pondělí 27. května 2013

Bývalí Letci uspěli na draftu KHL!

V sobotu 25. května proběhl v ukrajinském Doněcku draft hráčů do KHL. Draftováni mohli být hráči narozeni v roce 1996. Mezi hráče tohoto ročníku patří například i bývalí útočníci Letců Jakub Vrána a Václav Karabáček.

Jedničkou draftu 2013 se stal Dmitrij Osipov, kterého si vybral Chabarovsk.

Prvním vybraným Čechem se stal ex-Letec Jakub Vrána, který nyní nastupuje za švédský Linköping. Z 23. pozice si ho vybral Novosibirsk. 

Další ex-Letec Václav Karabáček (nyní hrající za rakouský Salzburg) byl vybrán v pořadí jako třetí Čech. Z celkové 36. pozice si ho vybral chorvatský nováček v KHL, Záhřeb.

Jediný český zástupce v KHL, Lev Praha, si v ukrajinském Doněcku vybral Švéda Rasmuse Anderssona z Malmö (ze 48. pozice) a Čechy Karla Vejmelku z Pardubic (84.), Tomáše Havlína z Liberce (105.), Samuela Ollendera z Vítkovic (122.) a Josefa Stříbrného z Litvínova (153.).

Dalšími draftovanými českými hráči byli mimo jiné z 34. pozice Čerepovcem vybraný David Pastrňák (nyní Södertälje). Jako 51. v pořadí byl Novosibirskem zvolen Pavel Jenyš (nyní Kometa Brno). Z 66. pozice bral Petrohrad Lukáše Vopelku (nyní švédské Örebrö). A na 139. chorvatský Záhřeb ukázal na Jiřího Smejkala (České Budějovice).

Nyní můžeme být zvědaví, zda se někdo z těchto hráčů do Kontinentální hokejové ligy prosadí, nebo zda budou své štěstí nejdříve zkoušet v nejprestižnější hokejové lize světa, v kanadsko-americké NHL.
Ať tak nebo tak, Kubovi a Vencovi přejeme do jejich kariéry mnoho štěstí a zdraví!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka