pátek 16. září 2011

Mladší dorost urval doma bod, starší dorost přijel bez bodu

Ve čtvrtek 15.9. se hrála další utkání ELIOD extraligy mladšího dorostu a Extraligy staršího dorostu. Naši mladší dorostenci si připsali v domácím utkání s Havlíčkovým Brodem bod za prohru 6:7 v prodloužení, starší dorostenci se před půlnocí vrátili bez bodu z Pardubic, kde prohráli 6:4.

Utkání mladšího dorostu s Havlíčkovým Brodem poznamenali nepřesvědčivé výkony obou domácích brankařů. Po první třetině mladí Letci prohrávali 3:2, ale dokázali srovnat krok, ve třetí třetině prohrávali dokonce o tři branky, nicméně opět zvládli soupeře dotáhnout. Ústřední postavou domácích byl opět V. Karabáček, který si připsal 4 branky a 7 vteřin před koncem utkání srovnával na 6:6. V prodloužení se bohužel Letcům nedařilo a když nevyužili dvě jasné šance, radoval se Havlíčkův Brod po lehkém nahození do branky, které domácí brankář podcenil.

VÝSLEDKY 2. KOLO ELMD TABULKA ELMD



Starší dorostenci se v 18:00 hodin postavili na modrou čáru v ČEZ Aréně v Pardubicích a třetí utkání extraligy staršího dorostu byla asi zatím největší zkouška pro tým z Letňan. Pardubičtí od začátku udávali tempo a zejména první formace v čele s Veselým J. dělala Letcům nemalé problémy. Právě tato formace dokázala v šesté minutě otevřít skóre zápasu, když se trefil J. Veselý. Pardubickým se podařilo během dalších 4 minut přidat ještě dvě branky a tak bylo o osudu 1. třetiny rozhodnuto i přesto, že v 10. minutě se po pravé straně protáhl Minář (3-1) a backhandem dokázal prostřelit dnes nejistého domácího brankaře.
V druhé třetině se hra hostů zlepšila a tým z Letňan v kritických situacích podržel Švihálek v brance. V 38. minutě ale zamířil na trestnou lavici Uhlíř, když ihned po buly zahákoval unikající pardubického útočníka. Po minutě hry potrestal v početní výhodě vyloučení Letců Bureš (4-1), když se k němu po střele od modré čáry odrazil puk a on ho bez váhání poslal do odkryté branky. Těsně před koncem třetí třetiny ještě Pardubičtí zahrozili ze samostatného úniku, Švihálek byl ale na místě. 
Utkání se zdálo být rozhodnuté až do 42. minuty, kdy se Letcům díky Brejchově (4-2) střele od modré podařilo korigovat a nastartovalo je to k maximálnímu úsilí. Za další dvě minuty se prosadil Hes (4-3) a když čtvrtou branku Letců přidal ve 48. minutě Uhlíř (4-4), nevypadalo to s domácím týmem dobře. Pak ale přišlo vyloučení Hese, který musel zatáhnout za záchranou brzdu po Uhlířově zaváhání v obraném pásmu. Letci se vydrželi bránit celé dvě minuty oslabení, nicméně Pardubice nakonec dokázali vstřelit vedoucí gól (Procházka 5-4) tři vteřiny po tom, co se vrátil Hes z trestné lavice. V následujícím protiútoku předvedli pardubičtí hráči nejhezčí akci zápasu, když se po levém křídle protáhl obraným pásmem Letců Bureš a krásnou křižnou přihrávkou přes obránce hostů vybídl ke vstřelení 6. gólu Řezníčka (6-4), který bez váhání proměnil.
I přes skvěle odehranou třetí třetinu nakonec Letci utkání nezvládli, nicméně vítězství domácích bylo zasloužené a po právu si z utkání odnesou 3 body.

Starší dorostence čeká v sobotu 17.9. utkání v Mladé Boleslavi (15:45), mladší dorost míří v neděli do Pardubic (16:00).

VÝSLEDKY 3. KOLO ELSD  TABULKA ELSD


Čtěte také

Podcast hokej zblízka