Mladší dorost zaváhal a už nemá o co hrát
čtvrtek 13. března 2014

Sparta vzala poslední naději. Sen o play off se rozplynul

V hořké pachuti se skrývá stejně hořká symbolika: to, po čem trenér Lukáš Lomický tolik toužil, mu definitivně zhatil klub, který v průběhu sezony kvůli Letcům opustil. Mladší dorost od začátku sezony bojoval o historicky první účast Letňan v extraligovém play off. Už tak malé světélko naděje zhaslo v předposledním kole, kdy tým doma prohrál s pražskou Spartou 0:3. Soutěž tak pro něj v neděli skončí.

Kladno, s nímž Letci ve skupině Západ bojovali na dálku o čtvrté postupové místo, totiž uspělo 3:1 na ledě Ústí nad Labem a zajistilo si poslední vstupenku do vyřazovacích bojů. Lomického parta ho už nemůže předstihnout ani v případě, že v neděli porazí kladenskou "pézetku" a Rytíři zaváhají s Litvínovem. Má s nimi totiž horší bilanci vzájemných zápasů.

"Jsem hodně zklamaný," neskrýval po čtvrtečním utkání Lomický. "Ale o play off jsme nepřišli porážkou se Spartou, o tom rozhodly úplně jiné zápasy," dodal.

Do hodnocení sezony se mu ještě nechce, stále má s mužstvem před sebou poslední nedělní kolo. Ve čtvrtek se ale mladší dorost Letců ukázal naposledy před domácím publikem.

Mohla to být lepší rozlučka, okořeněna alespoň gólovým úspěchem, který však proti lídrovi tabulky nepřišel. "Nebylo to ono, už jsem z hráčů necítil takovou důslednost a soustředěnost. Bylo znát, že už situaci nemáme ve vlastních rukou," přiznal Lomický.

Sparta jeho družinu přestřílela, přesto si domácí několik slibných šancí vytvořili. Jenže narazili na problém, se kterým se v sezoně potkávali několikrát - nedůslednou koncovku. "Náš brankář nás držel do poslední chvíle. Jenže nám znovu chyběl důraz," posteskl si mladý kouč.

Pokud Lomický mluvil o zlomových fázích sezony, pak měl na mysli třeba vzájemné bitvy právě s Kladnem, které Letci porazili jen jednou ze čtyř pokusů. Nebo dvě nešťastné prohry s Pískem, jenž je nucen do posledních bojů hájit extraligovou příslušnost.

S PZ Kladno to v neděli bude poslední duel sezony a Letňanští k tomu tak chtějí také přistoupit, byť už nemají prakticky o co hrát. Trenéři s největší pravděpodobností dají víc prostoru méně využívaným hráčům.

Ale nic jiného než vítězství neberou.

HC Letci - Sparta Praha 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Davídek (Pšenička, Horský), 17. Kropáček (Michnáč), 57. Komárek (Dubský). Rozhodčí: Frodl - Doležal, Ovsík. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 89. Střely na branku: 31:50.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka