pátek 08. února 2013

Ohlédnutí za víkendovými zápasy - 20. díl

Minulý týden se odehrálo jen pár utkání. Představily se pouze tyto kategorie: 4. třída, starší dorost, junioři a muži. Jak si naše týmy proti svým soupeřům vedly? Pokračovala čtvrtá třída ve skvělých výsledcích? Navázali starší dorostenci na své zlepšené výkony ve druhé části soutěže? Potvrdili junioři roli favorita proti týmům z dolní části? A dokázali si Letci poradit s lídrem kraje? Pokud budete číst dál, vše se dozvíte!

V sobotu 2.2. vyzvala  4. třída k prestižnímu utkání v domácí Ice areně pražskou Spartu.

Na starší dorostence čekalo dvojutkání, tentokrát venku. V pátek 1.2. Letci nastoupili na ledě Hradce Králové. Následující den, v sobotu 2.2., Letci sehráli svůj zápas  na pardubickém stadionu.

Jednou doma a jednou venku, takový byl plán pro juniory. V pátek 1.2. se utkali doma s Kobrou Praha a v neděli 3.2. se představili na ledě Berouna.

Muži sehráli třaskavé utkání nadstavbové části proti Zbraslavi poprvé na domácím ledě v sobotu 2.2.

 

Výsledky a zhodnocení zápasů:

4. třída

HC Letci Letňany – HC Sparta Praha 2:2

Ve svém třetím utkání této ligy se proti sobě postavila dvě velmi kvalitní mužstva. Někteří hráči z obou družstev už mají zkušenosti z ligy mladších žáků (5. třída). Utkání proto slibovalo zajímavou podívanou, a té jsme se opravdu dočkali. Jednalo se o velice dobré utkání, které bylo od začátku až do konce vyrovnané, a tak tomuto klání naprosto sluší konečná remíza.

Další utkání sehrají naši „čtvrťáci“ na ledě Kobry Praha v sobotu 9.2.

 

Starší dorost

Královští lvi Hradec Králové – HC Letci Letňany 2:3

V první dvacetiminutovce byli o něco aktivnější hráči Hradce, hlavně zásluhou nedisciplinovanosti Letců.  Naši nabídli soupeři několik přesilových her, ve kterých je však podržel brankář Švihálek. Letci si také vypracovali nějaké šance, ale neproměnili ani jednu z nich, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Do druhé třetiny domácí opět vstoupili o něco aktivněji, ale první gól vstřelil v 31. minutě hostující Šťovíček. Mohlo být ještě lépe, ale Letci svůj samostatný únik bohužel nezužitkovali. Martin Šťovíček však neřekl poslední slovo a ve 37. minutě vstřelil svůj druhý gól. Stalo se tak poté, co ujel v oslabení po skvěle zblokované střele jednoho z domácích obránců. Hradečtí si však připravili do přestávky odpověď a již za minutu zkorigovali na 1:2 z pohledu domácích. Utkání zůstávalo otevřené.

Třetí třetina tak byla rozhodující. Hrál se hokej ze strany na stranu, ale opět to naštěstí byli naši hráči, kteří se radovali z branky. Na 1:3 zvyšoval ve 47. minutě Kroh a Letcům se tak mohlo hrát lépe. Za chvíli však lvi opět mocně dotahovali, když nenápadnou střelou skórovali na 2:3 (v 51. minutě), a zůstávalo jim ještě poměrně dost času na vyrovnání. Hradečtí v posledních minutách tlačili, na vyrovnání však nedosáhli, a proto se naši starší dorostenci mohli radovat ze zisku tří bodů do tabulky Extraligy staršího dorostu.

HC ČSOB pojišťovna Pardubice – HC Letci Letňany 3:1

Oproti předešlému zápasu, kdy Letci dokázali své brankové příležitosti zužitkovat, měli tentokrát neseřízenou mušku. Dokázali vstřelit pouze jednu branku a s tou se toho většinou moc získat nedá. Ale začněme postupně.

Do utkání vstoupili naši hráči nešťastně a inkasovali 2 branky. První po úniku jednoho z domácích a poté při přesilové hře soupeře. Ačkoliv měli Letci lepší pohyb než v předešlém utkání a dokázali si vytvořit spoustu zajímavých příležitostí, které volaly po srovnání či alespoň korekci stavu, byl stav pro naše hráče nepříznivý.

Od druhé třetiny již naši hráči převzali iniciativu naplno. Zvýšili aktivitu a téměř celá třetina se odehrála u jedné brány (té pardubické). Soupeř se do šancí dostával velmi sporadicky (počet střel asi 5:14). Nicméně, co nám je to platné, když se nedokážeme pořádně prosadit a jen snížíme na 2:1 (zásluhou Neumana), přičemž vzápětí domácí opět odskočí na rozdíl 2 branek? Tato na pohled jasná třetina, ve které by Letcům slušelo vyrovnání, tak skončila 1:1 a naši tak stále o dvě branky zaostávali.

Na začátku třetí dvacetiminutovky jsme byli opakovaně svědky šancí letňanských, ale žádná z příležitostí se gólově neuchytila. S přibývajícím časem tlak Letců opadal a pardubičtí si závěr utkání pohlídali. Třetí třetina tak skončila 0:0, hlavně kvůli tomu, že jsme se neprosadili v útoku, což byl problém celého utkání. Letce tak může mrzet v tomto zápase střelecká impotence.

Dalšími soupeři staršího dorostu budou v pátek 8.2. na domácím stadionu hráči Olomouce, se kterými budou naši hráči dohrávat odložené utkání.

 

Junioři

HC Letci Letňany – HC Kobra Praha 3:2

V utkání s týmem z dolní části tabulky se Letcům dařilo soupeře přehrávat, avšak svými zbytečnými fauly a tudíž velkou nedisciplinovaností pouštěli do hry i svého protivníka. Když se k tomu připočte již klasické neproměňování šancí na straně letňanských, byli jsme svědky opět vyrovnaného utkání až do konce. I přesto však „juniorka“ svou povinnost v podobě tří bodů splnila a připsala si hubené vítězství 3:2.

HC Medvědi Beroun 1933 – HC Letci Letňany 6:3

Nedisciplinovanost! To samé, co v předešlém utkání s Kobrou, trápilo Letce na ledě posledního Berouna. Během celého zápasu dostali naši hráči 10 dvouminutových trestů a 2 osobní tresty na 10 minut. Dohromady tak strávili 40! minut na trestné lavici. Berounští tvrdě špatnou disciplínu a individuální chyby trestali. Letci si tak v zápase, ve kterém byli favority, nepřipsali ani jeden bod a padli v poměru 6:3.

Věřme, že Letci zlepší do dalších utkání, které zbývají do konce sezóny, své výkony a opět se vyhoupnou na 2. příčku v tabulce. O tom, zda se jim to podaří nebo ne, napoví již další utkání. V neděli 10.2. se junioři představí v předehrávaném zápase na Hvězdě.

 

Muži

HC Letci Letňany – TJ Slavoj Zbraslav 5:2

Třetí klání nadstavbové části svedlo proti sobě týmy Letců a Zbraslavi. V týmu soupeře našich mužů nastupuje 8 bývalých hráčů z řad Letců, a tak bylo o motivaci již předem postaráno. Ani jeden ze zúčastněných prohrát nechtěl a očekávala se parádní podívaná, stejně jako tomu bylo v předešlých bitvách (Letci – Zbraslav 2:5; Zbraslav – Letci 5:8). Bylo také otázkou, zda se Letcům jako prvním podaří uhájit domácí prostředí.

Již od začátku probíhalo utkání ve velkém tempu a patřilo k ozdobám této soutěže. Letcům se skvěle vydařila první třetina, během které svému soupeři vsítili 3 branky. Soupeře jsme mírně přehráli, ale na takovémto rozdílu měl velikou zásluhu opět výborný brankář Matěj Oliva, který všechny střely s jistotou kryl.

Ve druhé třetině se očekávalo, zda zbraslavští nastoupí na Letce tak, jako tomu bylo v předešlém utkání těchto rivalů, nebo zda naši udrží utkání pod kontrolou. Zbraslavským se podařilo prosadit, ale Letci kontrovali během chvíle dvěma góly na 5:1, z čehož měli pochopitelně hráči i jejich fanoušci radost. Pak ale půl minuty před koncem třetiny hráči Slavoje vývoj zápasu zdramatizovali, když snížili na 5:2, čímž zůstalo utkání ještě relativně otevřené.

Nicméně na domácích bylo vidět, že takto rozehraný zápas nechtějí svému sokovi pustit a rvali se dál o každý puk. Hráči hostí se nedokázali dostat do soustavnějšího tlaku, a tak Letce nemusela mrzet ani řada neproměněných šancí. Olivka totiž svým tělem opět vystavěl zeď a v domácí brance neskončila žádná střela. Letci dovedli utkání celkem v klidu ke zdárnému konci a připsali si cenné vítězství v tomto velmi prestižním a krásném zápase.

Věříme, že se tento zápas všem fanouškům, kteří na něj zavítali, líbil. Hráči jim za podporu děkují a doufají, že věrní příznivci dorazí za dalším hokejovým zážitkem a v hojném počtu je podpoří.

Již tuto sobotu 9.2. sehrají Letci další kolo nadstavbové části Krajského přeboru. Utkají se opět na svém ledě, tentokrát přivítají Hvězdu Praha, které mají z minulého utkání (prohra 2:4) co oplácet. Věřme, že zvítězí a tradičního rivala v tabulce konečně přeskočí. Utkání začíná ve 20:00, jste vítáni!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka