Letci se předvedli pod otevřeným nebem
středa 12. února 2014

Letňanské Winter Classic: 3 týmy, 2 třídy, 1 zážitek

Zahrát si pod otevřeným nebem, to v minulosti byla pro hokejisty běžná rutina. Dnes už ale spíše rarita, pokud nepočítáme partičku hokeje za barákem na rybníku. Letňanští žáci ale dostali šanci zahrát si venku mezi mantinely, na velké branky a před spoustou diváků. Díky olympiádě v Soči, která odstartovala i dlouho očekávaný hokejový turnaj.

Procházíte se olympijským parkem na pražské Letné, který v únoru vyrostl u příležitosti olympijských her v Soči, a najednou se ocitnete v modrobílém roji. A to doslova. Právě kolem vás totiž krouží osmáci Letců, které čeká exhibiční duel mezi sebou.

Modří proti bílým.

"Je to spíše tréninkové zpestření. Berou to jako velký zážitek, že si mohou zahrát venku a před lidmi," přiznal letňanský kouč Milan Antoš, který na osmáky momentálně dohlíží se svým asistentem Janem Mišnerem.

Uvolněná atmosféra byla patrná i na provizorních střídačkách. Hrálo se čtyři na čtyři, hlavně šlo o to si zápas užít. A příliš nezdeptat gólmany na obou stranách. "Dneska se nebudeme tolik radovat z gólů, rozumíme?" zněla jedna z mála trenérských rad před utkáním.

To nakonec ovládli hráči ve světlé variantě letňanských dresů, kteří zvítězili 17:9.

Výrazně vyhecovanější duel byl v úterý odpoledne k vidění ve stejném čase od tří odpoledne na druhé ledové ploše, kterou olympijský park disponuje. Na té se totiž v regulérním přípravném utkání střetly páté třídy Letňan a Plzně.

Stovky kolemjdoucích diváků, kteří se vždy na pár minut u ledové plochy zastavili, sledovali hodně vyrovnaný zápas, ve kterém nakonec hlasitě slavili vítězství Letci po výsledku 5:4. O góly se postarali Lukáš Strnad, David Smrt, Josef Broš, David Straka a Christian Mohr.

Více než o góly a vítězství šlo ten den však o zážitek, který to byl pro všechny. A teď zpátky "do práce".

Čtěte také

Podcast hokej zblízka