středa 24. října 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy - 7. díl

Další díl hokejové rubriky Ohlédnutí za víkendovými zápasy je znovu tady. Uplynulý týden nám nabídl opět spoustu zajímavých utkání. Pojďte se s námi již posedmé podívat, jak si naši Letci v minulém týdnu vedli!

Pátá třída se minulý týden představila venku (ve středu 17.10.),  když se utkala s týmem z Roudnice nad Labem, a doma (v neděli 21.10.) se Slavojem Zbraslav. Obě utkání byla pro naše kluky lehká a připsali si dvě jednoznačné výhry.

„Šesťáci“ si opět rozpomněli na své dobré výkony a dokázali deklasovat v sobotu 20.10. Mladou Boleslav 10:0 a dali tak zapomenout na dvě prohry v řadě.

„Sedmáci“ se poměřili na domácím ledě v neděli 21.10. s týmem ze Zbraslavi. Proč však své utkání nedohráli a kontumačně zvítězili? Čtěte dále.

Napravit porážku a opět zvítězit, to byl hlavní úkol osmé třídy. V sobotu 20.10. se utkali „osmáci“ na domácím ledě s týmem z Mladé Boleslavi a i když to nebyl takový drtivý rozdíl, jako v prvním zápase, opět se Letci radovali z vítězství.

Mladší dorost sehrál 2 venkovní utkání. Jedno se jim podařilo vyhrát (po nájezdech), druhé bohužel ne. Ve čtvrtek 18.10. se utkali s PZ Kladnem a v neděli 21.10. s Piráty z Chomutova.

Starší dorostenci se stále nemohou dostat z výsledkové krize. V dalších třech utkáních prohráli a dvakrát to opět bylo jen o gól. Ve středu 17.10. se Spartou, v pátek 19.10. s Chomutovem a v sobotu 20.10. se Slavií.

Junioři tentokrát odehráli pouze jeden zápas a to s hráči z Mostu. Zápas to byl vydařený a naši Letci si připsali 3 body za vítězství po 60 minutách.

Muži pokračují v dobrých výsledcích  - po úvodních dvou nezdarech si již potřetí za sebou připsali vítězství, tentokrát v sobotu 20.10. na ledě pražského Edenu proti týmu Bohemians Praha.

 

Výsledky a zhodnocení odehraných utkání:

 

5. třída

HC Roudnice nad Labem – HC Letci Letňany 0:16

Ve středu 17. 10. zavítali naši „páťáci“ do Roudnice nad Labem, aby zde odehráli dohrávku 2. kola. Zápas to byl, jako již pár předešlých, velmi jednoznačný. Letci soupeři nastříleli celkem 16 branek, sami ani jednou neinkasovali a mohli se tak radovat z vítězství 16:0 a z připsaných bodů za výhru.

HC Letci Letňany - TJ Slavoj Zbraslav 21:0

V neděli se utkali naši „páťáci“ s hráči Slavoje Zbraslav. Zbraslavští přijeli do Letňan s velmi mladým mužstvem, okolo pěti, šesti kluků bylo narozeno v roce 2004 (o rok mladší). Podle toho také utkání vypadalo, Letci jednoznačně zbraslavské přehráli a radovali se z výhry 21:0. Zbraslavské však musíme pochválit za bojovný výkon a za to, že se celý zápas snažili a utkání neodevzdali.

V příštím týdnu čekají na naše kluky dvě utkání. Ve čtvrtek 25.10. zamíří k utkání do Sedlčan a v sobotu 27.10. se utkají v Mělníku s tamním týmem Junior Mělník. Věřme, že si s těmito týmy naši kluci opět poradí a budou pokračovat nadále ve své vítězné sérii. Hlavně s týmem ze Sedlčan se však očekává vyrovnaný, kvalitní a ofenzivní hokej, jelikož se utkají mužstva, která mají stejně bodů a jen díky nepatrně lepšímu skóre jsou Sedlčany druhé a Letňany třetí.

 

6. třída

HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 10:0

Šestá třída se dokázala po dvou porážkách opět naladit na vítěznou vlnu. Zápas sliboval útočný hokej, což se také splnilo. Již od začátku se šance střídala s šancí a útok s útokem. V první polovině třetiny byli soupeři o něco lepší, avšak poté se naši „šesťáci“ 2x prosadili a po první třetině byl tedy stav utkání 2:0. Druhá třetina v podání našich kluků byla hokejově velmi pěkná. Kluci se snažili, hodně bruslili, a bylo vidět, že se hokejem baví (i když chvílemi trošku „hamounili“). Ve druhé třetině nastříleli celkem 4 branky, a tak se šlo do kabin již za stavu 6:0 a bylo rozhodnuto o vítězi zápasu. Ve třetí třetině se čekalo, zda se Letcům podaří vsítit magický desátý gól nebo ne a zda udrží v obraně nulu. Obojí se podařilo! Nejprve brankář domácích zlikvidoval velkou šanci mladoboleslavských a poté Pejchy svým třetím gólem v utkání vstřelil desátý gól. Spoluhráči a trenéři se tak mohou těšit na trojitou dávku buchet :).

Za sobotní výkon si „šesťáci“ zaslouží pochvalu. Doufejme, že kluci budou dále pokračovat v takto dobrém výkonu a připíší si vítězství v pátek 26.10. na ledě Hradce Králové (kteří prohrál jen 1x, právě s námi) a v sobotu 27.10. doma nad Krkonošemi.

 

7. třída

HC Letci Letňany - TJ Slavoj Zbraslav 5:0 kont.

V neděli nastoupili Letci sedmé třídy na domácím ledě proti hráčům ze Zbraslavi. Již od počátku byli naši borci lepší a přehrávali soupeře, který přijel jen v 10 lidech. V 31. minutě za stavu 6:1 pro Letňany se zbraslavští rozhodli ukončit zápas. Dále již nechtěli pokračovat, kvůli malému počtu hráčů a výsledkovému rozdílu. Zápas byl tedy ukončen a následně kontumován ve prospěch Letců. Bohužel se tak utkání nedohrálo.

V sobotu 27.10. „sedmáci“ zavítají k utkání do Mělníku a začnou tak druhou čtvrtinu sezóny. Po první čtvrtině se naši nacházejí na hezkém třetím místě za Spartou a Kladnem, se kterým mají však stejný počet bodů.

 

8. třída

HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 5:3

V sobotu jsme mohli být svědky velmi pohledného a dobrého hokeje. Kdo zavítal na utkání v podání osmých tříd Letců Letňan a Mladé Boleslavi, nemohl být zklamán. Na ledě se odehrával vyrovnaný zápas od počátku až do konce. V 1. třetině bohužel Letci nedokázali zužitkovat své šance, a tak jejich herní převaha nepřinesla kýžený náskok. Celkově produktivita nebyla u našich hráčů v tomto zápase moc dobrá, v zápase se dokázal prosadit pouze jediný útok, a proto bylo utkání vyrovnané až do konce. O 2 góly však „osmáci“ byli lepší a připsali si tak zasloužené vítězství.

Dalším protivníkem Letců bude ve středu 24.10. Hradec Králové (venku) a v sobotu 27.10. mužstvo HC Krkonoše (doma). Věřme, že osmá třída zopakuje výkony z minulého kola a tyto soupeře bez problémů porazí.

 

Mladší dorost

HC PZ Kladno – HC Letci Letňany 3:4 sn.

Ve čtvrtek sehráli Letci své utkání na půdě PZ Kladno. Výkon v utkání připomínal zápas proti Písku. Soupeř hrál velice kvalitně, bojoval a jednalo se o velmi urputný a vyrovnaný zápas. Nakonec utkání dospělo až k samostatným nájezdům, když po 5 gólech v první třetině již padl po zbytek zápasu jen jeden. V nájezdech jsme byli šťastnější a připsali si tak 2 body do tabulky.

Jindřich Bláha, trenér ml. dorostu zhodnotil utkání následovně: „Utkání s Kladnem bylo velmi vyrovnané, chybí nám však důraz a ochota se srážet se soupeřem. Přestali jsme v utkáních měnit jízdu stylem „brzda - start“ a vozíme se v bógnách. Vyhrál šťastnější, nájezdy již byly jen loterií. Pokračujeme v průměrných výkonech a působíme unaveně.“

HC Piráti Chomutov – HC Letci Letňany 5:1

V neděli zavítali mladší dorostenci do Chomutova k utkání s Piráty. Bohužel to nebyl výjezd povedený, soupeř byl lepší v mnoha aspektech. Letce předčil v pohybu, v důrazu v osobních soubojích a v nasazení. A tak Piráti zaslouženě vyhráli. První gól padl po zbytečné hrubce a chomutovské velmi nakopl k dobrému výkonu v celém zápase. Naši starší hráči nepředvedli maximum svých možností, a tak se Letci vraceli z Chomutova s prázdnou.

Následující utkání odehraje mladší dorost ve středu 17.10. v Kladně, tentokrát proti HC Rytíři Kladno a v neděli 28.10. se dorostenci utkají doma s Energií Karlovy Vary.

 

Starší dorost

HC Sparta Praha – HC Letci Letňany 8:2

Ve středu se v rámci dohrávky druhého kola ELSD utkala Sparta Praha s Letci z Letňan. Již po první třetině bylo bohužel o vítězi rozhodnuto, na tabuli svítilo 4:0 pro domácí a Letci byli v šoku. Sparťané umožnili vsítit branku hostům až za stavu 8:0, kdy korigovali stav utkání Minář a Dyrynk. Konečný stav utkání 8:2.

HC Piráti Chomutov – HC Letci Letňany 3:2

V pátek Letci nastoupili na ledě Chomutova. Úvod utkání přinesl šance na obou stranách. Více ze hry měli sice chomutovští, ale z branky se zásluhou Brejchy radovali hráči Letňan. Druhá třetina přinesla opět velmi pohledný hokej, šance střídala šanci. Čekalo se na to, která z šancí se ujme, zda Letci odskočí Chomutovu nebo Chomutov srovná. Bohužel pro nás se Chomutovu podařilo (ve vlastním oslabení) srovnat 3 minuty před koncem druhé třetiny, což bylo velmi studenou sprchou pro naše dorostence. Letňanským se však náramně povedl vstup do třetí části a hned ve 42. minutě vstřelil Havel branku a poslal tak opět Letce do vedení.  Tento gól Letňany velmi nabudil a hráči se snažili své vedení navýšit. Bohužel se však od Letců odklonilo štěstí a své obrovské šance (několikrát zachránila domácí branková konstrukce) neproměnili. A často omílané pravidlo „nedáš – dostaneš“ opět zafungovalo, v 56. minutě se domácím podařilo vyrovnat a 6 vteřin před koncem obrat dokonat. Bohužel tak dorostenci ztratili skvěle rozehrané utkání.

HC Letci Letňany – HC Slavia Praha 2:3

Do utkání vstupovali Letci s vědomím sedmi porážek v řadě, další již připustit nechtěli. V první třetině však nedokázali využít dvě po sobě jdoucí přesilové hry. Gól do kabin si na ně naopak připravili Slávisté, a tak první třetina skončila za stavu 0:1. Ve druhé dvacetiminutovce se však zásluhou Brejchy podařilo Letcům srovnat krok – 1:1. Třetí třetina v sobě tudíž nesla otázku, komu se podaří skórovat a vyhraje zápas? Bohužel se v polovině třetiny povedlo Slavii to, co si žádný fanoušek Letňan nepřál, vstřelila dvě branky během 45 vteřin a získala rozhodující náskok. Sice hned dokázal odpovědět Ječný, avšak na víc už se Letci bohužel nezmohli a prohráli opět o gól.

Další utkání odehrají starší dorostenci v pátek 26.10. doma s Litvínovem a v sobotu 27.10. na Spartě. Snad se jim podaří odrazit se ode dna a své výkony i bodově zhodnotit.

 

Junioři

HC Letci Letňany – HC Most 4:1

V pátek se juniorům konečně po třech utkáních podařilo vstřelit více než jeden gól. Rozhodující byla pro tento zápas hlavně druhá třetina, ve které si domácí Letci vypracovali náskok, který již nepustili. Ve druhé třetině se juniorům povedlo to, co se jim v předešlých utkáních nedařilo – proměnit šance. A ačkoliv celý zápas odehráli svěřenci trenérského dua Martin Rousek - Jiří Nikl (zaskočil pro tento zápas za Milana Antoše) pouze ve 13 hráčích, zvítězili v poměru 4:1.

V pátek 26.10. přivítá „juniorka“ na domácím ledě Kobru Praha, kterou minule dokázala těsně porazit. V neděli 28.10. Letci zavítají do Berouna, kde se utkají s tamním týmem. Doufejme, že naši hráči potvrdí roli favorita a z víkendových utkání získají do tabulky 6 bodů.

 

Muži

TJ Bohemians Praha – HC Letci Letňany 3:9

Po dvou vítězstvích čekal na hráče Letňan soupeř, který měl o 2 body v tabulce víc. Čekalo se tedy, zda Letci potvrdí svou gradaci výkonů nebo zda soupeř bude nad jejich síly.

Úvod zápasu ukázal, jak asi bude celé utkání probíhat. Letňanští byli aktivnější, lépe bruslili a hráči Bohemians se snažili dohnat tento rozdíl silou. Prvních deset minut byli Letci lepší, bohužel však nedokázali využít své šance a přišel trest v podobě dvou rychlých branek. Hráči Bohemians byli tímto úspěchem patřičně nabuzeni a převzali iniciativu v utkání. Letci najednou nevěděli, co mají dělat a už to vypadalo, že se půjde za tohoto stavu do kabin. Pak se ovšem skvělým najetím a prostřelením brankáře prosadil Ivan Utěšil a Letci ožili. Minuta z první třetiny ještě zbývala, a tak se hnali za vyrovnáním, které se nakonec díky Janu Mišnerovi v poslední vteřině před sirénou povedlo. Po první třetině tudíž svítil na tabuli stav 2:2, ale Letci měli o čem přemýšlet.

Do druhé dvacetiminutovky již naši muži vstoupili lépe a ujali se rychlého vedení 4:2, které bylo pro vývoj zápasu rozhodující. Hráči Bohemians sice dokázali snížit, ale s okamžitou odpovědí přispěchali naši Letci – 5:3. Do konce třetiny jsme se dokázali ještě jednou prosadit, a proto se šlo do kabin za stavu 6:3 pro Letňany a o vítězi bylo víceméně rozhodnuto.

Třetí část si už Letci užívali, a i když na začátku třetiny hráli dlouho oslabení 5 na 3, tak žádný gól již neinkasovali. Naopak přidali ještě další tři branky. Po šedesáti minutách se tak mohli muži opět radovat z vítězství, v pořadí již třetího. Díky dvěma bodům se tak již posunuli na 4. místo.

Doufejme, že „chlapi“ navážou na poslední výkony a zvítězí. Své další utkání odehrají muži v sobotu 27.10. od 19:50 proti týmu HC Olympik Praha. Podle dosavadních výsledků by Letci měli být favoritem a zvítězit. Potvrdí však roli favorita? Přijďte se sami podívat, nebo si přečtete příští týden další díl této rubriky.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka