Letci zakončili první třetinu dalším debaklem
čtvrtek 09. října 2014

Mladší dorost podruhé za sebou prohrál a ztratil vedení

Po debaklu v Pardubicích přivítal mladší dorost Letců na svém ledě Hradec Králové. Letňanský celek si chtěl udržet vedení v tabulce, nicméně vystřízlivění přišlo již v první třetině. V té svěřenci trenéra Tomáše Blažka třikrát inkasovali, a poté už nebyli schopni s výsledkem něco udělat. Soupeř v každé dvacetiminutovce skóre navýšil, přičemž Letcům se nepovedlo vsítit ani branku a prohráli vysoko 0:6.

Mladší dorostenci se i přes dvě porážky v osmi kolech drželi v čele extraligové tabulky Střed. Do Ice Areny ale přijel rozjetý Hradec, který chtěl navázat na svoji formu z předchozích zápasů. "Věděli jsme, že přijede těžký soupeř, který hraje především na starší hráče," řekl trenér Blažek.

Sám si dobře, uvědomoval, že mužstvo ztratilo zápas především v úvodní dvacetiminutovce. "Do utkání jsme vstoupili moc ustrašeně a bojácně. Utekla nám první třetina, a i když se hra v té druhé zlepšila, nestačilo to." 

Vůbec poprvé v sezoně se Letcům nepovedlo vstřelit branku, bez které se samozřejmě vyhrát nedá. "Dnes jsme byli nedůrazní v osobních soubojích, ale hlavně v koncovce, kdy jsme se nedokázali prosadit. Šancí jsme si také vytvořili málo," jmenoval letňanský kouč hlavní příčiny porážky domácího týmu.

Nespokojený byl také s hrou některých lídrů, kteří by v takových zápasech měli mužstvo strhnout. "Výkon starších hráčů nebyl takový, jaký bych si představoval. Ročník 99 by měl jít do zápasu s tím, že chce vyhrát a ne se jenom dívat. Musejí to vzít na sebe a ukázat těm mladším cestu, jakou chceme jít."

Nakonec tak mohl pochválit pouze výkon gólmana Václava Mokrého. "Venca podal velice slušný výkon, kdy nás v mnoha situacích podržel. Bez něj mohl být rozdíl ve skóre výraznější."

HC Letci - Hradec Králové 0:6 (0:3, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Štohanzl (Jirásek, Muška), 8. Hašek (Šalda), 20. Dvořák (Maršík), 21. Jirásek (Hašek, Štohanzl), 39. Dvořák (Štohanzl), 53. Voňka (Havelec). Rozhodčí: Výborný - Doležal, Zháňal. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:6. Diváci: 45. Střely na branku: 13:53.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka