Karabáček hvězdou utkání, vidět byl i Vrána
pátek 18. dubna 2014

Tajfun z Letňan se vyřádil už v úvodu mistrovství světa

Ti dva mají být hlavními tahouny české osmnáctky v cestě za medailí. A svou roli na úvod světového šampionátu potvrdili naprosto bez debat. Václav Karabáček s Jakubem Vránou pomohli juniorům k vítězství 9:2 nad Dánskem a oba odchovanci letňanského hokeje byli ve statistikách pořádně vidět. Celkem si připsali čtyři góly a tři asistence. První jmenovaný byl navíc vyhlášen hvězdou utkání.

Karabáček zaznanenal dvě branky a dvě gólové asistence, Vrána stihl jen o jednu přihrávku míň a trefil navíc tyč. Zatímco talent ze švédského Linköpingu skóre otevřel, Karabáček, posila z kanadského Gatineau, si pro změnu vzal poslední slovo.

I díky oběma útočníkům Češi skvěle vstoupili do mistrovství světa osmnáctiletých ve Finsku, kde je už v sobotu čekal favorizovaný výběr USA. Proti tomu se Karabáček, Vrána a spol. střelecky neprosadili a prohráli 0:3.

"Musím hráče pochválit, do zápasu vstoupili koncentrovaně, plnili naše pokyny," řekl trenér Jakub Petr pro server hokej.cz po pátečním triumfu. V sobotu už musel chválou šetřit.

Jeho tým se však úvodní výhrou výrazně přiblížil postupu do čtvrtfinále, kam jdou v pětičlenné skupině první čtyři celky. Reprezentace má letos kvalitní kádr a žije ambicemi konečně ukončit dlouhodobé čekání na světovou medaili.

Karabáček s Vránou naznačili, že to nemusí být nereálné cíle.

Po sobotním nezdaru mají Češi šanci na reparát v pondělí. Proti domácímu Finsku.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka