Letňanští žáci byli o víkendu stoprocentní
úterý 07. ledna 2014

Skvělý vstup do nového roku. Všechny třídy vyhrály

Co na tom, že je hned první lednový víkend čekaly zápasy na hřištích soupeřů. Letňanští žáci si s nimi poradili bez jediného zaváhání. Zatímco třídy pětky a sedmičky uspěly v derby proti Zbraslavi, šesťáci a osmáci dokázali naplno bodovat v Mladé Boleslavi. Lepší vstup do nového roku si týmy malých Letců nemohly snad ani přát.

Nepříznivý vývoj vůli nezlomil

Jasnou kanonádou zahájili nadstavbovou část své ligy hokejisté páté třídy. A vlastně začali nový rok ve stejném stylu, v jakém zakončili ten minulý. Tentokrát nad Zbraslaví vyhráli "jen" 7:2, ovšem síla protivníka byla oproti Kutné Hoře diametrálně odlišná. "Ve Zbraslavi mají solidní tým, což se také potvrdilo," připomněl kouč Zbyněk Zavadil. Letci měli v průměru mnohem mladší partu a zpočátku se zdálo, že na to doplatí.

Prohrávali 0:2. Jenže pak si vzala slovo šikovná formace ve složení Aleš Čech - Lukáš Strnad - Marek Vlasák a čtyřmi góly otočíla zápas. "Skvěle kombinovali, a to mohli klidně přidat ještě víc branek," doplnil trenér. Vlasák se trefil dvakrát, oba jeho parťáci jednou. Dva góly zaznamenal také Josef Broš a jeden David Straka.

"Tenhle tým má na čem stavět, hráči se neustále zlepšují v bruslení i kombinaci," chválí Zavadil. A kromě tří zmiňovaných útočníků si všímá výrazného zlepšení u dalších jmen. "Třeba Tomáš Václavík nebo David Smrt, jehož se teď chytla trochu smůla. A taky Hanka Haasová," vyzdvihl hru jediné dívky v šatně.

5. třída: Zbraslav - HC Letci 2:7 (1:0, 1:4, 0:3)
Branky hostů:
Vlasák 2, Broš 2, Čech, Strnad, Straka.

Jedenáctý zápas bez prohry

Tři týdny nehráli šesťáci mistrovský zápas a do Mladé Boleslavi odjížděli jen po dvou ostrých trénincích. "Trochu se to odrazilo na herní kvalitě, bylo vidět, že se hráči hledají," přiznal trenér Jan Zlatohlávek. Nezapomněl ovšem vyzdvihnout také kvalitu soupeře: "Tentokrát nás hodně potrápili," dodal.

Jeho tým nakonec vyhrál 4:2 a v lize si připsal už jedenáctý neprohraný duel v řadě. V tom sobotním se na výhře gólově podíleli dvoubrankový střelec Václav Adamec, Adam Klatt a benjamínek Lukáš Strnad. "Viděl jsem bojovnost a nasazení. Ty body jsme si vydřeli, ale vyhráli jsme zaslouženě," ocenil na družstvu Zlatohlávek. Šestá třída dál soupeří na dálku s Libercem o první místo v tabulce.

6. třída: Mladá Boleslav - HC Letci 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky hostů
: Adamec 2, Klatt, Strnad.

Z pohodlného náskoku drama

Po dvou třetinách vedli o tři góly a vše směřovalo ke klidně kontrolovanému triumfu. Jenže tak jednoduché to sedmáci na ledě Zbraslavi neměli. Domácí totiž dvěma góly ve třetí třetině snížili na rozdíl jediné branky, když Letce dostali pod tlak v několikaminutové hře bez brankáře. Naštěstí v ní stačili skórovat jen jednou...

Letňanský tým nakonec vyhrál těsně 3:2. "Ale kluci bojovali do poslední minuty a za tu bojovnost si zasloužili vyhrát. Bylo to napínavé utkání, které jsme rozhodně neměli pod kontrolou," hodnotil asistent trenéra Ladislav Kadaně, jenž na střídačce zastupoval Martina Rouska. Za hosty se postupně trefili Petros Tzovairis, Jan Zedek a Tadeáš Pinkas. A svému týmu zařídili první dva body v nadstavbové části.

7. třída: Zbraslav - HC Letci 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)
Branky hostů:
Tzovairis, Zedek, Pinkas.

Konec dlouhého čekání na body

Na vítězství čekali přes měsíc a půl, za tu dobu v lize museli skousnout čtyři porážky v řadě. Ale černá série je zaplaťpánbůh u konce. Osmáci ji zlomili výhrou 4:1 v Mladé Boleslavi, kde si jasný náskok vypracovali už po dvou třetinách. "Od té druhé byla jasně znát naše převaha. Naším vyloučením jsme pak sice nechali domácí snížit, ale utkání jsme kontrolovali," ocenil Jan Mišner.

Asistent trenéra vedl tým v roli hlavního kouče, neboť Milan Antoš měl ještě komentátorské povinnosti na mistrovství světa dvacítek. A své svěřence Mišner chválil. "Bylo na nich vidět, že se na zápas těší a mají chuť do hry. Projevovalo se to od začátku, kdy jsme stříleli góly po hezkých akcích." Branky si rozdělili čtyři různí střelci - Milan Antoš mladší, Jan Červenka, Ondřej Šíba a Tadeáš Pinkas.

8. třída: Mladá Boleslav - HC Letci 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)
Branky hostů:
Pinkas, Antoš, Červenka, Šíba.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka