pondělí 26. března 2012

Extraliga mladšího dorostu dospěla ke konci, Letci obsadili 4. místo

Poslední dvě kola ELIOD ELMD v sezóně 2011/2012 absolvovali mladší dorostenci Letců v minulém týdnu. Zraněními a marodkou silně oslabený tým Letců ve čtvrtek přivítal v ICE ARENĚ České Budějovice, které bojovali o druhé postupové místo do finálového turnaje. V neděli se měli Letci představit v posledním utkání v Liberci, další zranění ale zapřičinila, že trenéři nedali dohromady dostatek hráčů a utkání museli odvolat.

LETCI - ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:6

Ve čtvrtek se proti sobě na modrou čáru postavili hosté z Českých Budějovic a domácí tým Letců. Zatímco Letci už ztratili veškeré postupové šance do finálového turnaje prohrou s Kometou (4:6), České Budějovice potřebovali nutně zvítězit, aby přeskočili právě druhou Kometu, která Letcům v minulém utkání dveře do finálového turnaje definitivně uzavřela.
Silně oslabení Letci bez důležitých opor - zraněný Karabáček a Štosek - předváděli prvních 40 minut velice sympatický výkon a soupeře z jihu Čech dlouho trápili. Utkání se nakonec zlomilo ve třetí třetině, kde dokázali hosté nastřílet 4 branky a zvrátit do té doby vyrovnané utkání na svoji stranu.

V prvních dvaceti minutách viděli diváci vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách, nicméně jediným úspěšným střelcem první dvacetiminutovky byl nakonec českobudějovický Šulek, když využil dvojnásobnou přesilovou hru hostů (0-1).
Letci měli příležitost přesilové hry v 6. a 16.minutě, proměnit je ale nedokázali.
Do druhé třetiny vstoupili Letci aktivněji a v 28.minutě zásluhou Čapka vyrovnali stav utkání na 1-1. Bohužel, vyrovnaný stav vydržel pouhé čtyři minuty. V 33.minutě vrátil hostům vedení Šafář (1-2).
Ve třetí třetině už Letcům, hrajícím v 15-ti hráčích došli síly a budějovičtí toho dokázali využít. Během prvních sedmi minut dokázali vstřelit tři branky a vypracovali si tak spolehlivý náskok 4 branek 1-5. V poslední minutě ještě stačili v přesilové hře přidat šestou branku a zpečetili tak svůj postup do finálového turnaje (1-6).


LIBEREC - LETCI 5:0 kontumačně

V neděli čekalo Letce poslední utkání sezóny s jasným favoritem skupiny střed Libercem. Bohužel, během čtvrtečního utkání se zranili další hráči týmu a v sobotu bylo jasné, že trenéři na utkání nebudou schopni dát dohromady dostatečný počet hráčů. 
K závěrečnému utkání sezóny tak Letci nakonec nevyrazili a darovali tak vítězství Liberci, který si tím upevnil první místo ve skupině střed.


TABULKA - ELIOD ELMD PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI

VÝSLEDKY 35.kola

VÝSLEDKY 36.kola


Mladší dorostenci Letců tak v této sezóně obsadili skvělé 4.místo a hráčům i celému realizačnímu týmu za to patří veliké poděkování. Do finálového turnaje se tak ze skupiny střed probojovalo družstvo Liberce (99b.) a díky výhře v Letňanech České Budějovice (80b.). Ze skupiny západ je doplní tým Sparty a Chomutova a ze skupiny východ týmy Třince a Vítkovic. Informace k závěrečnému turnaji naleznete zde.





Čtěte také

Podcast hokej zblízka