středa 30. ledna 2013

Novoroční hodnocení 4. třídy

Po Novém roce tradičně přichází na řadu hodnocení uplynulého roku a ukončené první části sezóny. Zajímá vás, s čím panuje spokojenost a co by trenéři klukům chtěli vzkázat do roku 2013?

Přinášíme Vám 4. díl - o 4. třídě.

HC Letci Letňany - 4. třída

Dění ve 4. třídě nám přiblížil zkušený trenér Zbyněk Zavadil, který nám o svém týmu řekl:

Hráčský kádr zůstal oproti minulé sezoně stejný. K jediné větší změně došlo na pozici brankaře, kdy odešel Malant (ročník 2004) do Sparty, ale druhým směrem se vrátil Steindl (ročník 2003).

V hlavním období od září do prosince absolvovala „čtyřka“ 52 tréninkových jednotek na ledě, 30 jednotek na suchu, 10x se tým zúčastnil veřejného bruslení pod dohledem trenéra. Celkem nastoupila k 39 hokejovým utkáním (25x minihokej, 14x na celé hřiště) a také máme za sebou i 4 zápasy v minikopané proti fotbalovým týmům.

Tréninkový proces:

Trénujeme 4x týdně na ledě, kde trénink probíhá na třech až pěti stanovištích, což znamená skupiny okolo 4-6 hráčů. 2x týdně byl navíc angažován profesionální trenér krasobruslení pan Stříteský, který se stará o rozvoj bruslařské techniky a obratnosti. Na stanovištích probíhá trénink zaměřený na herně-dovedností základ (HDZ) - zaměření na techniku, dovednost na malém prostoru, vedení k bruslařské všestrannosti a hráč je směrován ke kreativitě.

Po tréninku na ledě následuje 2x týdně „suchá“ s fitness trenérkou Markétou, která s kluky dělá kompenzační cvičení, zlepšuje výbušnost, rychlost, obratnost plus provádí protahovací cvičení. S touto možností strečinku jsem velmi spokojený.

V odehraných utkáních se zatím projevilo to, že máme velmi dobrou ofenzivu, technicky a bruslařsky na svůj věk vysoce kvalitní vedení puku. Rezervy jsou však zakončení, na kterém se snažíme pracovat. Negativem je nepravidelná účast všech brankářů, tudíž je někdy nácvik prováděn jen na prázdné brány, což není tak efektivní. Mužstvo si vede i výsledkově velice dobře (85 % výhry, 10 % remízy, 5 % prohry).

Dále bych rád vyzdvihl spolupráci s 5. třídou, která funguje výborně. Trenér Zlatohlávek si bere 2x týdně dva hráče ročníku 2003 (střídá je) a dle potřeby (nemoc, zranění) doplňuje svůj tým těmito hráči, čímž čtvrťáci nabírají zkušenosti s velkým hokejem.

V neposlední řadě bych chtěl poděkovat asistentům, kteří se mnou chodí trénovat, za velmi dobrou spolupráci při trénincích. Poděkování patří také našim ledařům starajícím se o ledovou plochu. Všechny tréninky probíhají na velmi dobře upravené ledové ploše.

A jak se hráčům daří přechod z minihokeje na velký hokej? Zatím vskutku náramně. Ze tří zápasů si připsali 3 vítězství a mají skvělé skóre 29:7. Věříme, že čtvrtá třída bude ve svých výkonech pokračovat a kluci budou pracovat s takovým zápalem jako dosud. Sami uvidí,  že dřina „ovoce“ přináší.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka