Letci o víkendu sbírali i individuální ocenění
pondělí 24. března 2014

Pětka vyhrála turnaj v Chotěboři. Sedmáci skončili třetí

Důstojným způsobem se loučí letňanští žáci s finišující sezonou. Po uzavření ligových soutěží o těchto víkendech objíždějí hlavně turnaje. Pětka na tom v Chotěboři dobyla první místo, sedmička v Mělníku vybojovala bronz a čtyřka v Děčíně skončila šestá, byť sehrála velmi vyrovnané zápasy. Letci sbírali i individuální trofeje: Jakub Tůma byl vyhlášen nejlepším obráncem, Hugo Haas zase brankářem.

Výsledkový nezdar přebila snaha

Další cenné zkušenosti získávali čvrťáci, tentokrát na turnaji v Děčíně. S jedinou výhrou na kontě obsadili v konkurenci šesti týmů poslední místo, ale většinu utkání prohráli jen velmi těsným rozdílem. "Sešly se velmi vyrovnané týmy a až na zápas s Chomutovem to bylo i vidět," pochvaloval si kouč Jiří Nikl. Ten byl s výkonem svých svěřenců spokojen. "Byl to kvalitní turnaj."

Přitom v kádru měl na severu Čech pouhých 13 hráčů, kteří urvali skalp jen domácího Děčína. Všichni ale bojovali do jednoho. "Rozdíly byly nepatrné. Ale třeba proti Kolínu byl v tom, že zatímco jsme my neproměňovali nájezdy, soupeř ano," popsal Nikl. "Nejdůležitější ale je, že se kluci snaží. V lize byli zklamaní z toho, že nestačí na Slavii nebo Kobru, ale teď se přesvědčili, že nejsou horší než ostatní."

Následující víkend čeká Letce už od pátku turnaj v Sedlčanech.

4. třída: HC Letci - Kolín 2:3, HC Letci - Děčín 6:5, HC Letci - Litvínov 5:6, HC Letci - Liberec 7:9, HC Letci - Chomutov 1:4. Celkové umístění v Děčíně: 6. místo.

Vítězný pohár je ve správných rukou

Skvělý výsledek přivezli z Chotěboře páťáci, celkoví vítězové turnaje. V měření čtyř klubů neztratili ani bod a soupeřům celkem nasázeli 17 branek ve třech zápasech. Nejvíce si smlsli na Bratislavě, kterou porazili vysoko 11:0. "Celkem bych hodnotil turnaj kladně. Od prvního zápasu se slaboučkou Chotěboří si kluci nechali poradit a výkonnost gradovala proti Kometě," ocenil trenér Martin Uldrich.

Ten měl mimo jiné možnost otestovat i novou brankářskou posilu pro příští sezonu. "A osvědčila se," hodnotil. Kromě jiných individuálně vynikl i obránce Jakub Tůma, který byl vyhlášen nejlepším bekem. "Hrál si spolehlivě svoji hru v obraně a dokázal podpořit útok," chválil ho Uldrich. Jeho tým se dočkal poháru pro vítěze.

Letci mají odteď soutěžní volno, absolvovat budou ještě přátelské měření s Kobrou.    

5. třída: HC Letci - Chotěboř 2:1, HC Letci - Bratislava 11:0, HC Letci - Kometa Brno 5:2. Celkové umístění v Chotěboři: 1. místo. Nejlepší obránce turnaje: Jakub Tůma.

Za důstojné výkony dostali bronz

Sedmáci zažili mezinárodní konfrontaci v Mělníku, kde obsadili slušné třetí místo. Jediný nepovedený zápas zažili jen s Českou Lípou, které podlehli 1:6. "Za zbytek turnaje musím kluky pochválit, obzvlášť mě těší utkání se Spartou, i když jsme s ní prohráli. Ale konečně jsme proti ní sehráli důstojný zápas," řekl trenér Martin Rousek. "Kluci podávali velmi dobré výkony."

Brankář Hugo Haas byl dokonce vyhlášen nejlepším brankářem utkání. Hned dvakrát se Letňanští měli možnost poměřit se švéským klubem. "Určitě to bylo zpestření - trochu jiné týmy, trochu jiný hokej, mohli jsme se podívat, jak na tom ve Švédsku jsou," dodal Rousek. "Myslel jsem si, že budou trochu bruslivější, ale zase byli velmi silní na puku."

V sobotu Letci odehrají poslední turnaj letošní sezony v Kolíně, kam se narychlo přihlásili.

7. třída: HC Letci - Sparta Praha 1:2, HC Letci - Česká Lípa 1:6, HC Letci - Södertälje 3:1, HC Letci - Halmstad 3:2sn, HC Letci - Mělník 7:2. Celkové umístění v Mělníku: 3. místo. Nejlepší brankář turnaje: Hugo Haas.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka