Letňany v extraligové skupině skončily páté
neděle 16. března 2014

Mladší dorost uzavřel sezonu prohrou na ledě PZ Kladno

Ta sezona byla rozjeta až příliš dobře na to, aby si zasloužila takový závěr. Mohl být nakonec přece jen o něco důstojnější... Mladší dorostenci Letňan se s letošním ročníkem loučí porážkou na ledě PZ Kladno, které se díky jejich skalpu udrželo v nejvyšší soutěži. Letci se naopak mohli poprvé v klubové historii probojovat do extraligového play off, ale o svou šanci přišli v předposledním kole.

S nedělní porážkou 2:4 nebyl trenér Lukáš Lomický spokojen. Ani nemohl být. "Představoval jsem si naše zakončení úplně jinak. Tohle opravdu nebylo moc důstojné," pronesl zklamaně lodivod střídačky.

Měl k tomu důvod, jeho tým jako by nedělní duel odehrál jen z povinnosti, bez špetky jakékoliv motivace. Tu také definitivně ztratil už ve čtvrtek, když prohrál se Spartou a přenechal tak poslední volnou vstupenku do play off Rytířům z Kladna. Středočeši v posledním kole uspěli i v Litívnově. A před Letci nakonec skončili o šest bodů.

Letňanští jich posbírali celkem 54 a na vyřazovací boje si dlouho brousili zuby. Ne, neodehráli vůbec špatný ročník, ba naopak - páté místo v silné skupině Západ je dobrým příslibem. Jenže s blížícím se závěrem základní části jim v dostizích s kladenským rivalem docházel dech, což bylo způsobeno i propůjčením některých opor staršímu dorostu, jenž v extralize bojoval o záchranu.

V týmu se začalo naplno projevovat, na kom výkony stojí. A jak moc ve skutečnosti je či není kompaktní.

Lomického svěřenci z posledních sedmi utkání porazili jen omlazovaný kádr Litvínova. S "pézetkou" si připsali už pátou porážku v řadě. "Oni měli úplně jiný přístup k zápasu než my, někteří naši hráči se na to doslova vykašlali. Nebylo to o soupeři, bylo to o nás."

PZ proti Letňanům potřebovalo k záchraně alespoň dva body, domácím k výhře pomohl hattrickem Pavel Husarik. Za Letce se trefil kapitán Václav Burda, poslední střelecký zápis sezony zaznamenal v 59. minutě Jiří Průžek.
 
Sestupující Ústí nad Labem, které bylo odkázáno na výsledek "pézetky", nejspíš nebude Letcům příliš vděčné...

PZ Kladno - HC Letci 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Husarik (Šíma, Vach), 37. Husarik (Vach), 39. Husarik (Libovický, Kučera), 55. Pejchal (Libovický, Kučera) - 31. Burda (Mařík), 59. Průžek (Rousek, Wojnar). Rozhodčí: Frühauf - Holý, Řešátko. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 32:28.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka