neděle 04. března 2012

Mladší dorost nezaváhal s Třebíčí a posunul se na třetí místo

Mladší dorost dnes s přehledem zvládl roli favorita a Třebíči nasázel 12 branek. Díky dnešní tříbodové výhře a brněnské prohře v Hradci se tak naši mladíci posunuli na třetí místo tabulky a na druhé Budějovice ztrácí pouze 2 body. Další událostí tohoto utkání je dosažená stobodová meta V.Karabáčka v symbolickém 30 utkání sezóny za mladší dorost.

Samá pozitiva mohou hledat Letci na domácím utkání 31.kola ELIOD ELMD proti Třebíči. Nejenže psychicky zvládli roli favorita, ale hlavně dál stoupají tabulkou vzhůru a na druhé místo, zajišťující MČR, jim chybí už jen dva body.
Hned v první třetině předvedli Letci brankovou smršť, když soupeři během deseti minut nastříleli 5 branek. Úřadoval především domácí Polyanychka, který se v první třetině trefil čtyřikrát, po jedné brance přidali Horák Karabáček (6-0)Za Třebíč snižoval až v 17.minutě po individuální akci Maštera 1-6.
V druhé třetině se letňanský brankostroj zastavil a vypadalo to, že se skóre měnit nebude. Sedmou branku Letců nakonec  v 36.minutě přidal Havel (7-1).
V třetí třetině se ale domácí opět rozstříleli. Dvakrát se trefil Kulda, druhou branku utkání přidal Havel, poslední dva zásahy zařídili Karabáček a Staněk (12-1).
Třebíč ještě stačila 20 vteřin před koncem utkání přidat svoji druhou branku díky trefě Všetečky (2-12).

Diváci, kteří přišli hráče podpořit, se v 57.minutě utkání stali svědky dosažení stobodové hranice V.Karabáčka v ELIOD ELMD 2011/2012. V třiceti utkáních dokázal V.Karabáček nastřádat 59 branek a 41 asistencí, což je v průměru více jak tři body na utkání. Do konce soutěže zbývá ještě 5 utkání a tak, pokud se bude Vencovi dařit, může teoreticky dosáhnout hranice 110 bodů. 

Nejdůležitější moment ale přišel bezprostředně po utkání. V dnešních zápasech prohrála Kometa v Hradci Králové 2:5 a Liberec suverénně porazil České Budějovice 6:1. To pro Letce znamená posun v tabulce na třetí místo a současně ztrátu "pouhých" dvou bodů na druhé Budějovice.
Pokud Letci udrží vítěznou šňůru i nadále, je reálná šance, že se probojují na druhé místo ELIOD ELMD skupiny střed.

VÝSLEDKY ELIOD ELMD

TABULKA ELIOD ELMD po 31.kole

Čtěte také

Podcast hokej zblízka