sobota 01. října 2011

Starší dorostenci opět bez bodu

Druhou sérii utkání skupiny střed začali v sobotu 1.10. starší dorostenci Letňan doma proti Hradci Králové. Už po čtvrté v řadě ale nezvládli druhou třetinu a Hradec si tak odváží tři body za vítězství 6:2.

Hosté nastoupili do utkání ve vysokém tempu a od prvních minut na nich byla vidět větší chuť po hokeji. Ve čtvrté minutě se ze situace 2 na 1 prosadil Hradecký Bartoň když zvolil střelu z pravého kruhu a vymetl růžek Ederovi branky (1-0). Po 1. gólu hosté trochu ubrali na tempu a Letňanští srovnali krok, nicméně Arnošt ani Litera své šance v gól neproměnili. Vyrovnání měl na hokejce 14 vteřin před koncem domácí Uhlíř, když blafákem do backhandu překonal Hejdu, nicméně místo do prázdné branky poslal puk do rohu.

Na začátku druhé třetiny nedokázali využít přesilovou hru 5 na 4 a chvíli po návratu hradeckého hráče na led trochu nešťastně inkasovali, když vyražený puk poskakoval na brankové čáře a dojíždějící letňanský obránce si jej srazil do branky. Gól byl připsán autorovi vyražené střely Klemencovi (0-2). Následně Jenček ukázkově v situaci 2 na 1 odtáhl obránce Hradce na levou stranu a předložil puk Uhlířovi, nicméně ten se dnes střelecky trápil a druhou tutovku v utkání spálil. Z protiútoku pak Letci inkasovali po třetí v tomto zápase, když se za hosty střelou mezi Ederovi betony prosadil Jebavý (0-3). Domácí sáhli k vystřídání brankaře a tlak Hradce pokračoval. Švihálek se ani nestačil ohřát v brance, když v 36. minutě přidal čtvrtou branku Hradce Bartoň (0-4). Letci tak druhou třetinu prohráli 3-0 a šli do kabin za stavu 0-4 pro hosty.

Do třetí třetiny nastoupili domácí v překopané sestavě, nicméně na zlepšení výkonu se to nepodepsalo a tak v 45. minutě přidal 5. gól Hradce Pilař (0-5). Letňanští se nakonec ve 45. minutě přeci jen dokázali prosadit, když se ve skrumáži před hradeckou brankou nejlépe zorientoval Freisler a dotlačil puk za Hejdova záda (1-5). Rozhodčí poté v 56. minutě nabídl Letcům přesilovou hru 5 na 3 a od modré čáry ještě přidal druhou branku domácích Hes (2-5). Hradečtí už si ale protiútoky domácích pohlídali a v 60. minutě ještě Jebavý po pěkné kombinaci přidal 6. branku hostů (2-6).

Letňany opět nedokázali proměňovat šance a doplatili i na slabší nasazení a bojovnost, která v dnešním utkání Hradci nechyběla.

VÝSLEDKY 8. KOLO

TABULKA PO 8. KOLE

Čtěte také

Podcast hokej zblízka