslo zajímavé výsledky. V prvním utkání se potkali Letci s Karlovými Vary. Letci jako by ještě spali (hrálo se od 11:30 hodin) a nebyli schopni se dostat pořádně do tempa. První dvacetiminutovku ztratili 0:2, druhých dvacet minut prohráli 0:1.
Třemi body se blýskl karlovarský Becka (roč.99), který skóroval už v 21 vteřině a poté přidal 2 asistence.

V druhém utkání se proti sobě postavili Karlovy Vary s Brnem a byla jasně vidět převaha brněnských - výšková i herní. Po dvaceti minutách svítilo na tabuli skóre 2:0 pro Brno, v druhé dvacetiminutovce přidali brněnští další dvě branky.
Dvěmi brankami se na vítězství Brna podílel Havlát (roč.98).

V třetím utkání se od Letců na základě zápasu s KV příliš nečekalo, nicméně domácí borci dokázali překvapit. Letci suverénně přejeli Kometu 3:0 a 3:0. Za Letce se trefil Souček, Vorlický a Král, další tři branky přidali Pejchal, Průžek a Hrdinka.

Další, poslední kolo základní turnajové části se hraje 7.3. v Brně.




Čtěte také

Podcast hokej zblízka