středa 10. října 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy - 5. díl

ANKETA: V minulém týdnu se opět odehrála řada zajímavých a napínavých utkání v hlavních rolích s našimi mužstvy. Pojďte se podívat na krátkou rekapitulaci uplynulého týdne. Dozvíte se, kdo s kým hrál a jak který zápas dopadl. Byl tento týden pro naše klubové barvy úspěšný? A jak jste zatím spokojení s novou sezónou? Podělte se svými názory v diskusním fóru a hlasujte v naší anketě!

5. třída

HC Letci Letňany – HK Kralupy nad Vltavou 1:7

Po přesvědčivých výkonech a výsledcích „páťáci“ narazili na hráče z Kralup nad Vltavou a náraz to byl velmi tvrdý. Hokejisti z Kralup naše kluky v Ice-areně dokázali deklasovat v celkovém skóre 1:7. Nutno však říci, že většina hráčů Kralup je o rok starších. Pro naše kluky je však tato konfrontace velmi dobrou přípravou na utkání budoucí.

Napravit své zaváhání se budou snažit „páťáci“ hned v sobotu (13.10.) proti týmu PZ Kladno. Věřme, že opět naskočí zpět na vítěznou vlnu!

 

6. třída

HC Letci Letňany – HC Slavia Praha 5:3

Šestá třída zůstala i po šesti soutěžních utkáních neporažena. Vítězství se však tentokrát, na rozdíl od utkání v Edenu, nerodilo vůbec lehce. Od začátku utkání Slavia velmi dobře bruslila a napadala a to činilo našim „šesťákům“ veliké potíže. Mužstva hrála otevřený hokej a šance se střídaly na obou stranách. Více ze hry však měli hosté, kteří se však naštěstí nedokázali vypořádat s výborně chytajícím Paříkem, a tak se po první třetině šlo do kabin za stavu 1:1. Čekalo se, zda se nějakému týmu podaří odskočit svému soupeři, nebo zda utkání bude stále tak vyrovnané. Do druhé třetiny nastoupili Letci s mnohem větší energií a elánem a dostali se po pár minutách druhého dějství do vedení o dvě branky a otupili tak tlak Slavie. Když ve třetí třetině zvyšovala šestka již na 4:1, zdálo se, že je po zápase a že se již jen bude dohrávat. To si však možná mysleli i naši hráči a po dvou zbytečných vyloučeních to bylo rázem jen 4:3 a do konce zápasu zbývaly ještě 2 minuty. V těch však už vyrovnání nedovolili a ještě přidali branku při powerplay soupeře. „Šesťáci“ se tak mohli radovat z vítězství nad svým pražským soupeřem.

V následujících dnech čeká naše „šesťáky“ utkání v Liberci (středa, 10.10.) a doma s Pardubicemi (sobota, 13.10.). Fanděme a věřme, že prodlouží svou vítěznou sérii o další vítězství i proti těmto silným týmům.

 

7. třída

HC Letci Letňany – HK Kralupy nad Vltavou 13:0

Své kolegy z „pětky“ se sedmičce povedlo dokonale pomstít a hráčům Kralup sedmé třídy uštědřili debakl v podobě třináctigólového rozdílu ve skóre. Hráči Kralup byli pro naše Letce jednoduchým soupeřem a již po první třetině to bylo 4:0 pro naše „sedmáky“ a čekalo se, na jakém skóre se nakonec ukazatel zastaví. Ve druhé třetině jsme dokázali přidat jen jednu branku, naopak ve třetí to byl gólový koncert, a tak se šlo domů s konečným skóre 13:0 pro naše kluky.

V rámci dohrávky druhého kola se představí sedmá třída ve středu 10.10. v Roudnici nad Labem a v sobotu 13.10. v Kladně s tamním mužstvem PZ Kladno. Doufejme, že je vysoké vítězství povzbudí a porazí i své další soupeře.

 

8. třída

HC Letci Letňany – HC Slavia Praha 4:0

V sobotu 6.10. nastoupila naše osmá třída netradičně před šestou třídou k utkání se Slavií Praha. A zbraně, které Letcům fungovaly v minulých zápasech, opět zafungovaly. Vstřelit branku osmé třídě Letňan se zdálo před utkáním jako nemožný úkol, po pěti odehraných soutěžních kolech měli v kolonce inkasovaných branek číslo 1. Jediní, kdo dokázali brankáře letňanských překonat, byli hráči z Krkonoš. Před Slávisty tak stála velká výzva. Avšak opět skvělá obrana v čele s brankářem vystavila neprostupnou hráz, a tak bylo jen otázkou, kolik branek domácí nastřílejí. Celkem byly 4, což bylo pro soupeře ještě velmi mírné, a tak si Letci připsali v šestém zápase šesté a zasloužené vítězství a s impozantním skóre 60:1 vévodí tabulce ŽL 8. třídy.

Další program osmé třídy je následující: středa 10.10. utkání v Liberci s tamními Bílými Tygry a v sobotu 13.10. v domácí Ice-areně proti mužstvu z Pardubic.

 

Mladší dorost

HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 7:3

Ve čtvrtek 4.10. se odehrálo utkání mladších dorostenců mezi pražskými týmy, Slavii a Letňany. Očekával se velmi vyrovnaný souboj a hezký hokej na obou stranách. Naši Letci určitě věřili v nějaký ten bodový zisk, avšak již v první třetině se hráči domácích ujali dvougólového vedení, na které sice dokázali naši hráči odpovědět, ale Slávisté si opět své vedení pojistili. Celkově byli hráči o něco aktivnější, měli víc střel na bránu, a tak se šlo po první třetině do kabin za stavu 4:2 pro domácí. Ve druhé třetině již tolik branek nepadlo, přesto se však opět radovala Slavia, a to hned dvakrát během chvilky, čímž Letcům odskočila na potřebný rozdíl. Po dvou třetinách byl tedy stav utkání 6:2 a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Ve třetí třetině se již jen kosmeticky upravilo skóre – konečný výsledek: Slavia – Letci 7:3.

HC Letci Letňany – HC Hvězda Praha 6:1

Po výsledkově nepovedeném utkání se snažili letňanští opět naskočit na vítěznou vlnu. V neděli 7.10. na domácím ledě přivítali Letci Hvězdu, další pražský celek, který neměl být pro naše hráče velkým oříškem. Prognózy a předpoklady se potvrdily a naši hráči zvládli svou roli favorita a zvítězili pohodlně 6:1, i když mohl být rozdíl ve skóre ještě vyšší. Vsítit soupeři branku dovolili mladší dorostenci až ve třetí třetině, za stavu 5:0.

V dalším zápase se v neděli 14.10. představí naši mladší dorostenci na zimním stadioně v Písku. Tímto zápasem uzavřou 1. čtvrtinu základní části. Nyní se mladší dorost Letňan vyskytuje na 5. pozici se ztrátou pouhého bodu na 3. tým.

 

Starší dorost

HC Letci Letňany – HC Sparta Praha 2:9

V pátek 5.10. proti sobě nastoupily týmy, které mají ke spokojenosti zatím daleko. Letci se před tímto zápasem vyskytovali na předposledním a Sparta na posledním místě tabulky. Do utkání oba týmy vstoupili opatrně a zpočátku se žádné z mužstev nedokázalo na delší čas usadit v útočném pásmu soupeře. Postupně však začali být hráči Sparty aktivnější a byli odměněni 2 góly v první třetině. Trenér domácích byl s výkonem nespokojen, a proto si po druhé brance vyžádal oddechový čas, po kterém se sice Letci zvedli, ale kýžený gól to nepřineslo. To, co se nepovedlo v první třetině, se však dorostencům povedlo hned po přestávce, prosadil se Honetschlager a snížil tak na rozdíl jediné branky. Ovšem odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a již po 12 vteřinách zvedali ruce nad hlavu hráči Sparty, kterým se tak povedlo opět odskočit o 2 branky. Letci se však nevzdali a bojovali o zvrácení nepříznivého výsledku, branku se jim však vstřelit opět nedařilo. Naopak Sparťané využili během 4 minut své tři šance a rázem to bylo už 6:1 pro Spartu. Za tohoto stavu se také odcházelo do šaten a bohužel již bylo o vítězi rozhodnuto. Ve třetí třetině se čekalo, zda ještě Letci udělají něco s nepříznivým výsledkem, ale Sparta vstřelila další 3 branky a dostala se do vedení 9:1, zkorigoval již jen za domácí Brejcha. Konečný stav utkání 2:9 z pohledu domácích.

HC Škoda Plzeň – HC Letci Letňany 7:2

V sobotu 6. října zavítali naši Letci do Plzně k utkání ELSD. Snaha napravit domácí debakl se Spartou, nebo první proti poslednímu, i tak se dal charakterizovat zápas mezi plzeňskými Indiány a letňanskými Letci. Plzeň zatím nepoznala hořkost porážky, naopak našim dorostencům se zatím nedaří podle představ a jsou ve své skupině poslední. První třetina však bohužel pro naše dorostence probíhala v režii Plzeňských, kteří sepo velké herní převaze dokázali třikrát prosadit (2x z přesilové hry) a po první třetině tak šli do kabin s poměrně jasným náskokem. Druhá třetina začala přesně tak, jak skončila první – převahou Indiánů. I když nešla upřít snaha našim hráčům, byli to opět domácí, kteří se dokázali prosadit. Třemi rychlými brankami se dostali již do šestibrankového náskoku a o vítězi bylo rozhodnuto. Až v tomto stavu se dokázali prosadit i naši Letci a zásluhou Šťovíčka snížili na 6:1. Ve třetí třetině byli opět hráči domácích aktivnější, avšak z gólu se radovali Letci, na 6:2 upravoval v přesilové hře Havel. Konečné skóre se nakonec měnilo ještě jednou a to zásluhou Plzně, která vstřelila ještě jednu branku a uzavřela tak jednoznačný zápas na výsledek 7:2.

Odrazit se ode dna a začít sbírat body, to bude nejbližším úkolem našich starších dorostenců. Hned ve čtvrtek 11.10. odehrají své utkání v Karlových Varech proti tamní Energii, kterou Letci v minulém zápase dokázali zdolat po samostatných nájezdech. V sobotu 13.10. přivítají od 15:30 dorostenci Rytíře z Kladna. Doufejme, že z těchto zápasů vytěží co nejvíce bodů a začnou stoupat tabulkou do míst, kde bychom je všichni rádi viděli. Přijďte podpořit naše hráče do Ice-areny i vy!

 

Junioři

HC Hvězda Praha – HC Letci Letňany 2:10

V jednoznačnou záležitost se změnilo tradičně vypjaté pražské derby mezi Hvězdou a Letňany. Po těžkém úvodu zápasu, naši junioři ovládli led ve Vokovicích a díky dobrému výkonu si připsali cenné vítězství 10:2 nad svým rivalem.
Milan Antoš, trenér juniorů zhodnotil utkání takto: „Dobrý výkon celého týmu, těžký začátek, ale nakonec jsme to zvládli, veskrze všichni hráli výborně.“

HC Klatovy – HC Letci Letňany 2:1 sn.

V Klatovech se již tradičně hrálo v dopoledních hodinách, a tak museli junioři ke svému zápasu vyjíždět časně ráno. To se však na jejich výkonu neprojevilo a do utkání vstoupili velmi dobře. Postupem času však Letci přestali bruslit a vlastními chybami umožnili domácím vstoupit do zápasu. Po vyrovnaném utkání, kdy bylo spíše lepším družstvem mužstvo Klatov, se po šedesáti minutách zrodila remíza. Nakonec musela rozhodovat loterie v podobě samostatných nájezdů. Ty se lépe vydařily domácím hráčům, a tak Letci prohráli 2:1 po samostatných nájezdech a připsali si alespoň 1 bod.

Další utkání sehrají junioři v pátek 12.10. doma proti nováčkovi soutěže, týmu Karlovy Vary „B“ a v neděli 14.10. zavítají ke svému utkání do Klášterce nad Ohří, kde se utkají s rivalem, který tradičně usiluje, stejně jako Letňany, o postup do extraligy juniorů.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka