čtvrtek 20. října 2011

Starší dorost nezvládl utkání s Pískem

Ke čtvrtečnímu utkání přijeli starší dorostenci z Písku, kteří v posledním utkání nastříleli Pardubicím 11 branek. Vítěznou šňůru Písek natáhl o další utkání, když dokázal v ICE ARENĚ porazit Letce 5:4.

Letňanští vstoupili do utkání od začátku ve vysokém tempu a hned v druhém střídání se dostali do vedení. Chvátal našel ve středním pásmu na pravém mantinelu Karabáčka, ten přebruslil obranu Písku a z úhlu se nádherně trefil mezi betony píseckého brankaře (1-0).
Letci povzbuzeni gólem kontrolovali hru a vytvářeli si šance, nicméně z tlaku branku nevytěžili. V desáté minutě šel na trestnou lavici Rulf a Písek hned z první střely v přesilové hře dokázal vyrovnat - po přihrávce Cibocha Písečtí dobře clonili na brankovišti Švihálka a k tyči se trefil od modré čáry Hřebíček (1-1)
Letňany pokračovali v nedisciplinované hře a nabídli Písku další přesilovou hru, tentokrát se ale dokázali ubránit po návratu Freislera na led poslal Letce do vedení opět Karabáček, když se individuálně prosadil z levé strany a na podruhé protlačil puk za Škutova záda (2-1).
Do konce zbývalo 1,5 minuty a Letci už se viděli s jednogólovým vedením v kabině. 2 vteřiny před koncem 1. třetiny ale zaúřadoval písecký Hanus - jeho střelu od modré čáry si srazili 2 vteřiny před koncem třetiny domácí obránci za Švihálkova záda (2-2).

Letci měli raketový vstup do druhé třetiny. V čase 20:57 parádní akcí po přihrávce Šíra a Chvátala završil do prázdné branky hattrick Karabáček (3-2). Zaskočená obrana Písku hned v následujícím střídání nezachytila pronikajícího Literu, který dorážel vlastní střelu odraženou od zadního mantinelu za dezorientovaného Škutu a vyhnal ho z branky (4-2).
Písek ale dokázal odpovědět velice rychle. V čase 22:54 dostal střelou od modré nad Švihálkovu lapačku Ctiboch a tak se hrálo zase znovu od začátku (4-3).
Kontaktní gól Písek nastartoval k maximálnímu úsilí, kontroloval hru a neustále tlačil Letce v obraném pásmu. Písecký tlak nakonec v 28. minutě vyústil v Arnoštovo vyloučení a za necelou minutu dokázal Písek opět skvělou prací clonících hráčů na Švihálkově brankovišti po Bernadově střele od modré čáry vyrovnat (4-4)
Letňanští mohli vzápětí odpovědět po spolupráci Karabáčka s Chvátalem, druhý jmenovaný ale střílel nepřesně. Letci začali přebírat iniciativu v utkání, šance ale proměnit nedokázali, naopak si v čase 36:18 vysloužili dvou minutový trest pro Freislera, který byl při napadání zbytečně agresivní. Písek dnes dokázal proměnit už dvě přesilové hry a bohužel se nemýlil ani při té následující. Březinova tečovaná střela od modré skončila za Švihálkovými zády (4-5).

Na začátku třetí třetiny nabídl rozhodčí domácím možnost dvojnásobné přesilové hry, Letci ale vytvořené šance v branku neproměnili. Před Píseckou branku se tlačili i v následujících minutách, zakončovali ale nepřesně a Havelku překonat nedokázali. V poslední desetiminutovce se opět projevila nedisciplinovanost letňanských hráčů, kteří se nechali 4 krát poslat do oslabení a tím si zavřeli cestu za vyrovnáním. 

V sobotu odjíždí starší dorost do Havlíčkova Brodu (12:00). Následující kolo se hraje hned v pondělí 24.10., kdy se Letci představí v Hradci Králové (18:00).

VÝSLEDKY 13. KOLA

TABULKA PO 13. KOLE


Čtěte také

Podcast hokej zblízka