Starší dorost nezvítězil ani na třináctý pokus
pátek 17. ledna 2014

V Olomouci porážka v prodloužení, ve Vsetíně debakl

Když už zpackali závěr zápasu, pochvalu si v Olomouci zasloužili alespoň za statečný výkon. To už se však nedalo říct o páteční bitvě na ledě Vsetína. Zatímco ve čtvrtek starší dorostenci Letňan alespoň bodovali, byť si v prodloužení nechali dát gól ve vlastní přesilovce, na Valašsku utrpěli drtivý debakl. Na toužené vítězství v extralize tak stále marně čekají. Už dlouhých třináct zápasů.

Přetnout tu nelichotivou sérii mohli Letci ve dvou dnech po sobě. Při výjezdu na dalekou Moravu se jim to však ani v jednom případě nepovedlo. Přitom na Hané nebyli daleko od překvapivého výsledku.

Proti Olomouci, která nově rozehranou skupinu vede, odehráli dobrou partii, třebaže prohráli 3:4 v prodloužení. "Kluci utkání velmi dobře odbojovali, podali skvělý výkon. Jen škoda že některé příležitosti nevyřešili líp," hodnotil letňanský kouč Jiří Žůrek.

Jeho parta otevřela z hole později dvoubrankového střelce Dominika Čapka skóre, které naopak ve třetí třetině musela dotahovat. A v 55. minutě se to díky Tomáši Honetschlägerovi povedlo. "Byla to zasloužená remíza. My měli hodně šancí, ale to Letňany také," přiznal domácí trenér Jan Tomajko. "Jenže když jsme v prodloužení měli výhodu přesilovky, hráči nezachovali chladnou hlavu," dodal Žůrek.

Místo toho byli příliš zbrklí a nechali soupeře ujet do protiútoku. Jejich kapitán Tomáš Šoustal pak svým druhým gólem rozhodl o dvou bodech pro Olomouc. "V závěru třetí třetiny to bylo nahoru dolů," popsal Žůrek. "O výhře mohla rozhodnout obě mužstva."

Konkurenti bodovali

To už ale nemohl říct o den později. Letňanští ve Vsetíně od začátku ztráceli a herně byli mnohem horší. A trenérovi se pochopitelně ani do hodnocení příliš nechtělo. "Propadli jsme na celé čáře a hráli špatně v útoku i v obraně. Propadli jsme úplně ve všem. Myslím, že je zbytečné to dále komentovat," nepouštěl se do velkého rozboru.

Vždyť třetí třetinu Letci prohráli 1:5, čestný úspěch zaznamenal v 55. minutě jen vypůjčený kapitán mladšího dorostu Václav Burda. Hra hostů se v průběhu utkání totálně rozpadla.

Přitom v ten nejnevhodnější okamžik. Právě se Vsetínem Letci na dálku bojují v tabulce. Před vzájemným soubojem na ně z předposlední příčky ztráceli čtyři body. Teď už ztrácí sedm. Navíc Písek a Ústí nad Labem, dva nejbližší konkurenti Letňan, v pátek zvítězily.

V sobotu ke všemu Ústí ve vzájemném duelu Písek porazilo 2:1 a Letňany odstrčilo na poslední místo.

Černá série Letců ne a ne skončit.

Olomouc - HC Letci 4:3p (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky:
33. Šoustal T. (Štefka, Hes), 34. Kropáč (Marek, Tomek), 49. Malý (Pavlovský), 64. Šoustal T. - 5. Čapek (Kulda), 42. Čapek (Štosek), 55. Honetschläger (Kulda). Rozhodčí: Přikryl - Novotná, Vožda. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 89. Střely na branku: 37:34. Olomouc: Pospíšil - Hes, Klvaňa, Škoda, Spurný, Hrbica, Tomek, Kolovratník - Janás, Šoustal T., Štefka - Heža, Kuba, Melichárek - Pavlovský, Marek, Kropáč - Dittrich, Horák Jiří I., Malý. HC Letci: Dubský - Hůla, Sekera, Zeliska, Kučera, Chvála, Štosek - Pražienka, Honetschläger, Burda, Poljanyčka, Klečka, Kulda, Tomek, Čapek, Horák, Smejkal.

Vsetín - HC Letci 8:1 (1:0, 2:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 17. Tydlačka (Abdul, Hořanský), 28. Hohl (Mikula, Strmiska), 28. Hořanský (Weinttrit), 44. Grygar (Mikula), 45. Janošek (Kovář), 46. Hořanský (Tydlačka), 51. Kovář (Augustín), 60. Mikula (Strmiska, Grygar) – 55. Burda (Honetschaleger, Hůla). Rozhodčí: Kubičík – Hanzlík, Šťepán. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. Diváci: 112. Střely na branku: 39:46. Vsetín: Bechný (Gerža) - Vítek, Augustín, Svozílek, Weintritt, Hohl - Rýpar, Hořanský, Kovář, Abdul, Konopka, Světlík, Mikula, Janošek, Tydlačka, Grygar, Toman, Miko, Strmiska. HC Letci: Dubský (Provazník) - Hůla, Sekera, Zeliska, Kučera, Chvála, Štosek - Pražienka, Honetschlager, Burda, Poljanyčka, Klečka, Šťastný, Kulda, Tomek, Čapek, Smejkal, Horák.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka