čtvrtek 28. února 2013

Ohlédnutí za víkendovými zápasy 23. díl

Tento víkend nám z důvodu jarních prázdnin přinesl méně zápasů než obvykle, naštěstí ale přesto velmi zajímavých. „Šestka“ a „osmička“ se utkala s Kobrou Praha a naši byli jasnými favority, potvrdili prognózy a zvítězili? Uspěli mladší dorostenci ve snaze zlomit smůlu ze zápasů s karlovarskými? A dokázali navázat starší dorostenci na svá vítězství i doma? Souboj o druhé místo v juniorské lize – poradili si Letci s Klatovy?

Dalším soutěžním zápasem pokračovala Žákovská liga šesté třídy. V sobotu 23.2. se naši Letci představili na ledě Kobry Praha.

Osmá třída v sobotu 23.2. potvrzovala svou roli favorita na ledě Kobry Praha.

Dvakrát doma se představili v dobré formě hrající starší dorostenci. V pátek 22.2. přivítali na svém ledě Rebel Havlíčkův Brod a v sobotu 23.2. hráče z Mladé Boleslavi.

O druhé místo bojující junioři přivítali v domácí Ice areně svého klatovského konkurenta v neděli 24.2.

 

Výsledky a hodnocení zápasů:

6. třída

HC Kobra Praha – HC Letci Letňany 1:9

V době jarních prázdnin byla na některých klucích vidět nerozehranost, jelikož ne všichni během týdne navštěvovali tréninky. V první třetině nám chyběl pohyb, ale i tak jsme vedli po dvaceti minutách 4:1 a měli tak pohodlný náskok. Od druhé třetiny jsme se již naplno rozehráli a předváděli hezký hokej. Zlepšil se pohyb a ruce nás začaly poslouchat také lépe, což vedlo k dalším pěti brankám v domácí síti, a tak už jsme vedli 9:1. Ve třetí třetině gól nepadl, a tak jsme se nedočkali onoho vytouženého kulatého desátého gólu. Dle slov pana trenéra Nikla: „Nikdo z našich nechtěl dát ten desátý gól, asi aby nenosil do kabiny sladkou odměnu ve formě buchet :)".

Další utkání čeká na hráče šesté třídy ve středu 27.2., kdy se utkají na domácím ledě s týmem Kolína (minule výhra 8:4, když o vítězství rozhodla až 3. třetina) a poté v sobotu 2.3. ve venkovním utkání s pražskou Slavii.

 

8. třída

HC Kobra Praha – HC Letci Letňany 4:14

Utkání, které mělo jasného favorita, skončilo podle všech předpokladů. Kobra se sice rychle dostala do vedení 1:0, ale tím naše hráče „vyprovokovala“ k rychlému obratu a asi po 3 minutách to už bylo 1:5. Naši si utkání užili, s chutí si zastříleli a potvrdili tak, že jejich útočná síla je na velmi vysoké úrovni. Svého soupeře rozstříleli naši osmáci v poměru 4:14.

Kolín, to je náš příští soupeř pro tuto kategorii. Vyzveme ho na domácím ledě, konkrétně ve středu 27.2. (v paměti máme kanonádu 11:0). Poté v sobotu 2.3. zavítáme na půdu Slavie Praha. Uvidíme, zda i tu s chutí porazí. Držíme palce!

 

Starší dorost

HC Letci Letňany – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1

Letci přistoupili k tomuto utkání od prvních minut velmi aktivně a svého soupeře přehrávali. Vypracovali si řadu zajímavých šancí a již v 7. minutě se radovali zásluhou Ječného. V tempu, které Letci nasadili, hráči nepolevovali a o 6 minut později, ve 13. minutě, to bylo 2:0, po krásné akci zakončujícího Brejchy a asistujícího Honetschlägera. Jenže již o 12 sekund později to bylo 2:1, kdy po rychlé akci po buly snížil Havlíčkův Brod. V 15. minutě jsme odskočili znovu o dvě branky, v přesilovce se prosadil Šťovíček po pěkné nahrávce Brejchy. Za tohoto stavu se šlo po první části do kabin a domácí Letci byli spokojenějším týmem.

Druhá třetina opět přinesla převahu Letců, byť ne tak výraznou. Havlíčkobrodští se kvůli zbytečným chybám obrany několikrát dostali do zajímavých pozic, ale Kosina puk za svá záda ani jednou nepustil. Na druhé straně předváděl jisté zákroky i hostující brankář, a tak byl stav po čtyřiceti minutách stejný jako po dvaceti.

Čekalo se, zda hosté zvýší svou aktivitu a zatlačí Letce, nebo si naši v klidu dohrají dobře rozehrané klání. Třetí třetina přinesla vzruch, když se ve 45. minutě domácí domáhali branky, ta ale nebyla uznána pro posunutí brány. Letci si museli počkat až na 52. minutu, kdy na sebe vzal zodpovědnost při přečíslení dvou na jednoho Ječný a prostřelil brankáře v soupeřově svatyni. Konečné skóre se už neměnilo a Letci se tak radovali z vítězství 4:1.

HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech

V utkání s mladoboleslavskými se Letcům nepodařil vstup do utkání, když hned ve třetí minutě inkasovali ve dvojnásobném oslabení. Starší dorostence to ale nepotopilo a snažili se rychle odpovědět. To se jim však i přes slibné šance nepodařilo a hra se postupem času vyrovnala. Obě mužstva si vytvořila pár šancí, ale oba brankáři byli pozorní a jistí.

Do druhé třetiny vstoupili i díky přesilové hře aktivněji Letci, ale vyrovnání si nevynutili. To přišlo až ve 29. minutě, kdy se napotřetí prosadil Brejcha a srovnal stav na 1:1. Dále se hrál vyrovnaný hokej, který se kouskoval mnoha vyloučeními na obou stranách, ale další branku jsme již neviděli.

Třetí část tak slibovala zajímavou podívanou a jedna branka mohla celé utkání rozhodnout. Letci si této šance byli vědomi a tvrdě za ní šli. Několikrát byli blízko gólu a jednou se už i radovali. Bohužel předčasně, protože gól uznán nebyl – kvůli dříve odpískanému přerušení hry. Po 60 minutách svítilo na tabuli vyrovnané skóre 1:1 a hrálo se prodloužení.

To nám mnoho vzruchu nepřineslo a oba týmy se pomalu ale jistě připravovali na nájezdy. V nich rozhodl Martin Šťovíček, který brankáře Mladé Boleslavi propálil mezi betony. Švihálek naopak všechny pokusy soupeře pochytal, a tak se mohli Letci radovat z dalších 2 bodů a prodloužení své série vítězných utkání.

Následující dva duely sehrají letňanští na půdě Přerova a Olomouce. V pátek 1.3. se utkají na ledě HC Zubr Přerov a v sobotu 2.3. se pokusí získat body na ledě HC Olomouc. Prodlouží Letci svou pětizápasovou šňůru výher i na moravské půdě?

 

Junioři

HC Letci Letňany – HC Klatovy 8:6

Nejlepší obrana je útok. Tímto heslem se řídily oba týmy v zápase, kde se utkal druhý se třetím v tabulce. Útoky převládaly nad obranou a tak jsme byli svědky velmi divokého vývoje utkání a vysokého výsledku, který mohl skončit vsítěním ještě více branek. O vítězství Letců rozhodla naše vysoká produktivita, především pak ve 2. třetině, kterou Letci vyhráli 6:1 a položili tak hlavní kámen k úspěchu. Hráči na obou stranách hráli víceméně jen dopředu a každý si chtěl vstřelit gól. My jsme byli o něco lepší a zaslouženě zvítězili.

O příštím víkendu se Letci vydají v pátek 1.3. do Sokolova, kde se utkají s Karlovými Vary „B“. A v neděli 3.3. přivítají na svém ledě tým z Klášterce nad Ohří. Věřme, že Letci obě utkání vyhrají a na konci sezóny (ještě zbývají 3 utkání) budou na druhé pozici.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka