Vedoucí mladší dorost propadl v Pardubicích
neděle 05. října 2014

Krutý debakl. Trenérův návrat domů měl hořkou příchuť

V Pardubicích strávil převážnou část kariéry, mladší dorost Letňan přijel do jeho domova. Jenže na zápas by Tomáš Blažek nejraději zapomněl. "Těšil jsem se na to, ale bohužel to má moc hořkou příchuť," přiznal letňanský trenér. Jeho mužstvo v sezoně prohrálo teprve podruhé v sezoně, jenže tentokrát utrpělo krutý debakl 1:10. Vedení v extraligové skupině Střed přesto stále drží.

Letňanský lídr má šestnáct bodů a nyní už jen jednobodový náskok právě před několika pronásledovateli, mezi nimiž jsou i Pardubice. Tak vyrovnaná je tato skupina. Honbu za vedením v tabulce může zhatit každému týmu jakákoliv ztráta bodu.

Jenže Letci v neděli prožili den blbec.

"Utkání se nám vyloženě nepovedlo, i když si myslím, že ten výsledek je až moc krutý, protože neodpovídal předvedené hře," hledal těžko slova Tomáš Blažek. Duel byl pikantní především pro něj - do Letňan na jaře přišel právě z Pardubic, kde jako hráč vyhrál i mistrovský titul. A kde dodnes žije.

O tak vysoký rozdíl se postaral především jeden hráč - domácí Filip Zadina. Největší talent narozeného ročníku 1999 opět potvrdil, proč se mu předpovídá velká budoucnost. V utkání byl u osmi z deseti gólů! Čtyři vstřelil a čtyři připravil svým spoluhráčům. "Lepší hokejista tady v jeho věku není. Má střelu a umí se dostat do šancí. Čtyři z šesti promění, což my nedokážeme. Je to rozdílový hráč," tvrdí Blažek.

Svým svěřencům měl co vyčíst. Kromě neproměňování šancí i malý důraz k soupeři. "Jsme přiliš hodní. A pokud nepřitvrdíme, budeme s těmi nejsilnějšími soupeři prohrávat."

Což je případ už příštího kola, neboť ve čtvrtek do Letňan přijede Hradec Králové, který pražský celek také bodově stíhá. Poslední utkání první čtvrtiny základní části bude šancí na reparát.

Pardubice - HC Letci 10:1 (2:1, 5:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Zadina (Machala, Zahradník), 7. Zadina (Machala, Blümel), 23. Blümel (Zadina, Machala), 30. Zadina (Machala, Žouželka), 40. Machala (Zadina, Matýs), 52. Zadina (Ružička, Matýs), 53. Matýs (Blümel, Mert), 54. Růžička (Zadina, Rudy), 57. Machala (Růžička, Zadina), 60. Růžička (Žouželka, Machala) - 18. Sklenář (Kučera). Rozhodčí: Padevět - Špulák, Schaffer. Vyloučení: 2:1 + 10 min. Mokrý (Letňany). Bez využití. Diváci: 60. Střely na branku: 38:31.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka