středa 28. září 2011

Havlíčkův Brod dotáhl Letňany

Ve středu se hrálo 7. kolo ELSD a do Letňan zavítal poslední tým skupiny střed Havlíčkův Brod. Po slibném začátku starší dorostenci ztratili vedení a dobře rozehrané utkání už nedokázali obrátit ve svůj prospěch. Havlíčkův Brod si tak odváží 3 body za vítězství 4:2.

Do utkání vstoupili Letci velice aktivně a od počátku měli herní převahu. V první desetiminutovce jim soupeř nabídl možnost 4 přesilových her, nicméně domácím se dnes nedařilo a nedokázali se v útočném pásmu usadit. Když už svého soupeře zamkli v útočném pásmu, omezili se pouze na přihrávky bez zakončení. Nakonec ze 4. přesilové hry přeci jen vytěžili branku, když se po přihrávce Chvátala prosadil Litera (1-0). 
Bohužel vzápětí se nechal vyloučit i domácí Minář a Havlíčkův Brod dokázal hned z první přesilové hry vyrovnat díky teči Dundáčka (1-1).
O minutu později se ještě sám od červené čáry řítil na Dolejše domácí Uhlíř, nicméně nedokázal ani trefit branku. A když domácí nevyužili ani pátou přesilovou hru v tomto utkání, šlo se do kabin za vyrovnaného skóre 1-1. 

V prvních pěti minutách druhé třetiny si domácí vytvořili několik slibných šancí a opět měli k dobru další přesilovou hru, nicméně nedokázali žádnou z výhod využít, naopak v 7. minutě z protiútoku po návratu hráče z trestné obrátili Havlíčkobrodští vývoj utkání - Dvořák (1-2). Domácí, kteří měli do tohoto okamžiku z utkání více se nestačili divit a další rána přišla v 30. minutě, když se Dvořák trefil přesně k tyči Švihálkovy branky (1-3). V 32. minutě definitivně dokonal obrat Krajhanzl, když vstřelil 4. gól hostů (1-4). Do branky už podruhé v řadě putoval Krištof Eder a střídající Švihálek odjel na střídačku.
Opaření starší dorostenci Letňan sice díky Brejchovy dokázali ještě snížit (2-4), ke konci druhé třetiny ale opět nevyužili přesilovku 4 na 3 a následně 5 na 4 a šli tak do kabin za nevýhodného stavu 2-4 pro hosty.

Třetí třetina přinesla šance na obou stranách, největší měl asi Litera po přihrávce Brejchy, bohužel střelou z voleje z pravé strany se neprosadil. Když ani Minář z ideální situace mezi kruhy v 50. minutě netrefil branku, bylo jasné, že Letcům dnes štěstí nepřeje. Domácí následně z přemíry snahy nakupili několik nepřesných přihrávek a zakázaných uvolnění a ani hra v šesti je ke kýžené brance neposunula.

Havlíčkův Brod si tak po 60-ti minutách zaslouženě odváží tři body a dotahuje Letňany ve skupině střed. Letňany opět narazili na slabou produktivitu útočníků a neustálé držení kotoučů v obrané třetině obránci a v důležitém utkání odchází poraženi. 

V sobotu přivítají soupeře z Hradce Králové (15:30), se kterým ELSD 2011/2012 začínali a zahájí tak druhou sérii utkání skupiny střed.







Čtěte také

Podcast hokej zblízka