Do nadstavby postupují ze třetího místa
úterý 14. ledna 2014

Cíl jsme zatím nesplnili, přiznal kouč. Muži ale věří dál

Zklamání? To ne. Ale nesplněné očekávání ano. Letňanští muži mají letos ambice reálně bojovat o postup do 2. ligy. Jenže do nadstavbové fáze půjdou v polovině sezony až ze třetího místa... Byť v posledním kole završili základní část hladkou výhrou 5:1 nad Bohemians Praha, na vedoucí tandem ztrácí nadále tři body. A kouč Jan Doutnáč přiznává: "Zatím jsme nesplnili to, co jsme si před startem soutěže dali za cíl."

Nic na tom nezměnil ani poslední duel s Bohemians, proti nimž zazářil domácí kapitán Jan Mišner. To on hattrickem v prvních dvou třetinách rozhodl o pohodlném triumfu - který však už na tabulce nemohl nic změnit.

Letci s 29 body zůstali třetí za pražskou Hvězdou a Lomnicí nad Popelkou. Oba týmy mají o tři body více. "Čekal jsem, že základní část vyhrajeme my a ještě s určitým náskokem," netají se Doutnáč. "Na druhou stranu - pořád to máme ve svých rukách."

První čtyřka Pražského přeboru se mezi sebou utká dvoukolově o první místo v nadstavbě. Její vítěz postoupí do kvalifikace o baráž a změří síly s šampiony z jiných krajů, aby získal právo bojovat v baráži o vysněný postup do 2. národní ligy.

"Stále věříme, že to můžeme dokázat. Jsme plni víry," nepředstírá letňanský kouč. Mužstvo na to má, jenže každé další zaváhání by ho mohlo připravit o naději. "Jesti je to svazující? My si to nepřipouštíme. Možná se budeme o to víc soustředit."

Nadstavba odstartuje už v následující víkend. Chtějí-li v ní Letňanští uspět, musí konečně najít recept na Hvězdu, kterou ve dvou předchozích duelech neuměli porazit. "My trénujeme jednou týdně, oni dvakrát," hledá Doutnáč rozdíly. "Je fakt, že si s jejich stylem nevíme moc rady. Vždycky to před svou brankou zavřou a my se těžko prosazujeme."

Nepodceňujte však ani čtvrtou Roudnici nad Labem, která už nemá ani teoretickou šanci na postup dál. Jenže favority během sezony trápila a Letci si to velmi dobře pamatují. Naposledy na jejím ledě vyhráli těsně 4:3, když rozhodující trefa padla jen chvílku před koncem. "Možná to s nima budou paradoxně nejtěžší zápasy, protože oni už nemají co ztratit," tuší v Letňanech.

Jedno se jim však splnilo už dopředu. Poslední zápas odehrají proti Hvězdě. Na obou stranách se totiž nejspíš očekává, že právě tahle bitva bude přímým bojem o postup ještě výš.

Doutnáč věří v morálku týmu. "V sezoně mě nejvíc potěšila docházka hráčů a taky fakt, že vytvořili skvělou partu. Ten kolektiv pracuje s chutí a radostí a já jenom doufám, že se to projeví. Musíme tomu věřit, protože máme dobrý tým," říká.

Možnost potvrdit to přijde velmi brzy.

HC Letci - Bohemians Praha 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Mišner (Štěpán, Horáček), 17. Mišner (Boček), 40. Mišner (Boček), 41. Štěpán (Kadaně), 53. Kadaně (Mrázek) – 45. Florian (Doskočil, Trpišovský).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka