Mladší dorost porazil Karlovy Vary v rozstřelu
neděle 23. února 2014

Dvě rány za pár vteřin. Letci berou alespoň dva body

Během pár sekund ztratili bod, přesto si do extraligové tabulky připsali další dva. Mladší dorostenci Letňan měli s Karlovými Vary plno práce, ale nedělní zápas dotáhli do vítězného konce alespoň po samostatných nájezdech. Třebaže ještě čtyři minuty před koncem vedli o dva góly a zdálo se, že si už výsledek pohlídají. "Jenže z naší strany to nebylo úplně ideální," přiznal kouč Lukáš Lomický.

Jeho tým nakonec vyhrál 6:5 po samostatných nájezdech, které v neděli rozhodl Jiří Průžek. Bylo to drama do samotného závěru. "Vázla nám rozehrávka, přechod středního pásma. Prostě jsme se trápili od začátku do konce," hodnotil Lomický.

Letci tentokrát doplatili na nedisciplinovanost. Před koncem totiž vedli o dvě branky, jenže pak se nechali dvakrát zbytečně vyloučit a šli do tří. Soupeř této výhody dokonale využil a v rozmezí necelé minuty srovnal na 5:5. V penaltovém rozstřelu už byli šťastnější domácí.

V extraligové tabulce zůstávají Letňany na čtvrtém místě s náskokem tří bodů před dotahujícím se Kladnem. Mají však jeden zápas k dobru, protože se zatím nestřetli s Chomutovem. "Ještě se nám neozvali s náhradním termínem, takže zatím nevíme, kdy k němu dojde," dodal trenér.

Ve čtvrtek je ovšem čeká těžký duel právě na ledě Kladna, v neděli o nic snazší mise s šestým Litvínovem, jenž ztrácí 11 bodů. Kromě dohrávky zbývá do konce základní části už pouhých šest kol. A mladší dorost zatím drží velkou naději stát se prvním týmem v historii klubu, který si zahraje extraligové play off.

HC Letci - Karloy Vary 6:5sn (2:1, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. Mařík (Kolenatý), 12. Chalupa (Rousek, Průžek), 35. Kučera (Mařík), 41. Chalupa, 52. Danov (Kučera), rozh. nájezd Průžek - 11. Nídl (Pastyřík), 24. Bečka (Slabý), 25. Pastyřík (Šála, Nídl), 57. Pastyřík (Pátek), 57. Bečka (Prošek, Pajk). Rozhodčí: Demuth - Klouček, Ovsík. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. Diváci: 67. Střely na branku: 30:47.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka