úterý 22. října 2013

3 body si z Letňan odvážejí starší dorostenci Kladna

Starší dorostenci se v pondělí utkali v 18. vloženém kole doma s Rytíři z Kladna. Do Letňan zavítal druhý celek tabulky, se kterým měli Letci do tohoto utkání pozitivní bilanci dvou výher (jedna až po prodloužení). V tomto utkání se ale z vítězství bohužel naše barvy radovat po výsledku 3:4 nemohly.

HC Letci Letňany – HC Rytíři Kladno 3:4 (2:3, 0:1, 1:0)

Letci se snažili odčinit debakl s Chomutovem a do utkání proti druhému celku RAKO ELSD vstoupili aktivně. Již po pěti minutách zvedala domácí střídačka zásluhou Jana Klečky ruce nad hlavu – 1:0. Vzápětí šli ale Letci do čtyř, Kladno se nerozpakovalo a již o minutu později vyrovnalo zásluhou Kružíka. Ten samý hráč ve 14. minutě zvrátil stav utkání. O chvilku později sice domácí dostali šanci přesilové hry (kterou po šestnácti vteřinách využil Kulda po přihrávce Hůly), ale o minutu později, konkrétně v 16. minutě, vedli kladenští opět o gól – prosadil se Keszi.

Ve druhé třetině to dlouho vypadalo, že hostující ze své mírné převahy nic nevytěží, ale nakonec se mohli radovat, a to ve 37. minutě zásluhou branky Kadlece – 2:4. Do konce třetiny se již skóre neměnilo.

Do třetí periody tak vstupovali Letci s mankem dvou branek, které se aktivně snažili smazat. Branku však vstřelili až v 55. minutě díky Zeliskovi, který využil přesilovou hru. Do konce zápasu už bohužel žádná branka nepadla, i přes několik slibných šancí, a tak si Letci připsali porážku 3:4.

Komentář Jiřího Žůrka, hlavního trenéra Letců:

„O Kladnu se ví, že má velice šikovné a rychlé útočníky a zdobí je rychlý přechod středního pásma, kdy sklepávají kotouče z osy na mantinel. Na to hlavně jsme se snažili takticky připravit. Dále pak na jejich silné přesilovky, kde jsou důrazní a šikovní v předbrankovém prostoru. První gól nám ale i tak vstřelili z přesilovky. V první třetině jsme hráli vyrovnaně a po gólu na 2:2 jsme se mohli ujmout vedení, ale udělali jsme zbytečnou hrubku, která vyústila ve třetí gól Kladna. Eliminace jejich útočné síly se nám tak v první třetině bohužel nepovedla.

Do druhé třetiny jsme vstupovali s úmyslem neinkasovat další branku a spíše vycházet ze zabezpečené obrany, jelikož nám druhé třetiny v této sezóně moc nejdou. Nadstavbou, ve kterou jsme doufali, by pak bylo srovnání na 3:3. Ani jeden z těchto cílů se nám bohužel nepodařilo splnit, i když to dlouhou dobu vypadalo nadějně. Dostali jsme se do několika „loženek“, ale žádnou nevyužili.

Do třetí třetiny jsme tak vstupovali s výsledkem 2:4, který byl pro nás nelichotivý. Podařilo se nám ještě snížit 5 minut před koncem opět při přesilovce, ale na vyrovnání jsme již, i přes několik pološancí a kotoučů poskakujících kolem brankoviště, nedosáhli. Soupeře podržel svými zákroky dobře chytající Vladař.

Hodnotím celkově jako vcelku vyrovnané utkání s druhým týmem tabulky.“

Další utkání čekají na dorostence v pátek 25. 10. na ledě Plzně a hned následující den, v sobotu 26. října od 15:30, v domácí Ice areně přivítají momentálně vedoucí tým RAKO ELSD Spartu Praha.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka