úterý 29. října 2013

Plzeň přejela naše starší dorostence

V rozdílném postavení vstupovali Letci do utkání s týmem HC Plzeň 1929. Naši se po sérii neúspěchů propadli až na poslední místo, kdežto Plzeň bojuje o 3. – 6. příčku, kde jsou týmy bodově velmi vyrovnané.

19. kolo RAKO ELSD
HC Plzeň 1929 – HC Letci Letňany 8:1 (2:1, 2:0, 4:0)

Poslední vzájemný duel Plzeň jasně ovládla a zvítězila 7:1, Letci doufali, že se tento výsledek opakovat nebude a nějaký ten bod na ledě domácích vybojují.  

Utkání ale začalo náporem domácí Plzně. Aktivita vedla k brzkému vyloučení jednoho z Letců, čehož Plzeň bezezbytku využila, dorážkou se prosadil Stráský. V polovině třetiny dostali výhodu početní převahy i letňanští, a i tato výhoda byla využita – Poljanyčka nahrával a Pražienka zakončoval, 1:1. Iniciativu převzali Letci, ale nevydržela jim dlouho. Koncem třetiny Plzeň navázala na svou hru z úvodu periody a v 19. minutě se opět prosadil ze situace 2 na 1 Stráský. Do konce třetiny byl stav neměnný, tudíž se šlo do kabin za stavu 2:1.

Do druhé třetiny Letci vstupovali se snahou o změnu vývoje utkání, ale do šancí se spíše dostávali domácí. Polovinu třetiny byl stav stále 2:1, až se prosadil ve 31. minutě Opava.  Ve 39. minutě již svítilo na světelné tabuli 4:1 pro plzeňské hráče, skóroval Beneš. Za tohoto stavu se také odcházelo do kabin, a tak Letci mohli jen přemýšlet, jak tento negativní vývoj utkání otočit.

Ovšem do třetí části vstupovali naši ve čtyřech, když pykali za vyloučení v poslední vteřině druhé dvacetiminutovky. Přesilovku domácí sice nevyužili, ale Plzeň v silném tlaku pokračovala a Švarc zvýšil na 5:1 a s nadějemi na bodový export již nemohl kalkulovat nikdo. Ve 49. minutě navýšil už tak vysoké skóre Kokoška, v 54. Vavřička a v 57. opět Kokoška.

Letci tak domů odjížděli s nášupem 8:1 a bohužel nedokázali utnout sérii proher. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka