sobota 23. února 2013

Ohlédnutí za víkendovými zápasy – 21. + 22. díl

Přinášíme vám, fanouškům Letců, další dvojčíslo našeho pravidelného seriálu Ohlédnutí za víkendovými zápasy. Jak se dařilo našim kategoriím od 4. třídy až po muže? Podařilo se mladším dorostencům vytěžit nějaké body ze dvou venkovních utkání? A co starší dorostenci a jejich „trojboj“ s moravskými týmy? A jak se vydařila dvě poslední domácí utkání v historicky první sezóně kategorie mužů? To vše si můžete přečíst v našem článku!

V sobotu 9.2. se utkala ve venkovním utkání 4. třída s celkem Kobra Praha a následující víkend sehráli „čtvrťáci“ v neděli 17.2. své klání na ledě Zbraslavi.

Velmi zajímavý a vyrovnaný zápas čekal na naše „páťáky“ v sobotu 9.2., kdy se utkali na domácím ledě se suverénem kategorie Mladších žáků Slavii Praha. Další víkend čekala naše „páťáky“ dvě velice těžká mistrovská utkání venku, v sobotu 16.2. zajížděli do Benešova a v neděli 17.2. do Benátek.

„Šestka“ sehrála v uplynulých dvou týdnech 2 utkání. Nejprve změřili síly v sobotu 9.2. s  Královskými lvy z Hradce a poté na domácí půdě přivítali mužstvo HC Krkonoše (ve středu 13.2.).

HC Slavia Praha, HC Podblanicko Benešov a HC Benátky nad Jizerou – to byli poslední soupeři naší sedmé třídy. Se Slavii se utkala doma v sobotu 9.2., s Benešovem venku v sobotu 16.2. a naposledy s Benátkami opět venku v neděli 17.2.

Osmá třída měla naplánovaná 2 utkání. V sobotu 9.2. bojovala na ledě Královských lvů z Hradce a poté na domácím ledě přivítali ve středu 13.2. tým z Krkonoš.

2x venku a 2x skóre 4 ku 1. Kolik bodů získali letňanští mladší dorostenci ze zápasů proti PZ Kladno (ve čtvrtek 14.2.) a Pirátům z Chomutova (v neděli 17.2.)?

Na starší dorost čekalo domácí dohrávané utkání s Olomoucí v pátek 8.2. a poté Letci cestovali ke dvěma utkání na moravské ledy. Nejprve se v pátek 17.2. představili na ledě VHK Vsetín a následující den, v sobotu 18.2., na půdě Zlína.

Další 3 utkání sehrála kategorie juniorů. Nejprve se na domácím ledě v neděli 10.2. v rámci předehrávky utkali junioři s Hvězdou Praha. Poté se střetli v pátek 15.2. opět na domácím ledě s Litoměřicemi a v neděli 17.2. zavítali na kladenskou půdu, kde se utkali s tamním týmem PZ Kladno.

Ve dvou posledních domácích utkáních této sezóny se představili muži. V sobotu 9.2. přivítali tým Hvězda Praha a o sedm dní později, 16.2., v posledním domácím  zápase vyzvali hráče Bohemians Praha.

 

Výsledky a hodnocení zápasů:

4. třída

HC Kobra Praha – HC Letci Letňany 0:4

Další utkání sehráli „čtvrťáci“ na půdě Kobry Praha. V utkání byli Letci aktivnějším a dravějším týmem, dlouho však byl rozdíl ve skóre, přes převahu našich „čtvrťáků“, minimální. Letcům se však nakonec podařilo nastřílet celkem 4 branky, sami naopak soupeři nedovolili ani jednu, a tak se radovali z vítězství 4:0. Skóre však mohlo mít mnohem větší rozdíl, což se potvrdilo hned následující den, kdy se obě mužstva utkala znovu, tentokrát v rámci přátelského utkání.

TJ Slavoj Zbraslav – HC Letci Letňany 0:15

V dalším utkání si hráči čtvrté třídy připsali další vítězství. Druhou polovinu soutěžních utkání načali na půdě zbraslavského Slavoje. O výsledku bylo brzy rozhodnuto, a Letci svého soka opět deklasovali. Tentokráte v poměru 0:15.

Až v pátek 1.3. nastoupí naši hráči 4. třídy k novému soutěžnímu utkání. V tento den sehrají duel na domácí půdě se Slavií Praha. A hned následující den mají naplánované Letci další utkání, v sobotu 2.3. se představí na půdě Hvězdy.

 

5. třída

HC Letci Letňany – HC Slavia Praha 1:3

V sobotu nastoupili Letci do pražského derby se Slavií, s týmem, který zatím suverénně vede nadstavbu žákovské ligy bez ztráty bodu. Vzhledem k produktivitě obou týmů se očekávalo ofenzivní představení, utkání se však změnilo v souboj obran a skvělých brankářů.

Letci vstoupili do utkání, jak u nich bývá zvykem na domácím ledě, velmi aktivně a ihned si vytvořili územní převahu a prvních deset minut se hrálo především před brankou Slavie. Letci si však vyložené šance nevytvořili a Slavia začala postupně hru vyrovnávat a dostávala občas Letce pod tlak v jejich obranném pásmu. Možná rozhodující okamžik celého utkání se odehrál v samotném závěru první třetiny, kdy Letci tlačili, jeden z Letců vybruslil od mantinelu do slibné střelecké pozice, jeho střelu však hráči Slavie zablokovali a odhodlali se k rychlému protiútoku, který zakončili nahozením kotouče před branku domácího brankáře Urbana. V chumlu hokejek byli více agresivní hosté, kteří dokázali dotlačit kotouč do sítě současně s první sirénou. Rozhodčí po krátké poradě vyhodnotili, že kotouč přešel brankovou čáru ještě před vypršením dvacáté minuty a Slavia tak ve vyrovnaném derby vstřelila především "psychologický" gól.

Do druhé dvacetiminutovky tak vstoupili Letci mírně otřeseni, snažili se o vyrovnání, ale jejich snaha byla hned několikrát oslabena množstvím vyloučení. Slavia žádnou přesilovku nevyužila, ale Letce tato zbytečná vyloučení stála především mnoho sil, což se projevilo v závěru utkání. V polovině utkání vystihli hráči Slavie špatnou rozehrávku domácích ve středním pásmu, z přečíslení a následné dorážky se tak Slavia ujala vedení již 2:0. Letci nesložili zbraně, zapnuli na plné obrátky a vytvořili si řadu šancí, které se jim ale nedařilo proměnit. Slavii držel vynikající brankář a Letci se nemohli stále brankově prosadit. Až čtyři minuty před koncem druhé třetiny prolomil prokletí domácích Josef Barták, který se v opakované dorážce konečně prosadil a vstřelil pro Letce veledůležitý kontaktní gól. Za stavu 1:2 se tak odcházelo do kabin.

Do třetí třetiny vstoupili Letci odhodláni k obratu v utkání, ale Slavia velice takticky vyspělou hrou nepouštěla Letce před svojí branku. Letcům dobýváním branky Slavie pomalu docházely síly, právě zde se projevilo 5 menších trestů, tedy 10 minut v oslabení, které Letci museli během utkání ustát. Závěrečná třetina příliš pohledného hokeje nenabídla, občas se zablýskalo při šanci na jedné či druhé straně, ale oba brankáři podávali znamenitý výkon. Když se opět podařilo Slavii dobře se zorientovat před brankou domácích a dorazit střelu na 1:3, bylo už jasné, že Letci síly na obrat mít nebudou. Slavia si zkušeně pohlídala zbytek utkání a připsala si v nadstavbě již šestou výhru v řadě! Naopak Letci prohráli poprvé v sezóně dvě mistrovská utkání po sobě a spolu s přátelským utkáním v Liberci tak Letci prohráli již třetí z posledních čtyř utkání. Trenér Zlatohlávek a celý tým má tak jistě o čem přemýšlet. Nezbývá než doufat, že Letci zvládnou menší krizi a co nejdříve opět naskočí na svou obvyklou vítěznou vlnu.

HC Podblanicko Benešov – HC Letci Letňany 6:4

V sobotu vyrazili Letci na utkání do Benešova s jasným cílem: zastavit sérii porážek. Letcům se ale vůbec nepovedl vstup do utkání a během pár minut darovali soupeři vedení 2:0. V prvním případě chyboval obránce před vlastní brankou, když si zbytečně zkomplikoval rozehrávku, ztratil kotouč a soupeř nadvakrát překonal brankáře Urbana. O chvíli později nechali Letci pohodlně dorážet dalšího hráče Benešova, u kterého sice stál obránce, přesto ale zaspal a soupeř trestal podruhé. Naštěstí o chvíli později vrátil Letce do utkání Adam Klatt, který dostal průnikovou přihrávku na mantinel, dostal se do samostatného úniku a svým obvyklým blafákem nekompromisně zavěsil. O pár minut později Letci vyrovnali na 2:2, když se na brankovišti prosadil Filip Jansa. Letci se začali nadechovat k náporu a ke svému obvyklému ofenzivnímu hokeji, ale snahu zhatila další trefa domácích na 3:2, opět po malé agresivitě před vlastní brankou. Naštěstí ještě do přestávky vyrovnal Adam Stupka na 3:3, když si našel odražený kotouč na brankovišti a pohotově dorazil kotouč do odkryté branky.

Do druhé části vstupovali Letci s tím, že zatlačí domácí do jejich obranného pásma, nedařilo se však napadání, obránci nedrželi modrou čáru a tak se stal pravý opak. Hrálo se především v obranném pásmu Letců a vzhledem k velkému hřišti v Benešově a vzdálenější střídačce se nedařilo vystřídat, naši hráči se dostávali do únavy a soupeř trestal zvýšením na 4:3. Ke slovu se dostali také Letci, když si na přihrávku ve středním pásmu najel Filip Jansa, přebruslil obránce domácích a řítil se sám na domácího brankáře. Místo razantní koncovky na brankáře, který odcouval do branky, volil efektní koncovku podle vzoru Petera Forsberga, ale neúspěšně, brankář domácích betonem vyrazil. Pak platilo staré známé "nedáš, dostaneš" a místo našeho vyrovnání soupeř odskočil opět na rozdíl dvou branek, 5:3 po dvou třetinách.

Ve třetí části Letci marně dobývali branku domácích, chyběla nějaká překvapivá akce, která by narušila urputnou obrannou hru Benešova. Z ojedinělé akce se opět prosadili domácí a zvýšili již na 6:3. V závěru zápasu se ještě do šance dostal letňanský Dominik Petr, v úniku byl zezadu faulován a nařízenou penaltu s přehledem proměnil, 6:4. Byla to však již "labutí píseň" tohoto utkání a třetí prohra v řadě se stala skutečností.

HC Benátky nad Jizerou – HC Letci Letňany 2:7

V neděli zajížděli Letci na utkání do Benátek n/J. a bylo to utkání po dlouhé době povedené. Kompaktní týmový výkon začal tím, že Letci dodrželi taktický plán a ve velice krátkých intervalech všechny pětky střídaly. To umožnilo uplatnit agresivní celohřišťovou hru a Letci zatlačili domácí na dlouhou dobu do jejich obranného pásma. Díky tomu se Letci zaslouženě ujali v utkání vedení 1:0 a měli ještě řadu brankových příležitostí. Jedinou kaňkou první třetiny byl ztracený kotouč při rozehrávce v obranném pásmu, kdy se soupeř dostal do náhodného zakončení a se štěstím překonal brankáře Urbana. Po dvaceti minutách byl tedy stav 1:1.

I po změně stran se Letci neúnavně tlačili do svého soupeře a bylo jen otázkou času, kdy domácím dojdou síly a Letci strhnou vedení na svou stranu. Klíčové branky zaznamenal nejproduktivnější hráč Letců Václav Adamec, který se po delší době výrazněji prosadil a jeho "hattrick" znamenal vedení po 40 minutách 4:1 pro hosty z Letňan.

Ani po úpravě ledu Letci nepolevili a stále drželi kurz, který nasadili v úvodu utkání. Brankou a přihrávkou se prosadili i další opory páťáků - Filip Jansa, Jan Hlaváč a Adam Klatt. Brankou v utkání přispěl i mladičký Kája Matoušů zapůjčený ze 4.tř. On i jeho další dva spoluhráči ze 4.tř. pana trenéra Zavadila - Kuba Tůma a Tomáš Václavík odvedli výborný výkon a nahradili tak tři opory 5. tř., které odcestovaly na zahraničí lyžování. Výborný výkon podal také Adam Stupka, který neúnavně napadal a výborně dobrusloval soupeře celých 60 minut. Ústřední postavou tohoto utkání byl opět brankář Letců Kryštof Urban, který svým skvělým výkonem podržel tým v klíčových momentech. Letci tak konečně po dlouhých třech zápasech okusili opět chuť vítězství.

Nyní mají Letci volno na lyžování z důvodu jarních prázdnin, celý tým se znovu sejde v úterý 26. 2., aby se začal připravovat na náročný závěr této sezóny. Jestli se podařila definitivně zažehnat herní krize z posledních týdnů, se ukáže hned v sobotu 2. 3. 2013, kdy na letňanský led v dohrávce 9. kola nadstavby zavítá pražská Sparta.

 

6. třída

Královští lvi Hradec Králové – HC Letci Letňany 3:2

Utkání druhého a třetího týmu slibovalo velice zajímavou podívanou. A předpoklad se hned od začátku naplňoval. Letci i Hradečtí hráli od počátku utkání s velkou chutí a šance se střídaly na obou stranách, ale gól dlouho nepřicházel. Až se konečně po krásné akci Duchana s Vlčkem rozjásala hostující (letňanská) střídačka a Letci se ujali vedení. Hubené vedení vydrželo až do konce druhé dvacetiminutovky. Třetí perioda tak zůstala otevřená a oba týmy se snažily strhnout vítězství na svou stranu. Hezký a bojovný hokej pokračoval a padl i gól, před půlkou třetí třetiny dokázali hradečtí po ukázkovém přečíslení dvou na jednoho srovnat. Zápas v těchto chvílích opravdu gradoval a do vedení šli opět naši hráči. Individuální akcí Klikorky se Letci dostali opět do vedení a chvíli to vypadalo, že tento gól byl rozhodující. Domácí se ale nevzdali a srovnali stav skóre na 2:2 tři minuty před koncem. Aby toho nebylo málo, dostali se Letci zbytečným faulem do oslabení, když zbývaly pouze 2 minuty do konce. Hradec nabídnutou šanci získat poprvé vedení na svou stranu využil a zvítězil 3:2. Letci tak v posledních 3 minutách ztratili všechny body. Zápasu by rozhodně více slušela remíza, ale takový je zkrátka hokej.

HC Letci Letňany – HC Krkonoše 6:2

S tímto soupeřem „šesťáci“ ani jednou neprohráli a svou neporazitelnost uhájili i v tomto klání. O svém vítězství rozhodli především ve druhé třetině, kterou vyhráli 3:0 a dostali se tak do vedení 5:1. Poté se zápas již jen dohrával. Naši hráči hřiště opanovali a zasloužili si nastřílet i více branek, leč to se nepodařilo, i tak zvítězili nakonec hezkým výsledkem 6:2.

V sobotu 23.2. čeká na Letce utkání, ve kterém budou jasným favoritem. Utkají  se s Kobrou Praha, se kterou mají po třech kláních stejný počet vítězství a skóre 32:4.

 

7. třída

HC Letci Letňany – HC Slavia Praha 1:9

Duel se Slavii Praha se našim sedmákům vůbec nevydařil. Od začátku utkání do konce téměř ve všech herních činnostech za svým soupeřem zaostávali. Letci propadali a soupeř svých šancí dokázal využít. Bohužel je nutno říci, že takto vysoký rozdíl ve skóre byl zasloužený a soupeř nás jednoznačně přehrál. Slavia se tak mohla radovat z vysokého vítězství na ledě svého pražského rivala.

HC Podblanicko Benešov – HC Letci Letňany 3:4

Snaha co nejrychleji zapomenout na nevydařené klání se Slavii a zvítězit, takový byl úkol sedmé třídy před zápasem v Benešově s tamním týmem HC Podblanicko. Na naše hráče však čekal velmi těžký boj. Hráči soupeře měli výškovou a silovou převahu, ale Letci předvedli velmi dobrý týmový výkon a díky kolektivnímu pojetí, kdy se drželi hesla „jeden za všechny, všichni za jednoho“, dokázali svého soupeře i v 10! hráčích porazit. Ačkoliv utkání bylo až do konce otevřené, Letci se mohli po šedesáti minutách radovat z cenného vítězství v poměru 3:4 z pohledu domácích.

HC Benátky nad Jizerou – HC Letci Letňany 7:1

Druhý den se na našich Letcích projevila únava z předešlého zápasu s Benešovem, kdy se hrálo až do konce o vše. Bylo evidentní, že našich 10 hráčů v druhém zápase ve dvou dnech nedokáže zopakovat stejný výkon. Avšak i tak kluci srdnatě bojovali a snažili se. Časem se však projevila únava a ukázalo se, že benátští jsou o něco lepší a silnější. V závěru nám nedali šanci a celkově zvítězili 7:1, ačkoliv utkání úplně jednoznačné nebylo.

Své další utkání sehrají naše „sedmička“ až v sobotu 2.3.. Na domácí půdě přivítají Letci Spartu Praha, doufejme, že letňanští již nastoupí v plné síle a zvítězí!

 

8. třída

Královští lvi Hradec Králové – HC Letci Letňany 2:5

Stejně jako u šesté třídy, i zde bylo k vidění utkání druhého se třetím (Letci druzí). O osudu celého duelu rozhodla již první třetina, jelikož v ní naši dokázali využít chyb v soupeřově obraně a před první přestávkou tak svítilo na ukazateli skóre 0:4. S hradeckými to vypadalo bledě a bylo otázkou, zda se domácím podaří zápas ještě zdramatizovat, nebo jim Letci uštědří debakl. Od druhé třetiny se Hradec zaměřil na obranu a Letci se tak nedostávali do tolika šancí, ale to samé platilo i na druhé straně. Letci si celkem v poklidu hlídali svůj velký náskok a domácí k žádnému většímu tlaku nepouštěli. Zápas se dohrál bez větších chyb, které by soupeři nabízely šanci ke skórování a zaslouženě jsme vyhráli. Od druhé třetiny utkání přineslo pomálu šancí na obou stranách, a tak rozhodla o výsledku hned první dvacetiminutovka tohoto utkání, Hradec – Letci 2:5.

HC Letci Letňany – HC Krkonoše 8:0

Po dvou ne příliš jednoznačných vítězstvích s tímto soupeřem dokázali opět Letci Krkonoše deklasovat. Od začátku utkání drželi naši hráči jeho osud pevně v rukách a nedovolovali soupeři zápas zdramatizovat. Letňanským se podařilo soupeři nastřílet 8 branek, sami naopak neinkasovali ani jednou a zvítězili tak jednoznačně v poměru 8:0.

Příští týden sehrají soutěžní utkání Letci v sobotu 23.2. na ledě Kobry Praha, které za 3 utkání povolili vstřelit jen jeden gól, naopak sami naši „osmáci“ jich nastříleli 39. Průběh utkání by tudíž nemělo být složité uhádnout.

 

Mladší dorost

HC PZ Kladno – HC Letci Letňany 1:4

Ačkoliv domácí hrají o udržení v extralize mladšího dorostu, a tudíž se očekával boj od první až do poslední minuty, byli jsme svědky utkání, které mnoho vzrušení nepřineslo. Letci v klidném (až přátelském) tempu jednoduše zvítězili 4:1 a mohli se tak radovat ze zisku 3 bodů.

HC Piráti Chomutov – HC Letci Letňany 4:1

Druhé utkání mladšího dorostu již napínavé momenty přineslo. Letcům se vydařil na chomutovském ledě vstup do utkání a již v 5. minutě měli za sebou tři tutové šance. Šancí se však Letci zalekli a místo krásného a zaslouženého vedení 0:3 svítilo na tabuli počáteční skóre, tudíž 0:0. A aby toho nebylo málo, Chomutov všechny své následné 3 šance využil a v desáté minutě tak byl stav zápasu 3:0 pro domácí. Z dobrého začátku se tak stal začátek hororový, po kterém již bylo téměř po zápase. Pak jsme si vzali time-out a hra se srovnala, ale bohužel jsme se již nedokázali zmoci na zdramatizování utkání.

Neděle 24. února, to je datum příštího měření sil mladších dorostenců. Na domácím ledě přivítají hráče Karlových Varů, se kterými zatím 3x prohráli. Dokážou Letci na počtvrté zvítězit?

 

Starší dorost

HC Letci Letňany – HC Olomouc 8:1

Skvělé představení první formace Letců, i tak by se dal charakterizovat tento duel. Letcům se náramně vydařil vstup do utkání a již po 18! vteřinách se prosadil Šťovíček (asistoval Brejcha). A v 6. minutě bylo na domácí střídačce ještě veseleji, v přesilovce se prosadil Brejcha (nahrával Šťovíček). Letci byli těmito úspěchy správně posíleni a tlačili se dále do zakončení. Hosté se také snažili, ale když už se někdy do šance dostali, vychytal je jistý Švihálek. Postupem času se olomoučtí navíc začali uchylovat k tvrdosti (až hrubosti), čímž však nabízeli domácím výhodu přesilových her.

Druhá třetina přinesla hezký hokej, hra měla spád a z gólu se k radosti fanoušků opět radovali letňanští, ve 29. se po asistenci Šťovíčka prosadil Brejcha. Tato událost opět rozlítila hosty a ti začali naše hráče dohrávat, což vedlo k menším potyčkám a strkanicím. To však neodradilo první letku od další branky, ve 38. minutě Šťovíček vsítil gól (as. Brejcha a třetí hráč 1. formace Honetschläger). Po této brance již hostující brankář opustil svou svatyni a přenechal v ní místo svému kolegovi.

Ani ten však nezastavil brankostroj Šťovíček-Brejcha. Po 31 sekundách poslední třetiny se prosadil Šťovíček (Brejcha s Hesem nahrávali). Když ve 45. minutě přidali v pohodě hrající Letci šestý gól po dorážce Filipa Ječného, bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto. Na 7:0 zvyšoval svým čtvrtým gólem Šťovíček, po krásné nahrávce Honetschlägera. Tato akce by určitě mohla být zařazena do relace Zlatá helma :). To bylo na pyšné hosty už moc, a v dalších minutách jsme byli svědky opravdu ošklivých zákroků. Rozhodčí se snažili situaci uklidnit, ale to se jim dařilo teprve až tvrdým trestáním těchto prohřešků. Dvířka na obou stranách trestných lavic tak byla v permanenci. Letci přidali ještě zásluhou Čapka (v přesilovce 5 na 3) další zářez. Až v 59. minutě se podařilo dosáhnout čestného úspěchu i hostům a ti tak upravili skóre na 8:1. Olomouc si tak z hlavního města neodvezl ani bod a Letci mohli slavit přesvědčivé vítězství.

VHK Vsetín – HC Letci Letňany 2:3

Týden po deklasování Olomouce se představili Letci na půdě VHK Vsetín. Domácí na naše hráče nastoupili zostra a vypracovali si šance, ty však nevyužili. Letci se postupně rozehrávali a ke konci třetiny (18. minuta) se v oslabení prosadil Čapek, který vystihl nahrávku a vyřešil hezky samostatný nájezd na gólmana. Již o minutu později však bylo vyrovnáno a do kabin se tak šlo bohužel za stavu 1:1. Do druhé třetiny opět lépe vstoupili vsetínští, kteří ale nedokázali překonat hostujícího Švihálka. A tak to opět byli Letci, kteří se dostali do vedení, tentokrát se Čapek proměnil do role nahrávače a Kulda měl s uklizením puku do prázdné brány lehkou pozici. Po čtyřiceti minutách bylo skóre 1:2 pro Letce a tak se čekalo, zda dokážou Letci se svou precizní obranou uspět, nebo se domácí prosadí více. Ve 45. minutě již bylo srovnáno a domácí se hnali za vítězstvím. Další úspěch už ale nepřidali a naopak Letcům se podařil husarský kousek, když se na začátku 59. minuty gólově prosadil Zeliska a strhl tak vedení našich dorostenců na naši stranu.

HC PSG Zlín – HC Letci Letňany 2:4

Od začátku se hrálo utkání, kde byly vidět šance na obou stranách, gól doslova visel ve vzduchu.Jako první se prosadili Letci zásluhou Honetschlägera, ale Berani rychle přispěchali s odpovědí. Do kabin se šlo za stavu 1:1. Ve druhé periodě se pokračovalo v nastoleném tempu a opět pár minut před koncem prostředního dějství se ujalo jedno družstvo vedení a druhé srovnalo. Tentokráte se role obrátily a domácí se dostali do vedení, ale Letci zásluhou Brejchy srovnali a tak se do třetí dvacetiminutovky vstupovalo za stavu 2:2. Ve 47. minutě se opět prosadil Brejcha a převážil tak vedení na stranu Letců – 2:3, když chvíli předtím domácí nastřelili tyčku svatyně dobře chytajícího Kosiny. Když v jedenapadesáté minutě zvýšil stav utkání Ječný na 2:4, dostalo utkání svou konečnou podobu. Zbytek duelu si totiž letňanští pohlídali a vezou si tak ze Zlína další 3 body do tabulky.

Další dvě, tentokrát domácí, utkání čekají na starší dorostence příští týden. Nejprve se v pátek 22.2. od 17:15 utkají s Havlíčkovým Brodem a poté následující den v sobotu 23.2. s týmem z Mladé Boleslavi od 17:00. Přijďte se podívat, zda starší dorostenci prodlouží svou vítěznou třízápasovou sérii!

 

Junioři

HC Hvězda Praha – HC Letci Letňany 2:3

V utkání jsme dokázali zvítězit hlavně díky bojovnosti. Letci měli enormní nasazení, které vyústilo v proměnění několika šancí a zasloužené vítězství na ledě Hvězdy Praha. Naši junioři si za snahu a zarputilost vítězství zasloužili a také se ho, ač velmi hubeného, dočkali.

HC Letci Letňany – HC Stadion Litoměřice 8:5

V pátek do Letňan zamířil předposlední celek skupiny z Litoměřic, ale z předešlých výsledků bylo jasné, že naše hráče nečeká žádná lehká práce. Letci se dokázali během první třetiny dostat do vedení 2:0 a vše směřovalo ke zdárnému konci. Pak však začala veliká přestřelka z obou stran a skóre se zastavilo až na cifrách 8 a 5. Díky tomu, že Letci své šance využívali a soupeře dokázali přestřílet, zvítězili, ačkoliv dostali na své poměry velký počet branek.

HC PZ Kladno – HC Letci Letňany 3:4 sn.

S lídrem ligové tabulky PZ Kladno se očekávalo zajímavé utkání. Vše ze začátku nasvědčovalo tomu, že se opět bude konat velké vítězství soupeře z Kladna, již po první třetině byl stav 3:0 a vypadalo to, že Letci směřují k porážce. Od druhé třetiny však naši junioři předvedli týmový výkon. Svou hru výrazně zlepšili a především díky skvěle fungující obraně dokázali utkání za další dvě třetiny srovnat na 3:3. Poté o vítězi rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých byli Letci úspěšnější. Radost z výhry v již téměř ztraceném utkání byla o to sladší.

Následující utkání sehrají junioři v neděli 24.2. na domácím ledě proti Klatovům, se kterými se přetahují o 2. místo Ligy juniorů skupiny Západ.

 

Muži

HC Letci Letňany – HC Hvězda Praha 3:4

V utkání, ve kterém se opět mužstva utkala o druhé místo a ještě teoretickou šanci pronásledovat ve zbývajících dvou kolech Krajského přeboru Zbraslav, se Letcům nedařilo.

