sobota 08. října 2011

Pardubice odjeli z Letňan bez bodu

V sobotu přivítali starší dorostenci na domácím ledě favorita z Pardubic. V posledních zápasech šla kvalita hry našich mladíků prudce nahoru a tak to chtěli potvrdit i v domácím prostředí. Soupeře dnes přehráli ve všech směrech a zaslouženě tak získali první domácí body za vítězství 5:2.

Už od začátku utkání dali starší dorostenci Pardubicím najevo, že dnes to pro ně nebude jednoduché utkání. Aktuálně 3. tým tabulky ELSD staršího dorostu byl jasným favoritem, nicméně výkony letňanských mladíků šli v posledních utkáních prudce nahoru a dnes to chtěli před domácím publikem potvrdit.
Od počátku byli domácí aktivnější a už v 5. minutě otevřel skóre po přihrávce Brejchy ze samostatného nájezdu Arnošt, když proměnil forhandový blafák a nedal Veselému v brance šanci (1-0). Gólem povzbuzený Arnošt se pak znovu dokázal prokličkovat před Veselého ještě v 9. minutě, šanci ale neproměnil. 
Naopak v 11. minutě pardubický Žemlička našel před brankou osamoceného Havla a ten se nemýlil (1-1). Takovou situaci znali letňanští už z minulých zápasů a vypadalo to, že z dobře rozehraného utkání bude opět jen utrápený zápas. 
O 2. minuty později ale zaúřadoval uzdravený Ječný. Ve středním pásmu převzal přihrávku Nebeského, zavezl puk do útočného pásma a po kličce na osu vymetl růžek Veselého branky (2-1).
Rozjeté Letňany nešlo zastavit, a když se v 15. minutě po Rulfově přihrávce dostal k puku Karabáček, přebruslil Pardubické útočníky a v situaci 2 na 1 předložil Kaplanovy, který z voleje poslal Letce do dvougólového vedení (3-1)

Do druhé třetiny pardubičtí nastoupili v oslabení za pozdní příchod na led, Letňany ale přesilovou hru nedokázali proměnit. Ve 26. minutě se sám z leva řítil na branku domácích Havel, jeho střelu ale zastavila tyč. V 30. minutě se před Veselého dostal zcela osamocený Karabáček, zvolil ale střelu, kterou Veselý pokryl. 
V 32. minutě dostali další možnost přesilové hry domácí a to když pardubičtí hráli v šesti. Po krátké sérii přihrávek vystřelil zprava z modré čáry Štosek a hned v prvním utkání za starší dorost se tak tento obránce mladšího dorostu zapsal gólem (4-1)
V dalších minutách se střídali šance na obou stranách, další gól ale diváci neviděli.

Do třetí třetiny nastoupili Letňany trochu pasivněji a s vědomím že nesmějí dostat branku se soustředili především na hru dozadu. Bohužel hned v úvodních minutách šel na trestnou lavici Freisler, když zbytečně oplácel hákování pardubického hráče a o necelou minutu později za ním putoval Rulf za hru vysokou holí. 
Pardubice tak dostali hozenou rukavici ve formě přesilové hry 5 na 3 a v čase 44:11 využil přesilovou hru Petira (4-2)
V dalších minutách byli aktivnější pardubičtí a především Havel se 2x dostal zcela sám před Švihálka, ten byl ale vždy na místě a podržel Letňany při cestě za 3 body.
V 59. minutě se pardubičtí usadili v obraném pásmu Letců, ale téměř ve stejnou chvíli kdy odvolali brankaře získal puk Štosek a přesně mířenou přihrávkou našel ve středním pásmu Brejchu, který poslal puk do opuštěné branky hostí a zpečetil tak první domácí vítězství starších dorostenců (5-2).

TABULKA PO 10. KOLE

VÝSLEKDY 10. KOLA



Čtěte také

Podcast hokej zblízka