čtvrtek 17. ledna 2013

Ohlédnutí za víkendovými zápasy 16. + 17. díl

AKTUALIZOVÁNO: Po Vánocích a po příchodu Nového roku se opět naplno rozjel hokejový koloběh utkání. Komu se podařil vstup do roku 2013 a kdo by na něj nejraději zapomněl? To vše si můžete opět po delší odmlce přečíst v našem seriálu!

Svůj první ligový zápas na velkém hřišti odehrála čtvrtá třída doma v sobotu 12.1. proti Slavoji Zbraslav.

První kolo nadstavbové části sehráli „páťáci“ v domácí Ice areně v sobotu 5.1. proti týmu Benátky nad Jizerou. Následující víkend se utkali v sobotu 12.1. se Spartou Praha v Holešovicích a v neděli 13.1. s Hvězdou Praha na domácím ledě.

Šestá třída zahájila nový rok utkáním nejprve s Kobrou Praha (doma, v sobotu 5.1.2013) a poté s Kolínem (venku, ve středu 9.1.2013). V rámci Poháru primátora v sobotu 12.1. nastoupila proti Slavoji Zbraslav.

K prvnímu novoročnímu soutěžnímu utkání nastoupila sedmá třída na domácím ledě v sobotu 5.1.2013 proti Benátkám nad Jizerou. Během dalšího víkendu sehráli utkání na Spartě (sobota 12.1.) a doma proti Hvězdě (neděle 13.1.).

Sobota 5.1. a středa 9.1., to byly termíny pro první dva zápasy osmé třídy v roce s třináctkou na konci. Nejprve se naše „osmička“ utkala na domácím ledě s Kobrou Praha a poté zavítala na led kolínských Kozlů.

Na hráče mladšího dorostu čekalo utkání s Litvínovem v neděli 6.1. (venku). Následující neděli (13.1.) sehráli dorostenci další kolo ELIOD Extraligy mladšího dorostu, konkrétně se doma utkali s Plzeňskou Škodovkou.

Extraliga staršího dorostu měla na plánu svá první kola až po datu 12.1., tudíž starší dorostenci měli nejdelší zápasovou pauzu. V sobotu 12.1. se utkali na domácím ledě s Valašským hokejovým klubem (Vsetínem) a hned následující den v neděli 13.1. přivítali na svém ledě hráče Zlína.

Junioři toho po Vánocích a Novém roce naopak odehráli nejvíce – v pátek 11.1. se utkali s s hráči Litoměřic (venku), v neděli 13.1. s PZ Kladnem (doma) a následně v dalším týdnu v pátek 18.1. s Hvězdou Praha (venku) a v neděli 20.1. s hokejisty z Klatov (venku).

Mezi Vánocemi a Silvestrem stačila odehrát svá poslední utkání v roce 2012 kategorie mužů (v pátek 28.12.2012 na ledě  Olympiku a 29.12.2012 doma se Žižkovem). Další dvě utkání však stihli muži i v současném roce 2013, konkrétně 5.1. se utkali ve Vokovicích s Hvězdou Praha a 12.1. v domácí Ice areně s týmem Černošic.

 

Výsledky a hodnocení utkání:

4. třída

HC Letci Letňany – HC Slavoj Zbraslav 16:2

Své první ligové utkání na velkém hřišti sehráli naši „čtvrťáci“. A vstup do „velkého“ hokeje to byl vskutku impozantní. Od počátku utkání bylo jasné, že naše družstvo bude to, které zvítězí. Nakonec se skóre po hezkých akcích a gólech zastavilo na cifrách 16:2. Ačkoliv bylo vidět, že se ještě úplně kluci nedokázali přeorientovat na velké hřiště, všimli jsme si jejich snahy, nasazení a šikovnosti.

Další utkání čeká na čtvrtou třídu hned v sobotu 19.1., kdy změří své síly s pražskou Slavií. Budou opět naši hráči tak úspěšní? Držíme palce a přejeme hodně štěstí do příštích zápasů!

 

5. třída

HC Letci Letňany – HC Benátky nad Jizerou 10:2

Letci přivítali v prvním kole nadstavby žákovské ligy třetí tým ze sousední skupiny M Benátky n/J. Začali aktivně, vytvořili si kvalitním pohybem řadu šancí, které i proměnili a ujali se rychle vedení 4:0. Ve druhé třetině pokračovali Letci v tlaku, bohužel však bez gólového vyjádření. Tým z Benátek tak nejprve snížil na 4:1 při přesilovce a o chvíli později přesnou střelou k tyči přes obránce dokonce na 4:2 a zápas byl znovu otevřený. Boj se tak vyrovnal, ale jen do chvíle než Letci zvýšili na 5:2. Od tohoto okamžiku Letci již dominovali a navýšili skóre před druhou sirénou na 8:2. Ve třetí třetině si už Letci vedení pohlídali, přidali ještě 2 branky a dokráčeli k zisku prvních dvou bodů se soupeřem, který jistě svou kvalitu měl a i přes poměrně vysoké skóre stálo toto utkání Letce mnoho sil. Potvrdila se tím slova trenéra, že v nadstavbě již nebude slabého soupeře.

HC Sparta Praha – HC Letci Letňany 3:4

Letci zavítali ve druhém kole nadstavby na led svého velkého rivala ze Sparty. Utkání zahájili Letci ve velkém stylu, když si výborným bruslením a agresivitou v osobních soubojích vytvořili řadu příležitostí a celkem čtyřikrát musel brankář Sparty lovit puk ze své sítě. Je jen škoda, že Letci neproměnili ještě více svých šancí, které si vytvořili, protože mohli rozhodnout celé utkání hned v úvodním dějství. Jenomže hokej se hraje 60 minut nikoliv 20 a tak se ještě hodně věcí měnilo. Letci měli i na začátku druhé třetiny dvě vyložené šance z brejků, neproměnili však a scénář celého utkání se začal pomalu obracet. Sparta, s ohledem na aktuální stav na světelné tabuli, už neměla co ztratit a začala napadat v útočném pásmu třemi a někdy i dokonce čtyřmi hráči. To Letce trochu zaskočilo a začali mít problémy s rozehrávkou, nemohli dostat kotouč ven ze své obranné třetiny. Vzhledem k tomu, že měli Letci ve druhé třetině daleko střídačku, nemohli tak díky sílícímu tlaku Sparty vystřídat, zatímco Sparta ano. Letci tak čelili místy až drtivému tlaku Sparty. Jen díky skvělému brankáři Urbanovi v brance Letňan inkasovali ve druhé třetině pouze jednou. Po přestávce a úpravě ledu se začalo hrát opět vyrovnané utkání. Letci kontrolovali hru a občas si vytvořili slibnou šanci, stejně tak i Sparta, ale skóre 1:4 se dlouho neměnilo. Až 4 minuty před koncem Sparta z nenápadné akce překonala brankáře Urbana podruhé a začalo se rodit drama. Trenér Letců si vzal ihned oddechový čas, aby uklidnil své hráče a nastínil taktiku na závěrečné minuty. Letci dobře bránili sílící tlak Sparty, ale 30 sekund před koncem Sparta přeci jen dala kontaktní branku a snížila na 3:4. Letci s vypětím všech sil výsledek udrželi a podle hesla "konec dobrý, všechno dobré" nakonec slavili veledůležité vítězství s městským rivalem.

HC Letci Letňany – HC Hvězda Praha 4:1

Necelých 15 hodin po dramatu na Spartě již čelili Letci ve svém třetím mistrovském utkání nadstavby na domácím ledě dalšímu městskému rivalovi Hvězdě. Letci jako v případě Sparty vlétli na svého soupeře hned od začátku a vytvořili si řadu šancí. Bohužel tentokrát chybělo trochu štěstí a Letci zahazovali doslova "tutovky". A protože v hokeji opravdu platí "nedáš - dostaneš", Hvězda z ojedinělého brejku trestala a ujala se vedení (0:1). Letci pokračovali v tlaku a naštěstí ještě do přestávky vyrovnali na 1:1. Ve druhé třetině tlak domácích zesílil, Letci nepouštěli svého soupeře na dlouhé minuty z jeho obranného pásma, ale ne a ne vstřelit branku. Když už to vypadalo na střeleckou křeč, Letci se konečně dočkali. K odraženému puku se dostal Alex Baran a skvělým blafákem, kterým poslal gólmana Hvězdy do opačného kouta branky, zavěsil a z Letců spadl doslova balvan. Mužstvo Letců se viditelně uklidnilo a kontrolovalo utkání ve zbytku třetiny. V posledním dějství se obraz hry neměnil, Letci dominovali, vstřelili ještě třetí a čtvrtou branku a v pohodě tak doputovali k zisku dalších dvou bodů.
Další týden čeká na hráče páté třídy utkání v domácí Ice areně proti hráčům z Kralup nad Vltavou (sobota 19.1.).

 

6. třída

HC Letci Letňany – HC Kobra Praha 13:3

První utkání po Vánocích mělo být pro naše hráče jednoznačnou záležitostí. Zpočátku sice soupeř z Kobry kousal a držel během první třetiny vyrovnaný, nebo velmi těsný rozdíl ve skóre. Ovšem od druhé třetiny byl na ledě již jen jeden tým a to ten náš. Během druhé třetiny Letci nastříleli svému soupeři 6 branek a tak bylo pro zbytek zápasu otázkou, na jakém čísle se zastaví celkové skóre Letců. Nakonec se nám podařilo nastřílet 13 branek a vyhrát v poměru 13:3. Za zmínku také stojí kuriózní bilance brankáře Lukáše Paříka, který byl nejtrestanějším hráčem mužstva, když se dvakrát provinil proti pravidlům podražením. :)

SC Kolínští Kozlové – HC Letci Letňany 3:4

Do dalšího utkání, nastoupili favorizovaní Letci skvostně,  již po dvou minutách vedli 2:0 a vypadalo to na další velký brankostroj. Bohužel však po výborném začátku naši hráči polevili, přestali si nahrávat a umožnili tak soupeři se vrátit do zápasu. Ten toho využil a do konce třetiny snížil na rozdíl jediné branky. Ačkoliv byli naši hráči i tak lepším mužstvem, ve druhé třetině gól nepadl a ve třetí třetině dokázali domácí Kolínští otočit stav utkání na 3:2 a byli blízko veliké senzaci. Naši hráči se však s tímto stavem smířit nechtěli a v posledních pěti minutách utkání opět zvrátili skóre na svou stranu a zvítězili v poměru 3:4. Připsali si do tabulky 2 povinné body za vítězství.

HC Letci Letňany – HC Slavoj Zbraslav 10:1

V rámci turnaje O pohár primátora dokázala šestá třída deklasovat svého soupeře ze Zbraslavi v poměru 10:1.

Následující ligový zápas odehrají Letci v sobotu 19.1. na ledě Bílých Tygrů z Liberce.

 

7. třída

HC Letci Letňany – HC Benátky nad Jizerou 3:6

V prvním utkání nadstavbové části starších žáků se představil na půdě Letců soupeř z Benátek nad Jizerou. Do poloviny utkání se jednalo o velmi vyrovnaný zápas, který se mohl převážit na obě dvě strany. Letci hráli velmi dobře, ale bohužel v rozhodující poslední periodě dokázal „misky vah“ překlopit na svou stranu soupeř z Benátek, který naše hráče silově přetlačil a zvítězil v poměru 3:6.

HC Sparta Praha – HC Letci Letňany 6:4

Pražské derby mezi Letci z Letňan a Spartou Praha můžeme charakterizovat jako velmi dobré utkání, které bylo po většinu času vyrovnané. Ještě těsně před koncem druhé třetiny to bylo 4:4, avšak pak dokázali Sparťané vteřinu před koncem vstřelit gól, který se později ukázal jako vítězný. Tento okamžik bohužel rozhodl. Letci už ve třetí třetině střelecky odpovědět nedokázali, naopak Sparta ještě jeden gól přidala a zvítězila tak 6:4.

HC Letci Letňany – HC Hvězda Praha 2:5

Druhý zápas ve 2 dnech odehrála sedmá třída, tentokrát s Hvězdou Praha. Na našich hráčích byla znát únava z předešlého těžkého zápasu. Bohužel jsme zaslouženě prohráli.

V sobotu 19.1. mají „sedmáci“ na programu další utkání nadstavbové části. Utkají se s týmem Kralup na domácím ledě.

 

8. třída

HC Letci Letňany – HC Kobra Praha 11:1

Jednoznačné utkání, s jedinou otázkou -  kolik soupeř dostane branek. S přehledem jsme byli od začátku lepší a potvrdili tak papírové předpoklady.

SC Kolínští Kozlové – HC Letci Letňany 1:9

Podobné utkání jako s Kobrou, od začátku utkání dokázali naši „osmáci“ kontrolovat vývoj a děj zápasu. Kolínští nedokázali Letcům vzdorovat a tak si osmá třída připsala další 2 body za pohodlnou výhru a dále tak pronásledují vedoucí Pardubice.

Další soutěží utkání sehrají „osmáci“ 19.1. v Liberci proti tamním Bílým Tygrům.

 

Mladší dorost

HC Verva Litvínov – HC Letci Letňany 4:1

Utkání v Litvínově nabídlo velice vyrovnané 2 třetiny, po kterých byl stav utkání 1:1. V polovině třetí třetiny dal Litvínov druhý gól, po kterém jsme se snažili otevřít hru. To však soupeř dokázal potrestat dvěma slepenými brankami a rozhodli tak o svém vítězství. Konečné skóre 4:1.

HC Letci Letňany – HC Škoda Plzeň 3:2 po prodloužení

V tomto zápase byli hosté z Plzně favoritem, jelikož jsou v tabulce s velkým náskokem na prvním místě. Byli jsme svědky velmi vyrovnaného utkání. Plzeňští se dokázali v polovině utkání prosadit a ujali se tak vedení 1:0. Skóre se velmi dlouho neměnilo. Další gól padl až v 56. minutě zásluhou hostí. Čtyři minuty před koncem tak Plzeň kráčela jednoznačně za vítězstvím. Ovšem Letci ještě měli v rukávu drtivý finiš. Dvě minuty před koncem jsme dokázali snížit a v power-play dokázali stav vyrovnat. V prodloužení se štěstěna přiklonila na naši stranu, vstřelili jsme náhodný gól a díky tomu zvítězili. V tomto zápase rozhodně vyhrál šťastnější a Letci si tak připsali překvapivé 2 body

Další utkání sehrají mladší dorostenci na Slavii Praha, se kterou se střetnou v neděli 20.1.

 

Starší dorost

HC Letci Letňany – VHK Vsetín 6:5

Tento duel nám nabídl velmi atraktivní podívanou. Obě mužstva od začátku utkání předváděla rychlý kombinační hokej. Od prvních minut byli aktivnější naši hráči, měli šance na skórování, ale žádnou z nich nevyužili. Naopak hosté se dokázali dvakrát prosadit, a tak byl stav utkání po 1. třetině 0:2. Kdo si však myslel, že tento náskok bude rozhodující,  mýlil se.

Druhá třetina nám opět přinesla skvělý mládežnický hokej plný zvratů. Letci se hnali za snížením, což se jim povedlo ve 27. minutě zásluhou Nestrašila. Ani ne o 2 minuty později to však opět bylo o dvě branky.  Domácí nechali prostor na modré čáře obránci VHK, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Již za dalších 30 vteřin to bylo díky Štoskově ráně opět o jednu branku. V tuto chvíli zápas opravdu gradoval a hned ve 34. minutě bylo domácím ještě lépe, na 3:3 srovnal Šťovíček a vypadalo to na velký obrat v zápase. Těsně před koncem druhé dvacetiminutovky však vstřelili branku opět Valaši, a tak se do třetí třetiny vstupovalo za stavu 3:4.

Letci, kteří po většinu utkání tahali za delší konec provazu, tak kvůli neproměňování šancí a nedůslednosti v obranné hře prohrávali a museli stahovat náskok soupeře. To se jim povedlo díky Neumannovi ve 45. minutě. Nebyl by to však zajímavý zápas, kdyby se ve 49. minutě neměnilo skóre již po deváté – 4:5. Na Letcích byla vidět enormní snaha toho utkání nakonec přeci jen dotáhnout alespoň do prodloužení, ale to se dlouho nedařilo. Vsetín si hlídal defenzivu, ale nakonec se Ice arena mohla přeci jen radovat z vyrovnání. V 56. minutě se po důrazu na brankovišti prosadil Šťovíček a opět bylo utkání otevřené. Velmi krušné chvilky přišli o chvíli později, v 57. minutě dostal domácí Brejcha 2 minuty za zbytečný faul a hosté měli přesilovou hru. Tu však i přes pár nebezpečných situací domácí ustáli a naopak po naskočení z trestné lavice mohl Brejcha rozhodnout, ale v situaci dvou proti jednomu se rozhodl pro střelu a nedal. Když už to vypadalo, že utkání dospěje do prodloužení a hra byla před domácím brankářem, najednou se z čista jasna objevila dvojice domácích, která ujížděla na jednoho obránce. Opět se hráč s pukem rozhodl pro střelu, ale tentokrát Vacek brankáře Valachů prostřelil, a tak mohla propuknout radost domácích, kteří dokonali obrat a rozhodli o svém vítězství pouhých 16! vteřin před koncem.

HC Letci Letňany – PSG Zlín 0:4

Úvod do utkání z naší strany nebyl tak dobrý, jako v utkání se Vsetínem. Měli jsme horší pohyb než předešlé utkání, ale ani Zlín nebyl nějak moc aktivní, a tak byl stav po první dvacetiminutovce 0:0. Nemohl by se ale nikdo divit, pokud by zlínští vedli, jelikož měli velkou šanci na vstřelení branky, naštěstí ji nevyužili. Do 2. třetiny jsme vstupovali s úmyslem se zlepšit, což se nám dařilo. Letci měli lepší pohyb, vytvářeli si brankové příležitosti a byli celkově aktivnější. Chvílemi byl náš tlak opravdu obrovský, až si v půlce utkání bral trenér Zlína oddechový čas. Bohužel jsme ale do této chvíle žádný gól nedali, v příležitostech jsme místo střely volili nahrávku a naopak a nedokázali jsme využít situace 2 na 1, 3 na 1. A tak zákonitě přišel trest a jako první jsme obdrželi branku my. Bylo vidět, že potřebujeme vstřelit 1 kontaktní gól, abychom se chytli, ale začátkem třetí periody jsme udělali 2 zbytečné hrubky, přičemž soupeř jednu využil. Zvýšil vedení na rozdíl dvou branek, a to nám vzalo energii a sílu. Poté si sice ještě naši dorostenci vytvořili tutovku, ale už to byl spíše zmar, jelikož viděli, že by horko-těžko vyrovnali. Zlínští naopak přidali třetí branku. Za stavu 3:0 ještě Letci zkoušeli sympaticky power-play, ale k čestnému úspěchu to nevedlo, naopak Zlín vsítil gól a vyhrál 0:4. Zlín hrál hlavně ke konci utkání velice jednoduše, nahazovali puky, tečovali je ve středním pásmu, aby nebylo zakázané uvolnění a dohráli toto utkání v poklidu.

Starší dorostence čekají v příštím týdnu opět dvě utkání, obě venkovní. Nejprve se utkají v pátek 18.1. s Havlíčkovým Brodem a den poté, v sobotu 19.1. nastoupí na ledě Mladé Boleslavi.

 

Junioři

HC Stadion Litoměřice – HC Letci Letňany 5:3

Zbytečná prohra, která byla způsobená malým důrazem před oběma brankami. Soupeř nás přetlačil. Rozhodlo velké neproměňování šancí.

HC Letci Letňany – HC PZ Kladno 4:10

Utkání s PZ Kladnem bylo, stejně jako minule s tímto soupeřem, bojem prvního s druhým. Bohužel však nyní je mezi mužstvy rozdíl více než desetibodový rozdíl, a tak to vyrovnaný souboj o první místo úplně nebyl. Soupeř důvod, proč má takový náskok na čele tabulky, dokazoval hned od začátku. Letce přehrával, což mu však naši hráči bohužel značně usnadňovali. Až nepochopitelné chyby rozhodly pro jasnou výhru soupeře, který si brzy vytvořil rozhodující náskok, a ten se Letcům nepodařilo smazat. Naopak Kladno další branky přidalo a jednoznačně si dobruslilo za vítězstvím. Dalším dílkem do úspěšné kladenské mozaiky byla také naše velká nedisciplinovanost, která nás trápí ve více utkáních.

HC Hvězda Praha – HC Letci Letňany 3:2

Letci vstoupili do utkání s Hvězdou velice dobře, byli jasně lepší, avšak místo toho, aby po první třetině naše mužstvo vedlo alespoň o 4 branky (které si rozhodně zasloužili a nikdo by se nemohl divit), to bylo pouze o jeden gól. Ve druhé třetině se nám sice ještě podařilo zvýšit vedení, ale poté naši junioři svou vlastní nedisciplinovaností a chybami vrátili svého soupeře do hry a nakonec ho i bohužel nechali utkání otočit. Letci si tak na svůj účet připsali třetí porážku v řadě.

HK Klatovy – HC Letci Letňany 2:3

Potřebovali jsme vyhrát, což se povedlo, i když to bylo nakonec složitější, než jsme čekali. Za stavu 2:0 jsme zbytečně 2x chybovali, nechali soupeře vyrovnat, ale nakonec jsme vítězství vybojovali a přerušili tak nelichotivou sérii tří porážek v řadě.

Následující zápas sehrají junioři v pátek 18.1. v Ice areně s Karlovými Vary „B“. Poté v neděli 20.1. zavítají ke svému utkání do Klášterce nad Ohří.

Muži

Olympik – Letci 2:11

Tento zápas, který začínal v opravdu pozdním termínu (od 21:20) měl být jednoznačnou záležitostí pro naše hráče a měl je naladit před utkáním se Žižkovem. Tuto prognózu se přes pomalejší rozjezd podařilo naplnit a Letci si v pohodě došli za vítězstvím s celkovým skóre 11:2. Za zmínku stojí první hattrick Ivana Utěšila v této sezoně, který také v Letňanech trénuje budoucí naděje.

Letci – Žižkov 3:4

V podstatně těžším utkání oproti předešlému dni se představili Letci proti Žižkovu, kterému měli po minulé porážce co oplácet. S touto vidinou také Letci do utkání vstoupili a již po pěti minutách se radovali z dvoubrankového vedení zásluhou I. Utěšila, který evidentně prožívá úspěšné střelecké období. Pak však naši bohužel přestali hrát a nechali soupeře vrátit se do utkání a snížit na 2:1. Pak sice ani ne minutu před koncem první části zvýšil opět na rozdíl dvou branek Provázek, ale poté školáckou chybou daroval náš obránce soupeři gól vteřinu před koncem! a do kabin se tak šlo za stavu 3:2. Zápas začínal prakticky od znova. Žižkovští byli viditelně povzbuzeni touto brankou a již nedovolovali Letcům prosazovat se do velkých šancí. Hra se vyrovnala a druhá třetina přinesla, stejně jako třetina třetí, jen jeden gól. V obou třetinách se však prosadili pouze hráči hostujícího Žižkova, a tak si Letci s tímto soupeřem připsali již druhou porážku.

Je nutné konstatovat, že tato prohra byla naprosto zbytečná a z vyhraného zápasu, který si měli Letci užít, zbytečně ztratili dva body a nechali si tak opět odskočit vedoucí duo Zbraslav-Hvězda.

HC Hvězda Praha – HC Letci Letňany 2:4

Duel o tom, zda ještě Letci promluví do hry o první místo KPPM, nebo zda budou hrát v nadstavbové části „jen“ o třetí místo, i tak by se dalo charakterizovat utkání proti Hvězdě. Hvězda naopak hrála o to, aby udržela se Zbraslaví stále kontakt na první pozici. A přesně takový byl průběh celého utkání. Obě mužstva se snažila hrát ze zabezpečené obrany a nechybělo mnoho osobních soubojů. Oba týmy byly v útočné fázi velmi aktivní, a tak se hrálo utkání „nahoru-dolů“, přičemž se čekalo, který tým se dokáže prosadit jako první. To se v přesilovce podařilo našim hráčům zásluhou Filipa Kozáka, kterého krásnou nahrávkou vybídl ke skórování Tomáš Král. Po první třetině to tak bylo jen o jeden gól a mohli jsme se těšit na pokračování zajímavého a otevřeného zápasu. Ve druhé třetině začali mít o trochu více ze hry Letci a tlak  přetavili do dvou branek. Nejprve se prosadil Honza Valder střelou po vhazování a poté Tomáš Král využil nabídnutou výhodu při signalizovaném trestu pro domácí nechytatelnou střelou pod břevno. V polovině utkání se zdálo býti rozhodnuto. Tak to ovšem neviděli domácí, kteří v rozmezí 3 minut dokázali snížit na 2:3 a do třetí třetiny se tak opět vstupovalo s jednobrankovým rozdílem. V té si Letci svůj náskok dokázali vcelku bez potíží pohlídat a v závěrečné power-play přidal branku Ivan Utěšil a upravil tak konečné skóre na 2:4 pro Letce.

HC Letci Letňany – HC Tygři Černošice 11:2

Do tohoto utkání vstupovali Letci jako jednoznačný favorit, což se dařilo od úvodu utkání potvrzovat. Během chvíle se Letci ujali vedení 2:0 a vypadalo to na jasný debakl, pak však hráči z Černošic přidali na důrazu a agresivitě a dokázali si vytvořit pár velmi slibných šancí. Opět skvěle chytající Olivka byl však proti, a tak se, jelikož Letci své příležitosti také již neproměnili, skóre do konce třetiny neměnilo. Letňanští si však museli uvědomit, že budou muset v tomto zápase zabrat, aby definitivně zlomili soupeřův odpor. S tímto cílem nastoupili do druhé třetiny, kterou vyhráli jasně 5:2, čímž odskočili hostím na rozdíl propastných pěti branek. Na Letcích bylo vidět, že si utkání vyloženě užívají, předváděli krásné akce a stříleli nádherné branky. Ve třetí třetině po „ťukesu“ do poloprázdné branky zakončoval Radim Červený, který tím dovršil svůj hattrick a zároveň vstřelil magickou desátou branku. Letci poté přidali ještě jednu branku a mohli se tak radovat z jednoznačného vítězství 11:2.

Tímto zápasem se uzavřela základní část Krajského přeboru mužů, kde Letci obsadili velmi hezkou třetí příčku a postoupili tak do lepší skupiny, kterou tvoří první čtyři mužstva v tabulce. Letci se dvoukolově utkají s týmy: Bohemians, Hvězda, Zbraslav. Nutno podotknout, že Zbraslav má na čele čtyřbodový náskok před druhou Hvězdou, ta má o 1 bod více než Letci a naopak Letci mají 4 body náskok na čtvrté Bohemians. Na první místo tak naši muži ztrácí 5 bodů. Pro naše Letce je tak obrovskou škodou, že 2x podlehli Žižkovu a Lomnici (5. a 6. místo). Zajímavostí je také to, že kdyby se počítali pouze body získané z utkání prvních 4 mužstev, bylo by pořadí následující: 1. Letci (10b.), 2. Zbraslav (8b.), 3. Hvězda (4b.), 4. Bohemians (2b.). Ale to jsou jen kdyby :)

Úkol je jasný – snažit se po příštím utkání dostat na druhé místo, s tím budou nastupovat Letci v sobotu 19.1. od 18:30 ve Vokovicích proti Hvězdě. Přijďte podpořit náš tým!!

Info pro naše fanoušky mající facebook! Můžete se přidat ke skupině, která sleduje dění okolo letňanského hokeje a hlavně mužů! …. http://www.facebook.com/#!/hc.letci.letnany?fref=ts

Čtěte také

Podcast hokej zblízka