čtvrtek 08. září 2011

Starší dorostenci přijeli z Hradce bez bodu

Start extraligové sezóny se starším dorostencům nepovedl. V Hradci Králové se Letci nedokázali gólově prosadit a domů se vracejí bez bodu.

Za deštivého počasí se v malé hale v Hradci Králové sešla poměrně slušná návštěva. Bezprostředně před utkáním ještě hráči uctili minutou ticha oběti včerejší tragické nehody v Jaroslavli a pak už rozhodčí vhodil první buly v letošní extraligové sezóně Letců na středovém kruhu hradeckého stadionu.
Obě družstva zpočátku hrála s respektem a bylo patrné, že se jedná o první utkání v sezóně. Šance se střídali na obou stranách, nicméně prvního gólu se diváci dočkali až v 19. minutě utkání, kdy ztrátu kotouče Letců na vlastní modré čáře potrestal hradecký Kastner (1-0). 
Hned v dalším střídání se hosté nevyvarovali faulu a hradečtí v následující přesilové hře dokázali vsítit druhý gól, když si brankář hostů vybral svou jedinou slabší chvilku v utkání a neudržel střelu Ouzkého a Bartoň (2-0) už jen dorazil puk do odkryté branky. 
Ve druhé třetině byli Letci mnohem aktivnější a často se dostávali do šancí, které hradečtí hráči zastavovali pouze za cenu faulů. Bohužel ani v přesilových hrách se dnes Letcům nedařilo a skvěle chytající brankař domácích dokázal udržet čisté konto až do konce druhé třetiny. 
V úvodu třetí třetiny Letci opět dostávali soupeře pod tlak a tlačili se do gólových příležitostí. S ubývajícím časem se ale občas nechali příliš strhnout hrou dopředu, nicméně opět skvěle chytající Švihálek pokryl všechny protiútoky hradeckých hráčů a dál držel naději na kontaktní gól. Ve 49. minutě bleskla naděje pro Letce, když po závaru v útočném pásmu zvedal ruce nad hlavu Kaplan s Brejchou, nicméně hlavní rozhodčí po poradě s čárovými, kteří stáli v době vstřelení branky na modré a červené čáře gól neuznal. V samém závěru se letňanští útočníci dostali do několika slibných šancí, ale bohužel ani hra 6 proti 5 nakonec kýžený gól nepřinesla.

V úvodním utkání tedy Letci podlehli v Hradci 2-0. Zítra starší dorostenci potrénují a v sobotu přivítají v ICE ARENĚ v Letňanech tým z Liberce (15:30, HALA 1).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka