úterý 22. října 2013

Mladší dorostenci v uplynulém týdnu stoprocentní

Ve čtvrtek 17. a v neděli 20. října čekaly na mladší dorostence týmy, které by měli naši hráči porážet. Ve čtvrtek utkání v Písku a v neděli v Ústí nad Labem.

IHC Písek – HC Letci Letňany 3:11 (0:3, 0:3, 3:5)

Hodnocení trenéra Martina Rouska:

„S Pískem se jednalo o jednoznačné utkání, které probíhalo převážně v naší režii. Pro naši vysokou výhru rozhodlo to, že jsme konečně dokázali využívat šance a naše snaha se tak přeměnila v branky.“

HC Slovan Ústečtí lvi - HC Letci Letňany 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)

Úvod utkání měli Letci jasně pod kontrolou. Na soupeře naši mladší dorostenci vlétli a soupeře k ničemu nepouštěli. Šance však proti bránícímu se soupeři nevyužili a kvůli nedisciplinovanosti nabídli soupeři 63 sekund dlouhotrvající přesilovku 5 na 3. Tu ale naštěstí letňanští ubránili bez inkasovaného gólu, a tak se mohli naši hráči opět vrhnout do útoku. Snaha byla umocněna faulem jednoho z ústeckých, ale ani Letci svou početní výhodu nevyužili. Naopak v 15. minutě se Ústí radovalo z branky, při přesilové hře se prosadil Bejček. Letci do konce třetiny chtěli stihnout vyrovnat, ale své další šance (se železnou pravidelností) neproměňovali. Dokonce i přečíslení tří na jednoho zůstalo bez branky. Do kabin se tak šlo za překvapivého výsledku 1:0.

Do druhé třetiny opět vstoupili Letci aktivněji než domácí a ve 28. minutě se konečně dočkali ocenění za svou aktivitu. Prosadil se Ondřej Vorlický, který prostřelil domácího brankáře po nahrávce Maříka. Místo další branky v síti domácích se ale mohli radovat ústečtí. Přečíslení 2 na 1 potrestali domácí gólem, prosadil se Magasanik po asistenci Zicha. Naše mladší dorostence tento gól zdravě nabudil a opět začali domácí tlačit. Paradoxně v oslabení dokázali Letci opět vyrovnat. V poslední vteřině po úniku vstřelil branku Václav Mařík. Do kabin se tak šlo za stavu 2:2.

Bylo otázkou, zda Letci konečně převáží misky vah na svou stranu, nebo zda budou i nadále v šancích selhávat. Bohužel již po dvou minutách překonal Mokrého Leitner a domácí se tak potřetí v utkání ujali vedení – 3:2. Letci se však opět dočkali vyrovnání, na 3:3 vyrovnal v početní převaze v 50. minutě Václav Burda střelou mezi betony. Letcům to nestačilo a hnali se za vítězstvím, opět v přesilovce vstřelil v 54. minutě branku Volf a naši hráči se tak poprvé ujali vedení. Domácí se snažili stav utkání ještě zvrátit i hrou bez brankáře, ale stav už zůstal příznivý pro naše barvy, Letci zaslouženě zvítězili 3:4.

Martin Rousek utkání zhodnotil takto:

„V Ústí nad Labem jsme sehráli velmi podobné, ne-li stejné utkání jako v Písku. Velkým rozdílem však bylo naše opětovné selhávání v koncovce. Neproměnili jsme spoustu vyložených šancí, což nás nakonec mohlo mrzet. Soupeře jsme jednoznačně přestříleli, ale nakonec jsme se trápili až do konce utkání. Zaslouženě jsme ale nakonec zvítězili."

V dalším utkání se letňanští představí opět na půdě soupeře, tentokrát na ledě chomutovských Pirátů. Zápas se odehraje v neděli 27. 10. od 12:00. Doufejme, že Letci budou ve vítězstvích dále pokračovat a svého soupeře porazí.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka