neděle 08. dubna 2012

Nový mladší dorost zvítězil v třetím ročníku Pitnerova poháru

Závěr sezóny v podobě třetího ročníku Pitnerova poháru hraném v Jihlavě čekal na budoucí mladší dorost o velikonočních prázdninách. Letci se utkali s domácí Jihlavou, Hradcem Králové a Vsetínem a i přes malé zaváhání v semifinále poté ve finále dokázali zvítězit a ve jménu hesla přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem se tak naši mladíci rozloučili s hlavní sezónou 1.místem a nyní je čeká zasloužený odpočinek.

Ve čtvrtek čekala Letce dvě utkání. Dopoledne se postavili proti soupeři ze Vsetína, odpoledne je čekala domácí Dukla.  

Letci - Vsetín 6:1

Soupeř ze Vsetína měl malé zpoždění a tak měli Letci dostatek času se na soupeře připravit. Vsetínští mladíci šli do utkání doslova rovnou z autobusu a na výkonu jim to mnoho nepřidalo.
Letci se po deseti minutách dostali do čtyřbrankového vedení, když se dvakrát prosadil Kulda a po brance přidali Volf s Polákem. Vsetín sice stačil v první třetině snížit na rozdíl tří branek, nicméně rozjetí Letci během dvaceti vteřin v poslední části hry zásluhou Maříka Horáka přidali dvě branky a utkání bylo rozhodnuto.

Letci - Dukla 5:3

Letci měli opět skvělý vstup do utkání a po první třetině vedli už o tři branky, když se prosadil postupně Hylena, Horák a Kulda. V druhé části hry převzala iniciativu domácí Dukla a třemi brankami srovnala vývoj utkání. Silovější a hernější Letci ale v posledních třech minutách zvrátili utkání na svoji stranu, když se trefil Hylena Horák.

V pátek se Letci probudili do mrazivého a deštivého dne, na ledě to ale tak nevypadalo. Po čtvrtečních utkáních bylo jasné, že se dnes ve skupině utkají s Hradcem a ve finále se proti sobě postaví vzhledem k rozděleným bodům znovu. Dopoledne je tak čekala malá generálka před finále.

Letci - Hradec Králové 0:1

V dopoledním utkání dali trenéři prostor mladým hráčům, aby se ukázali a zkušené mazáky nechali odpočívat. Nováčci mladšího dorostu se vůbec neztratili a podali bojovný výkon, nicméně v koncovce se jim vůbec nedařilo. Utkání tak rozhodla branka hradeckého Malíka z druhé minuty a pro Letce to znamenalo první prohru na turnaji.


FINÁLE
Letci - Hradec Králové 3:1

Stejně jako v dopoledním utkání i v odpoledním finále se ujal vedení v 25.minutě Hradec Králové a s Letci to dlouho nevypadalo dobře. K vidění byl velice pohledný hokej plný osobních soubojů a pěkných útočných akcí na obou stranách, nicméně Letci se stále nemohli trefit do černého. K obratu utkání nakonec zavelel kapitán Letců Kulda, když dvěmi brankami otočil vývoj utkání a v poslední minutě v power-play pečetil vítězství na turnaji Hung Vu.

Hráčům a realizačnímu týmu gratulujeme a přejeme, aby se jim takto dařilo i v příští sezóně.

KONEČNÉ POŘADÍ:
1. HC Letci Letňany
2. HC VCES Hradec Králové
3. VHK Vsetín
4. HC Dukla Jihlava

Čtěte také

Podcast hokej zblízka