Čtvrtí Letci porazili jako jediní pozdějšího vítěze
pondělí 17. března 2014

"Bramborová" zkušenost. Druháci se bavili ve Vyškově

Celkem 16 týmů, dvě základní skupiny i zápasy o konečné umístění. Letňanští žáčci druhé třídy mají za sebou jedno z největších dosavadních měření v minihokeji. A také jedno z nejúspěšnějších - vždyť z osmi utkání prohráli jen dvě a v nabité konkurenci byli blízko medaili. Pochvaly od svého trenéra se ale dočkali i bez ní. "Nejvíc oceňuju hlavně ten týmový projev kluků," hodnotil Ladislav Kadaně.

Malí Letci mají za sebou vydařený víkend, na jehož konci se domů vraceli plní úsměvů. Co na tom, že s Olomoucí "A" nezvládli boj o třetí místo a po porážce 3:12 na ně zbyly jen pomyslné brambory.

"Celkově se mi ta akce hodnotí velmi pozitivně," netajil spokojenost kouč Kadaně. "Všichni podali velmi dobrý výkon, někteří možná i nad svoje možnosti. Ale nejdůležitější bylo vidět, že to kluky opravdu baví. Že si to užívají," řekl.

Letňany si právo bitvy o bronz vybojovaly druhým místem v základní skupině, v níž se hrálo systémem každý s každým. Kromě jedné prohry a jedné remízy si připsaly hned pět vítězství. Včetně skalpu pozdějšího šampiona z Třince, kterého nikdo jiný nedokázal porazit. Alespoň tenhle primát Letňanům patří.

Kadaně přiznal: "Byl to pro nás turnaj, z něhož si hráči odvezli asi největší dosavadní zážitek." Také trval tři dny a své síly přijely změřit i družstva ze Slovenska a Rakouska. Mezinárodní konfrontace vždycky přijde vhod. A Grand Prix Vyškov 2014 byla navíc prestižní věcí.

Už následující víkend jsou druháci pozváni na jednodenní turnaj do Loun a o další týden později si třídenní kolotoč zápasů zopakují. To vyrazí do Mostu pokusit se o to, co jim ve Vyškově těsně uniklo. Pověsit si na krk medaili.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka