pátek 09. března 2012

5. třída vyrazila na Mělník

Letci v sobotu zavítali na led soupeře z Mělníka a měli ještě v živé paměti poslední souboj na tomto hřišti ze základní části s výsledkem 5:5.

Sobota 3. 3. 2012, mistrovské utkání (25. kolo):

HC Junior Mělník - HC Letci Letňany = 2:4 (1:0, 1:4, 0:0)

Branky: Klikorka 2, Adamec, Tzovairis
Asistence: Duchan 2, Vrba

 Letci začali aktivně, vytvořili si několik šancí, ale vázla finální přihrávka a samotná koncovka. Soupeř si příliš šancí nevytvořil, ale trestal v přesilové hře, kdy se na odražený kotouč mezi kruhy nejlépe zorientoval Litera a poslal domácí do vedení (1:0). Domácí toto vedení povzbudilo, začali lépe bruslit a Letci měli ještě větší potíže se gólově prosadit. Výsledek po 20-ti minutách se tak již nezměnil.

Druhá třetina byla opticky více vyrovnaná, Letcům vázla kombinace, ztráceli příliš mnoho puků a vypadalo to na další velké trápení s tímto soupeřem na jeho hřišti. Uklidnění přinesla až souhra Duchan - Klikorka, kdy druhý jmenovaný konečně prostřelit brankáře Junioru a srovnal na 1:1. Letci trochu ožili a vytvořili si opět řadu šancí, které však kryl kvalitní brankář domácích. Až individuální průnik Karla Klikorky znamenal první vedení Letců v zápase 1:2. V další šanci se ocitl Honza Vrba, který z pravého křídla překonal v situaci 1-1 obránce a řítil se do šance, kotouč mu však utekl, ale brankář Junioru tento kotouč odpálil holí pouze před sebe, kde byl ve správnou dobu na správném místě Vašek Adamec a ten přesnou střelou po ledě k levé tyči poslal Letce do dvoubrankového vedení 1:3. Pak ale v útočném pásmu na modré čáře hrubě chyboval letňanský obránce Fleischman, když místo střely na branku volil ještě přihrávku na druhého obránce, toto vystihl mělnický Litera a z brejku zaznamenal svoji druhou branku v utkání 2:3. Naštěstí další drama nepřipustil Sam Duchan, který další svojí perfektní přihrávkou vybídl ke skórování tentokrát Petra Tzovairise, který střelou bez přípravy do protipohybu brankáře zvýšil opět na rozdíl dvou branek 2:4. Za tohoto stavu se šlo do kabin po dvou třetinách.

Do třetí části vstupovali Letci s cílem rozhodnout utkání dalšími brankami, ale zůstalo pouze u přání. Obraz hry se příliš nezměnil, Letci marně dobývali branku Junioru a domácí hrozili pouze z brejků, zejména svým nejlepším hráčem Davidem Literou. Letci si však tohoto hráče již dobře pohlídali a závěr zápasu zkušeně dohráli na vítězství. Připsali si tak další 2 důležité body do tabulky nadstavby.

Slovo trenéra:
Tento zápas hodnotím jako velmi nepovedený. Více jak polovina mužstva podala bezkrevný a podprůměrný výkon. Absenci bojovnosti a touhy po vítězství nebudu některým hráčům do budoucna tolerovat! Vázla týmová spolupráce, chyběla střelba a agresivita před oběma brankami. Z individualit mohu vyzdvihnout pouze výkon soupeře Davida Litery, který ačkoliv jsme se na něj připravili, zaznamenal obě branky svého týmu a celkově 6 ze 7 branek Mělníku na jeho hřišti v mistrovský utkáních proti Letcům v této sezóně.

Teď čeká Letce po dlouhé době volný víkend. V dalším týdnu však musí dokázat svoji připravenost, protože sehrají 3 veledůležitá utkání ve čtyřech dnech, která rozhodnou o konečném pořadí nastavby žákovské ligy. Uhájit výbornou druhou příčku za suverénní Spartou však rozhodně nebude jednoduché.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka