Rozhovor s koučem mužů před bitvou o vše
pondělí 17. února 2014

Doufám, že budeme chtít víc než Hvězda, říká Doutnáč

Už před touhle nadstavbou tušili přesný scénář. Vyšel naprosto do puntíku. Hokejové "áčko" čeká o víkendu bitva o všechno, která mezi Hvězdou a Letci určí vítěze Pražského přeboru. A letňanský trenér věří v úspěch. "Je to první vrchol naší sezony," netají Jan Doutnáč, že se blíží den s velkým "D". Jeho tým na něj myslel už před sobotním zápasem s Roudnicí nad Labem, kterou hladce porazil 7:2.

A protože jejich největši rival zaváhal v Lomnici nad Popelkou, dělí se s ním Letci o první místo. Před dvěma týdny se jim doma podařilo Hvězdu těsně porazit, teď zavítají na její led.

"Bude to stejně nervózní zápas jako ten předchozí,"
očekává Doutnáč. On i hráči se netají postupovými ambicemi a případná výhra může být prvním zásadním krokem ke splnění cíle.

Zápas s Roudnicí se asi odehrál dost v poklidu, že?
To ano. Oni sice ještě srovnali na 1:1 a první třetina byla docela vyrovnaná, ale pak jsme dali během čtyř minut dva góly, odskočili jim a bylo to v pohodě. Za celý zápas jsme neměli zásadnější problém, že bych musel na hráče vyloženě zařvat.

Takže se na něj dokázali plně koncentrovat?

Právě že úplně ne, což bylo snad jediné, co mi vadilo. Oni mysleli už před zápasem na Hvězdu.

Bylo těžké je ukočírovat?
V tomhle jo, protože jsme nastoupili a už se viděli, že za týden hrajeme někde jinde. Na tohle utkání hráči tak nějak zapomněli.

Teď je však před vámi to, na co jste čekali. Nebojíte se trochu přemotivovanosti?
Ona bude oboustranná. U nás, ale i u kluků z Hvězdy. Už ten poslední zápas padalo málo gólů, i když tam nějaké šance byly. Nebojím se toho, že na tom budeme hůř než oni.

Těšíte se na bitvu o všechno hodně, nebo jste nervózní?
Těším se moc. Jako když o všechno opravdu jde, je to takové vyvrcholení sezony. Doufejme, že první, protože pak by nás ještě čekala kvalifikace a baráž o druhou národní. Nechceme o víkendu ještě končit sezonu.

Budete se na Hvězdu nějak speciálně chystat?
Máme trénink navíc, takže si k tomu něco řekneme, ať nejsme zaskočeni. Připravíme se.

Na co především?
Na to, abychom je nepouštěli do šancí, musíme si ohlídat zadek a snažit se spíš tlačit před jejich branku, aby měli starosti v obranném pásmu. Asi to nejdůležitější ale je nepouštět je do přesilovek, protože ty mají fakt dobré. Asi nejlepší.

Cítíte velkou šanci na úspěch?
Před finálovkou jsme měli mínus tři body, teď jsme to stáhli, takže šance určitě je. Týmy jsou vyrovnané, ve své podstatě i stejně staré. Musíme dát na to, že budeme víc chtít. To může rozhodnout.

HC Letci - Roudnice nad Labem 7:2 (2:1, 3:0, 2:1)
Branky domácích:
Mrázek 2, Mišner 2, Manhart, Valder, Kadaně.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka