úterý 09. října 2012

Bez posily, ale s vítězstvím!

Bez posily, ale s vítězstvím. I takto by se dalo hovořit o historicky prvním vítězství v dějinách mužského hokeje v Letňanech. Jako první byli našimi muži poraženi hráči z Kobry Praha „B“. Kvůli administrativním problémům sice nemohla ještě na tento zápas nastoupit za Letce ona slibovaná posila. To však v konečném zúčtování nemuselo letňanské zase až tak mrzet.

HC Kobra Praha „B“ – HC Letci Letňany 5:7

Utkání začalo ve velmi dobrém tempu, nechyběli zpočátku šance na obou stranách, a kdo se přišel na zápas podívat, vědět hned od začátku, že neudělal chybu. Oba týmy předváděly spoustu pohledných akcí a hlavně Letci nešetřili svým pohybem a střelami. Do vyloženějších šancí se dostávali naši muži, kteří se však opět potýkali s velkou neproduktivitou. Ze svých šancí dokázali vytěžit během první třetiny pouze jeden gól, a jak se již mnohokrát ukázalo, platilo pravidlo: „Nedáš, dostaneš“. Z náskoku do konce třetiny nic nezbylo, hráči Kobry ukázali, jak se má řešit situace 2 na 1, a srovnali stav utkání.

Do druhé třetiny opět vstoupili aktivněji naši hráči, kteří měli po celé utkání velmi dobrý pohyb, který činil soupeři značné potíže. Odměnou za aktivitu byly dvě branky na začátku druhé třetiny. To však, jak se zdálo, Letcům nestačilo a hnali se za dalšími úspěchy. V tomto okamžiku si již všichni zúčastnění mysleli, že o vítězi je rozhodnuto, jelikož hráči Kobry nevěděli, kam dřív skočit a do útoku se dostávali jen sporadicky, a když už, vše vyřešil brankář Letňan. Letci již však bohužel góly nepřidaly, a tak se po 2 třetinách odcházelo do kabin za stavu 1:3 z pohledu domácích.

Třetí třetinu opět Letci zahájili velmi vydařeně a dokázali se prosadit, pak však přidali na důrazu a pohybu hráči domácích a postupně se začal měnit obraz hry. Z jednoznačné záležitosti se stalo vyrovnané utkání, jelikož se dvěma slepenými zásahy dokázal soupeř vrátit do utkání (3:4). Poté dvakrát následovalo odskočení Letců na rozdíl dvou branek a vzápětí snížení Kobry na jednogólový rozdíl. Skóre 7 minut před koncem bylo tudíž 5:6. Ovšem ten pravý infarktový konec teprve začínal psát svůj příběh. Nejprve byl vyloučen domácí hráč na 5+ do konce utkání za hrubost a vše hrálo do karet našim „chlapům“. Avšak z přesilové hry jsme nic nedokázali vytěžit, naopak jsme faulovali a hrálo se tak 4 na 4. V této herní situaci se několikrát opět zaskvěl hostující Oliva. Asi minutu před koncem však fauloval letňanský hráč unikajícího soupeře a rozhodčí zkřížil nad hlavou své ruce – samostatný nájezd. Dá, nebo nedá; chytí, nebo nechytí? To byla rozhodující otázka tohoto okamžiku, který určil výsledek celého zápasu. Oliva se nenechal rozhodit a sebral soupeři jeho nájezd. Poté se ještě Letci trefili do prázdné brány, a mohli tak začít slavit své historicky první vítězství!

V zápase se zaskvěl především skvěle chytající brankář Letců Matěj Oliva, který pochytal spoustu šancí a také Tomáš Král, autor prvního Letňanského hattricku v historii! Avšak je potřeba pochválit celý tým za aktivitu a nasazení, které předvedl v tomto zápase.

Po prvním vítězství v historii věříme, že se našim mužům podaří opět zvítězit. V rámci 4. kola se utkají v domácí Ice-areně proti týmu Roudnice nad Labem. Zápas začíná v sobotu 13.10.2012 v 19:50. Přijďte se i vy podívat, jak se našim mužům podaří tento zápas, a zda dokážou navázat na vítězství.

P.S.: Již zmiňovaná posila by už tento víkend měla opravdu nastoupit!

 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka