Žáci Letců o víkendu odehráli další kola
středa 19. února 2014

Nešťastní šesťáci. Během týdne přišli o naději na titul

Celou sezonu se přetahujete o první místo a děláte si zálusk na titul. Bojujete, dřete. A pak přijde jeden týden, který vám to dlouhé úsilí zhatí. Přesně to se stalo letňanským šesťákům, které po dvou klíčových porážkách pohltil hluboký smutek. O víkendu se spolu s nimi nevedlo ani osmičce, čtyřka s pětkou bodovaly alespoň napůl. Jediní, kdo Letcům zachraňoval čest, byli tentokrát žáci sedmé třídy.

Z bodu nakonec mohlo být i víc

Druhý bod v soutěži si po remíze 2:2 se Zbraslaví připsali čtvrťáci. Přitom mohli získat ještě víc, kdyby proměňovali své vytvořené šance. "Málo si nahráváme, spíš jsme takoví sólisti," povzdychl si trenér Jiří Nikl. "Pak jedeme čtyřikrát sami na brankáře, ale stejně z toho nic nedáme," krčil rameny.

Jeho družstvo bylo skutečně blízko vydařené odvetě za předchozí porážku. V prvních dvou třetinách se pokaždé dostalo do vedení, jenže náskok neudrželo. V závěru neměl k vítězství blíž ani jeden tým. "Bylo to vyrovnané v celém průběhu," přiznal kouč. Mezi střelce se zapsali Filip Blažek a Petr Křišťan.

4. třída: Zbraslav - HC Letci 2:2 (1:1, 1:1, 0:0)
Branky hostů:
Blažek, Křišťan.

Doplatili na nedisciplinovanost

Pětce byl odložen sobotní duel proti Zbraslavi, v tom nedělním s Benátkami nad Jizerou remizovala 2:2. Ve srovnání se čtvrťáky uhrála proti stejnému soupeři stejný výsledek, v něm ji zradila stejná zbraň. "Neproměnili jsme hodně šancí," hodnotil Martin Uldrich. "Kluci začali být nedisciplinovaní."

Vadilo mu, že si hráči prodlužovali střídání, čímž celý tým ztrácel tempo. "Přitom my je na tenhle náš problém upozorňovali, jenže oni si z toho nic nevzali," dodal Uldrich. Byť byl tým po herní stránce lepší, gól vstřelili jen Lukáš Strnad a Aleš Čech. Letcům nestačilo ani vedení 2:0 po první třetině.

5. třída: HC Letci - Benátky nad Jizerou 2:2 (2:0, 0:1, 0:1)
Branky domácích:
Strnad, Čech.

Dvě kruté prohry přinesly smutek

Smutek a zklamání zažívají šesťáci. Celou sezonu bojovali o mistrovský titul, jenže v minulém týdnu o něj s největší pravděpodobností přišli. Po středeční prohře 3:5 s Pardubicemi prohráli i o víkendu 1:2 v Liberci. "Těžko se mi k hodnocení týdne hledají slova, protože jsme odehráli kvalitní zápasy. Je před námi ještě šest náročných utkání, takže budeme hrát o druhou příčku. A soustředit se na domácí turnaj nejlepších týmů se zahraniční účastí," připomněl Jan Zlatohlávek blížící se akci.

Příčinu první porážky viděl kouč v neproměňování šancí a ztrátě koncentrace, vždyť Letci vedli pro úvodní třetině 3:0. "Soupeř si postupně získával převahu na svoji stranu." S Libercem to byla bitva prvního s druhým a Severočechům se podařilo Letňany porazit vůbec poprvé v sezoně. "S vývojem zápasu jsme zvyšovali obrátky a na ledě dominovali. Jenže místo dvou branek ve třetí třetině, kdy jsme dvakrát nastřelili tyčku a neproměnili řadu šancí, soupeř rozhodl střelou dvě minuty před koncem utkání z ojedinělé akce," mrzí Zlatohlávka i celý jeho tým.

6. třída: HC Letci - Pardubice 3:5 (3:0, 0:2, 0:3)
Branky domácích:
Adamec, Jansa, Hlaváč.

Liberec - HC Letci 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branka hostů:
Petr.

Za svým triumfem šli od začátku

Sedmička má stejně jako pětka duel se Zbraslaví odložený, proti Benátkám nad Jizerou si ale zpříjemnila neděli výhrou 6:1, když si už po 20 minutách vytvořila třígólový náskok. "Měli jsme převahu od začátku utkání, myslím, že jsme mohli vyhrát i větším rozdílem," řekl trenér Martin Rousek.

O všech šest gólů se podělilo šest různých hráčů. "A to jsme ještě spoustu našich příležitostí neproměnili, jeli jsme asi pět dalších samostatných nájezdů," připomněl kouč. Jen jedna věc ho mrzela: "Měli jsme zbytečně moc vyloučených. Což je škoda, protože jsme hráli asi třikrát ve třech." 

7. třída: HC Letci - Benátky nad Jizerou 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Branky domácích:
Duchan, Vrba, Peterka, Tzovairis, Pejchal, Výrut.

Ze špatného projevu netěžili

Osmáci minulý týden neinkasovali, teď naopak sami nevstřelili gól proti Liberci. Už předtím s Pardubicemi prohráli 1:7. Přitom v Liberci to byl dlouho vyrovnaný duel, dvě třetiny bezbrankový stav, zato v té třetí letňanský tým inkasoval třikrát a prohrál 0:3. "Co se stalo? Ve své podstatě nic. Hrajeme špatně a je to už delší dobu," přiznal Milan Antoš.

"Jakmile narazíme na někoho, kdo umí aspoň trochu bruslit, tak s ním prohrajeme," posteskl si trenér a zápas zhodnotil stručně a výstižně zároveň. "Dvě třetiny jsme s Libercem drželi krok, ale tu třetí už se složil celý tým." 

8. třída: HC Letci - Pardubice 1:7 (1:1, 0:1, 0:5)
Branka domácích:
Mařík.

Liberec - HC Letci 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka