čtvrtek 13. října 2011

Starší dorostenci bodují ve třetím zápase v řadě

Ve čtvrtek odpoledne nastoupili starší dorostenci k důležitému utkání proti Mladé Boleslavi. Zápas mužstev ze spodní poloviny tabulky nakonec lépe zvládli domácí a získali tři body za vítězství 3:1. Odskočili tak svým soupeřům a dokázali bodovat ve třetím utkání v řadě.

Mladá Boleslav přijela do ICE ARENY V Letňanech v nabité sestavě i se staršími dorostenci, kteří nastupují za juniory. Nepříliš pohledné utkání plné nepřesností nemělo jasného favorita. Družstva ze spodní poloviny tabulky měla před utkáním obě po 8-mi bodech, a tak se rozhodovalo o to, kdo komu bodově odskočí.
Lépe začali domácí, kteří dobře drželi kotouč, nicméně byli pasivní v koncovce a vyvářeli spousty chyb nepřesnými přihrávkami. Prvních 15 minut jako by se družstva oťukávala, nikdo nechtěl udělat chybu, hráči byli opatrní na puku a chyběla agresivita a chuť bruslit.
V 16. minutě dostala Boleslav příležitost na přesilovou hru 5 na 4, když šel na trestnou lavici domácí Šír, nicméně Letci se dobře bránili a Boleslav se do větší šance nedostala. Nicméně v 18. minutě se už při hře 5 na 5 dokázal prosadit boleslavský Brzák (0-1), když obešel obránce Letňan a zavěsil před bezmocným Švihálkem.
Boleslav v euforii z gólu jako by polevila v pozornosti a téměř přesně o minutu později v čase 18:54 inkasovala po krásné střele domácího obránce Rulfa, který přesně trefil odkryté místo v Bačově brance (1-1).

Do druhé třetiny nastoupili Letci bez zraněného Chvátala a Brejchy v pozměněné sestavě. Hned na začátku měli Letci možnost dvouminutové přesilové hry 5 na 3. Soupeře sice zamkli v pásmu, nicméně po ospalé kombinaci a neustálým přihráváním puku bez střelby branku hostí neohrozili. Po návratu hráčů Boleslavi z trestné lavice začali hosté kontrolovat hru a tento stav jim vydržel až do 35. minuty utkání. Během 13-ti minut si vytvořili několik slibných šancí, nicméně Švihálek byl vždy na místě a trochu bezradné letňanské hráče držel dál ve hře. Jejich tlak byl přerušen přesilovou hrou domácích, ale ti se k zakončení bohužel ani nedostali. Naopak v čase 38:34 je musel opět zachraňovat Švihálek, když při vlastní přesilové hře zasahoval proti Bočkovi, který se na něj řítil v samostatném nájezdu.
I přesto, že Boleslav byla v 2. třetině jasně lepší, drželi především díky brankařovi Letci vyrovnaný stav 1:1.

Do třetí třetiny domácí trenéři namixovali opět jiné složení pětek, a tentokrát pravděpodobně volili šťastněji než v prvních dvou třetinách. V 42. minutě se po přihrávce Nebeského protáhl kolem boleslavské obrany Uhlíř a z levé strany přesně trefil růžek Bačovy branky (2-1). Povzbuzené Letňany začali hrát velice aktivně, nicméně i ve slibných šancích nedokázali skórovat. Po špatném střídání v 53. minutě jeli na Švihálkovu branku 2 osamocení boleslavští útočníci, ve finále si ale nedokázali přesně přihrát a nezakončili.
Poté následovala série vyloučení a především Letci svojí nedisciplinovaností zkoušeli, jak dlouho bude stát štěstí na jejich straně. Oslabení ale vždy dokázali ubránit a v 58. minutě naopak putovali na trestnou 2 hráči Boleslavi. Po kombinaci v útočném pásmu nakonec v čase 59:04 vystřelil od modré z voleje Minář a puk těsně před Bačou tečoval dnes aktivní Uhlíř (3-1).


Starší dorostenci potvrdili v důležitém utkání vzrůstající výkonnost a získali další tři body za vítězství 3:1 na domácím ledě. 
V sobotu zamíří k polednímu utkání do Českých Budějovic (12:30).

VÝSLEDKY PO 11. KOLE

TABULKA PO 11. KOLE


Čtěte také

Podcast hokej zblízka