Kdo viděl i předešlé domácí utkání se Slavojem Zbraslav, si musel připadat, že za Letce nastoupilo naprosto odlišné mužstvo. To, co Letce zdobilo v předešlém utkání – nasazení, pohyb, zarputilost, tvrdost a bojovnost – to vše jsme v první polovině utkání od Letců neviděli. Letňanští měli k dispozici několik přesilovek, ale ani jednu nedokázali kloudně sehrát, naopak hráči Hvězdy Letce přehrávali. Ač si také nevytvořili během první třetiny velké šance, dostali se zaslouženě do vedení 1:0.

Do druhé třetiny chtěli Letci svou hru zlepšit a zpřesnit. Nicméně opět aktivnějším týmem byl soupeř, tudíž se již v polovině zápasu radoval z tříbrankového náskoku. Tento okamžik Letce poslal na takzvané dno, od kterého se chtěli odrazit a zápas ještě zdramatizovat. Po krásné individuální akci Honzy Šramoty domácí snížili stav zápasu na 1:3. Tato vstřelená branka naše hráče motivovala a snažili se do konce třetiny alespoň snížit na rozdíl jedné branky. To se v závěru druhé třetiny mohlo několikrát povést, ale v obrovském tlaku při přesilové hře se ani jeden z Letců nedokázal prosadit. A tak místo radosti zvonila tyčka a téměř prázdná brána sice volala po gólu, ale zůstala nevyslyšena. Je škoda, že se Letcům nepodařilo vstřelit druhý gól, jelikož si ho za svou aktivitu v druhé polovině třetiny zasloužili.

Třetí třetina tak nesla otázku, zda budou domácí v náporu pokračovat a ještě zdramatizují zápas, nebo zda se hostům podaří zápas v klidu dohrát. Již kolem páté minuty to bylo, ač Letci měli více ze hry, 1:4 a vše směřovalo k jednoznačnému konci. Ale proti byla naše třetí lajna ve složení Červený-Šramota-Fábera, která zařídila další 2 branky (konkrétně Radim Červený snižoval na 2:4 a Šramota dal Letcům naději gólem na 3:4). Čas i šance na alespoň vyrovnání byly, ale bohužel Letci selhali ve vyložených šancích a neproměnili samostatné nájezdy ani vyložené šance, a tak i přes dobrý výkon v druhé polovině utkání prohráli o jednu branku 3:4.

HC Letci Letňany – TJ Bohemians Praha 2:2

K poslednímu domácímu utkání nastoupili muži proti „Bohemce“. Z nepochopitelného rozhodnutí rozhodčích nebylo umožněno mužstvům se rozbruslit na ledě v tradiční předzápasové rozcvičce, a tak se šlo rovnou k utkání, přičemž byla logicky na hráčích obou týmů vidět nerozehranost.

Od prvních vteřin do konce jsme byli svědky velmi vyrovnaného utkání, které mohla vyhrát obě mužstva, a které nakonec asi férově skončilo remízou. Letci doplatili na svou neproduktivitu, když selhávali v jasných šancích a vylámali si zuby na ve velkém stylu chytajícím brankářovi hostí, který chvílemi opravdu čaroval. Hráči Bohemians skórovali jako první, ale za pár minut dokázal odpovědět Horáček, který se hezky prosadil po nahrávce Utěšila. Hosté se však ještě do přestávky znovu ujali vedení, když si domácí nedokázali protihráče dobře rozebrat, a tak měl soupeř sám před Olivkou dost času na zakončení – 1:2. Ve druhé třetině jsme branku neviděli ani na jedné straně, postupně však měli častěji puk na svých hokejkách domácí. Ve třetí třetině se tlak dále stupňoval, ale hostující brankář všem střelám a šancím odolával. Když už to pomalu vypadalo, že Letci zůstanou pouze u jednoho vstřeleného gólu, vzal si puk Tomáš Král a nechytatelnou dělovkou vymetl růžek brány. Skóre se již do konce utkání nezměnilo a tak Letci ve svém posledním domácím představení v premiérové sezóně remizovali 2:2.

Poslední utkání ve své první sezóně odehrají Letci na půdě již jistého mistra Pražského přeboru, týmu Slavoje Zbraslav v neděli 24.2. od 17:00.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka