čtvrtek 03. října 2013

Muži si připsali první domácí výhru sezóny

V sobotu 28. září přivítalo naše Áčko na domácím ledě tým z Roudnice nad Labem. Letci do utkání Letci nastoupili i přes dobrý start roudnických jako favorit. Letci se sice rozjížděli pomalu, ale nakonec si připsali vcelku jednoznačné vítězství 9:3.

Oba celky do utkání vstupovaly v rozdílných pozicích. Letci jako favorit, ačkoliv s ne příliš přesvědčivým startem do sezóny (prohra s Lomnicí a výhra díky 3. třetině nad Zbraslaví), naopak roudničtí jako outsider, byť se stoprocentní bilancí (výhry nad Zbraslaví a Žižkovem).

HC Letci Letňany – HC Roudnice nad Labem 9:3 (1:0, 4:1, 4:2)

Letci postavili do zápasu 4 lajny, avšak kýžený efekt rychlých a svižných střídání to úplně nepřineslo. Z prvního gólu se Letci radovali paradoxně ve vlastním oslabení, kdy napřáhl Bílek od modré čáry a propálil hostujícího brankáře. Do konce třetiny se stav neměnil.

Začátek druhé třetiny sice nepřinesl změnu skóre, ale změnila se znovu sestava našich Letců (hra na 3 pětky). A naštěstí se poměrně rychle měnila i čísla na výsledkové tabuli - Letci se ujali dvoubrankového vedení po gólu Jiřího Mrázka. Poté zůstalo několik velmi slibných příležitostí neproměněno, ale v rozmezí 30. – 35. minuty se letňanské barvy mohly 3x radovat. Postupně se prosadili Manhart, Bílek a opět Mrázek. Pak se ke slovu dostali také hráči Roudnice a těsně před přestávkou snížili stav utkání na 5:1. 

Vstup do třetí dvacetiminutovky se Letcům znovu povedl, chvíli po začátku se prosadil Kadaně. Stejný hráč si připsal i další úspěch v okamžiku, kdy do konce třetiny zbývalo 6 minut (7:2). Pak se z branek radovaly oba týmy ještě dvakrát, na straně Letců se po své několikáté stoprocentní šanci prosadil Matěj Štěpán a skóre uzavřel Tomáš Král.

Letci si tak připsali vcelku jednoznačné vítězství nad svým soupeřem. Ve hře byla nicméně vidět ještě nesehranost, a tak mají Letci stále co zlepšovat.

Věřme, že naši i v příštím utkání (sobota 5. října) potvrdí roli favorita a porazí „B“ tým Kobry Praha. Přijďte i vy povzbudit naši nejstarší kategorii! Sobota, 19:50 v Ice areně, hala Reebok!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka