Nejdříve debakl, o den později náprava
sobota 22. února 2014

Starší dorost si ze severu Moravy přiváží dva body

Minulý víkend vydřeli ze dvou zápasů parádní dvě výhry a úplně nespokojení nemusí být hokejisté staršího dorostu ani tentokrát. V pátek sice inkasovali v Ostravě debakl 0:7, dojem však napravili o den později v Havířově, odkud si vezou vítězství 4:3 po prodloužení. A to ještě Letci sahali po bodu navíc, protože v sobotu inkasovali půl minuty před koncem. I tak jsou v boji o záchranu za tento zisk vděčni.

Svěřenci trenéra Jiřího Žůrka odjeli na sever Moravy v optimistické náledě, ta však vzala na úvod za své. V ostravské Porubě stačilo pouhých 17 vteřin, aby tým poprvé inkasoval. Tenhle moment určil ráz zápasu, byla to rána, ze které se mužstvo neprobralo.

Když pak přišly další dvě branky v rozmezí minuty a půl, bylo rozhodnuto. Frustrace hráčů v průběhu zápasu vyústila v nedisciplinovanost a řadu vyloučení. Domácí sice využili pouze jednu přesilovku, jenže hra ve čtyřech ubrala týmu hodně sil, proto nakonec prohrál vysoko 0:7.

"Poruba nás přehrála. Všude jsme byli později, nehráli jsme de facto v obraně ani v útoku. Kluci zápas odflákli, předvedli jsme výkon bez tváře. Bylo to hodně špatné a domácí vyhráli zaslouženě," nezastíral zklamání trenér Žůrek.

Zlepšení v Havířově

O den později už mohl být spokojenější, protože to ze strany Letců byl lepší výkon. I když mohlo být ještě líp. Starší dorostenci sice vezou domů vítězství po prodloužení, ovšem chybělo pouhých 31 vteřin, aby to byla výhra za tři body. Na druhou stranu - Havířov po vyrovnání v euforii duel málem otočil, když 10 vteřin před třetí sirénou trefil tyčku!

Hrdinou zápasu se stal útočník Oleksandr Poljanyčka, který byl u tří gólů Letců. U dvou asistoval, ten třetí byl vítězný z prodloužení: to se v čase 63:12 trefil střelou nad lapačku. Dvakrát se trefil také Vojtěch Kulda.

"Bylo podstatné, že jsme do zápasu vstoupili úplně jinak než v pátek. Hráli jsme dobře po ztrátě kotouče a také v obranném pásmu. Čekali jsme na rychlé protiútoky, protože Havířov má silný mančaft, chodí strašně do brány. Vepředu patří k nejagresivnějším. Podržel nás i brankář," říká Žůrek, jehož samozřejmě mrzí gól v závěru. "Přišli jsme o bod, ale musíme být rádi za dva. A hlavně za to, že jsme se dokázali po pátku zvednout."

Poruba Ostrava - HC Letci 7:0 (3:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Bartoň (Gřeš, Olšr), 13. Csomor (Mládek), 14. Gola (Gřeš, Bartoň), 24. Gola (Bartoň, Gřeš), 25. Csabala (Dohnal), 34. Gřeš (Gola, Csomor), 43. Gřeš. Rozhodčí: Koliba, Šutara - Mrákava, Řezáč. Vyloučení: 5:8 + Štosek (Letňany) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 41:43.

Havířov - HC Letci 3:4p (0:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 
34.Pořízek (Bednář, Fejko), 47. Bednář (Fejko, Pořízek), 60. Orság - 22.Kulda (Poljanyčka, Starosta), 33. Klečka (Kulda, Poljanyčka), 47.Kulda (Klečka), 64. Poljanyčka. Rozhodčí: Husička, Kubičík - Gebauer, Bartek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 106. Střely na branku: 52:33.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka