Žáci byli v lize i přípravě úspěšní jen napůl
středa 08. října 2014

Páťáci si zastříleli v Kralupech, sedmáci naopak podlehli

Vyrovnanou bilanci zaznamenali o uplynulém víkendu žáci letňanských týmů. Zatímco pětka si hravě poradila s Kralupy nad Vltavou, sedmička na ledě stejného soupeře prohrála. Šesťákům a osmákům byl odložen dvojzápas s Pardubicemi na následující neděli, ale ani tyto třídy nezahálely. Obě si domluvily přátelské utkání s pražskou Spartou a úspěšné byly proti svému rivalovi naprosto odlišně.

Pětka si poradila i přes vlastní matný výkon

Páťáci prožili zápas se smíšenými pocity. Sice svého soka v Kralupech nad Vltavou přehráli vysoko 8:0, ale kouč Jan Zlatohlávek s výkonem týmu příliš spokojený nebyl. "Jsem rád za vítězství, ale nelíbí se mi, že máme tendenci přizpůsobovat se slabé hře soupeře," vyjmenoval, co mu vadilo nejvíc. "Kluci hráli lážo plážo, naše hra působila kostrbatě, vázla kombinace a každý to tahal na sebe. Z výkonu jsem byl spíš zklamaný, než nadšený."

Malí Letci si v šestém utkání připsali už čtvrté vítězství. Oproti loňské sezoně je to i tak skvělá bilance. Při posledním triumfu zazářil hned čtyřmi góly Tomáš Kudrna. "Posunujeme se mravenčími kroky kupředu a doufám, že se budeme stále zlepšovat," přeje si trenér, jenž v letní přípravě dovedl tým ke dvěma turnajovým titulům. "Jenže teď nejsme pohromadě jako o prázdninách, začala škola a děti se rozutekly, už tam není takový teamwork. O přístupu některých hráčů pochybuju, začíná to tím, kdy chodí spát, co jedí a pijí. Při školní docháze toho mají kluci dost, ale poznám, kdy není vše ideální."

5. třída: Kralupy nad Vltavou - HC Letci 0:8 (0:2, 0:3, 0:3)
Branky hostů: Kudrna 4, Křišťan, Šercl, Štípek, Uher. Asistence: Blažek 2, Kudrna, Křišťan, Štípek.

Sedmička prohrála s vyspělejším soupeřem

Sedmička si v lize připsala druhou porážku v řadě, když nestačila na Kralupy a prohrála 2:6. Gólově se prosadili jen Filip Zrcek a Václav Adamec. "Dvě třetiny jsme se soupeřem drželi krok, ale pak rozhodla větší fyzická vyspělost jejich hráčů. Oni mají většinu kádru o hlavu vyšší než naši kluci," připomněl trenér Martin Rousek. Letci po druhé pauze skutečně prohrávali pouze o gól, v závěrečné části ale třikrát inkasovali a bylo rozhodnuto.

Nutno však dodat, že s velmi kvalitním soupeřem. Kralupy patří vedle Sparty a Slavie k tomu nejlepšímu, co v této skupině je. Rouskův celek navíc pravidelně hraje s deseti až dvanácti hráči, kádr je příliš úzký. "Klukům se nedá upřít bojovnost. Ale bruslařsky po celý zápas stačili Kralupům jen dva tři naši hráči. Při tak úzkém kádru je dost náročné stíhat od začátku do konce," zastal se kouč svého týmu.

7. třída: Kralupy nad Vltavou - HC Letci 6:2 (1:0, 2:2, 3:0)
Branky hostů:
Zrcek, Adamec.

Šestka a osmička si v přípravě vedly rozdílně

6. třída: HC Letci - Sparta Praha 7:2 (3:1,  1:1, 3:0)
Branky domácích:
Strnad 4, Smrt, Vlasák, Broš. Asistence: Barratt, Václavík, Tůma, Pinkas, Novotný.

8. třída: HC Letci - Sparta Praha 1:8 (1:3, 0:5, 1:0)
Branky domácích:
Duchan, Pinkas. Asistence: Klikorka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka